Podjeli

Umirovljenici u predizborno vrijeme postaju plijen ili dobra udavača za predsjednike stranaka ili udruga.
S njima se trguje na crno, sivo ili bijelo.
Umirovljeničke udruge koje bi se morale baviti rekreacijom i kulturom često se umiješaju u politiku, da bi kaša koju kuhaju političari, bila malo gušća.
Kaša koja se upravo kuha ima i puno začina.
Milivoj Špika ponovo želi zajahati u sedlo koju podupiru osiromašeni umirovljenici. Na njihovoj grbači odjahati u Sabor, za njega mirovina nije opcija, fotelja u Saboru željena pozicija.
S inicijativom “svi umirovljenici zajedno” poremetio je odnose u HSU koje je i tako stalno ljuljao.
U kampanji HSU za novog predsjednika u kojoj su kandidati bili  mlađi inženjer strojarstva i brigadir JNA pripadnik KOSA, a general HV , koji je u HV došao nakon “Sarajevskog sporazuma”, kad su topovi utihnuli, a komandir  163 brigade general Nojko Martinčević nagazio na minu.
Špika je gorljivo navijao za generala, druga dva kandidata pregažena su zbog pričuvane snage generala u “zlu zatrebalo.”
Gabričević je pobijedio, iz HSU potjerao sve koji nisku pali ničice na pomen njegovih ratnih zasluga. Kišobran pod koje je zvao umirovljenike dok je kampanja trajala odnio je Plenkoviću na dar i odmah potpisao koalicijski sporazum.
Još za vrijeme prošlih izbora objavio je “hladan rat” svom dugogodišnjem prijatelju Hrelji koji ga je uvijek držao  uza sebe, iz istog razloga, zlu ne trebalo.
General je od Hrelje tražilo siguran prolaz u Sabor, koalicijski partner bio je oprezan, a Gabričević se nije htio izlagati ako mu nije osiguran prolaz.
Špika  je s inicijativom “umirovljenici zajedno” prije tih izbora, potpisao s Karamarkom sporazum o koaliciji i ušao u Sabor s preferencijalno osvojena 143 glasa, ali je  izvisio na ponovljenim izborima nakon pada vlade premijera Oreškovića, a  novi koalicijski partner Milan Bandić nije ga uspio ugurati u Sabor.
Špika  na poslu u poglavarstvu grada Zagreba politički ne miruje, na lokalnim izborima kandidira se za gradonačelnika Zagreba., iako je navijač Hajduka.
Na lokalnim izborna nije ostao nikakav trag, na zadnjim nacionalnim izborima nakon više od 20 godina političkog rada, osvaja kao prvi na svojoj listi, 70 preferencijalnih glasova.
No Špika mudar čovjek, zna za poslovnicu “”Zavadi pa vladaj ” pozivom Hrelje na pres konferenciju na kojoj je predstavljao svoju platformu, izazvao je reakciju , pa je HSU izbacio Hrelju.
Od  inicijative nije imao koristi jer  je Hrelja došao po zadataku od HDZ, da osigura sigurne glasove u umirovljeničkoj populaciji, postao vijest, a Špiku je HSU prokazao kao vođu opskurnih strančica, koji imaju političke uzore redovima NDH.
Na pitanje koje mu je konkretno postavio jedan dobro upućeni umirovljenik, s kim misli koalirati da bi ušao u Sabor, Špika je zaboravio odgovoriti, što će biti, da se povukao u”busiju” iz koje cijelo vrijeme djeluje.
Umirovljenici za koga god glasali,od ove dvije opcije moraju biti obaviješteni da oni nude mjesto ispod stola pozicije, tko god oni bili.
Vrhnje će obrtati umješniji od njih dvoje, a umirovljenici će dobiti priliku da gatanjem u talogu,potraže vrijeme koje će za njih donijeti bolje dane.
Glasajte za njih ,sigurno će te pogriješiti,  oni nisu niti zajedno, niti su umirovljenici, veže ih samo politička borba da oni budu “faktor” u vladi, ma kako god opaka nenarodna bila !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika