Podjeli

Na osnovu čega sam to zaključila?

Blokirali su me na TWITTERU!

Ahaha, doista mi je smiješno, jer njihove ingerencije vrijede samo na FB, a tamo me ne smiju blokirati, jer onda ne bi vidjeli što pišem

Istina o Faktografu

Zamislite,“ jaki“ neprofitni medij , koji radi u maniri profesionalnog i etičkog novinarstva, bez utjecaja partikularnih interesa “blokira zbog istine o njegovu radu na Twitteru jednu neprofitnu blogericu i kolumnisticu.

Pa to je vrhunac njihove aljkavosti, traljavosti i neprofesionalnosti! Zar je to  njihovo profesionalno i etičko novinarstvo!?

Ne smeta meni što su me blokirali, dapače, zadovoljna sam,  to mi je samo potvrda  da sam razotkrila njihov pristrani i neprofesionalni način rada.

https://hrvatskepraviceblog.com/2019/07/01/otvoreno-pitanje-cjelokupnoj-hrvatskoj-javnosti-zar-cemo-dopustiti-da-nam-par-novinara-faktografa-odreduje-sto-smijemo-citati-a-sto-ne-smijemo-i-to-po-kriterijima-pupovcevih-novosti/

 

Petar Vidov je izjavio: „ Faktograf će pomoći da se efikasnije suprotstavimo onim ‘medijima’ čiji je posao obmanjivati javnost, koji zarađuju na propagandnim aktivnostima. Takvim činjenično neutemeljenim sadržajima Facebook će, kad nezavisni fact checkeri utvrde da se radi o dezinformacijama, značajno smanjivati doseg. Korisnike koji požele dijeliti takav sadržaj Facebook će upozoravati da se radi o tvrdnjama koje su nezavisne organizacije ocijenile netočnima.”

Međutim iza tih lijepih riječi ne stoji istina, već zloupotreba ovlasti i zadaće koju su dobili, odnosno kreiranje javnog mnijenja po mjerilima Faktografa i Novosti SNV-a Milorada Pupovca, manipuliranje i zlonamjerno čuvanje jugoslavenskog vrijednosnog sustava i negiranje hrvatskog naroda.

Faktograf umjesto da ocjeni kao neistinite članke Novosti, on ih uzima kao mjerilo istine!

Niti jedan članak Novosti ili  Indexa  nisam vidjela da je bio podvrgnut faktografovoj ocjeni!  Zar moram još nešto dodati?

Time je praktički Milorad Pupovac preko Faktografa postao kreator javnog mnijenja u Hrvatskoj,  jednostavno CENZOR!!!

I ne samo cenzor, nego i vjerni čuvar jugoslavenskih vrijednosti na štetu Hrvatske i hrvatskog naroda!

Razotkrivajući na primjerima njihovu neobjektivnost,  zlonamjernost  i manipulativnost, umjesto argumentirane rasprave, najjednostavnija im je bila blokada.

A najviše im je smetalo razotkrivanje njihova nepotizma  po pitanju povjesničara ridikula Stefana Gužvice ( član Radničke fronte i obožavatelj J.B.Tita) čije su „povijesne istine“ uzimali kao jedini kriterij istine, gdje sam im se i narugala kako mogu tako nisko pasti,  pa je sasvim  jasna blokada.

https://hrvatskepraviceblog.com/2020/06/11/faktograf-se-sramoti-sa-stefanom-guzvica-kao-jedinim-mjerilom-istine-moze-li-novinarstvo-nize-pasti/

Pa da vidimo što oni kažu za sebe tko su i što su?

Faktograf.hr je neprofitni medij. Jedini je hrvatski medij specijaliziran za fact checking, tj. provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru. Faktograf je član International Fact Checking Networka (IFCN), međunarodne mreže organizacija posvećenih fact checkingu.

Svrha je Faktografa metodom činjenične provjere (fact-checking), koristeći pouzdane izvore, ocjenjivati točnost i utemeljenost izjava naših političara i političarki, kao i ostalih javno relevantnih političkih aktera, a kako bismo spriječili da dovoljno puta izrečen neutemeljeni stav u javnom diskursu dobije status činjenice.

Faktograf se bavi i suzbijanjem dezinformacija u javnom prostoru, a od travnja 2019. dio je Facebookovog Third Party Fact Checking programa.

Faktograf.hr se  trudi  biti relevantan neprofitni medijski prostor na kojem će se politički život u Hrvatskoj obrađivati.

„Prilikom provjere i ocjene točnosti koristimo sljedeće kategorije izvora: službeni izvori (podaci i priopćenja javnih institucija i drugih tijela javne vlasti), znanstvena istraživanja, podaci organizacija civilnog društva i međunarodnih organizacija, mišljenja relevantnih stručnjaka i medijski izvori. Koristimo i digitalne alate za praćenje izvora i verifikaciju podataka. Faktograf u svom radu ne koristi anonimne izvore.

Faktograf odabire teme prateći medijske izvještaje i javnu raspravu na društvenim mrežama, a trudimo se i što je više moguće odgovarati na upite naših čitatelja. Priotiziramo teme od javnog interesa kao i razotkrivanje široko raširenih dezinformacija koje ugrožavaju javno zdravlje ili služe manipuliranju izbornim procesima“

Eto kako Faktograf sam sebe lijepo opisuje, ali stvarnost je nažalost drugačija; ovom blokadom pokazali su da koliko god oni drugoga razotkrivaju, ne žele  da se njih javno razotkriva!  Već samim time upitna je njihova profesionalnost i vjerodostojnost.

Svrha Faktografa je po svemu viđenom u njegovu djelovanju do sada ,propagirati i naturati , opskurne nazovi znanstvenike iz #SorosArmy i njihove ideologije koje je osudilo Vijeće Europe Rezolucijom 1481/2006 i EU Parlament Rezolucijom od 19.rujna 2019.godine,  i Novosti SNV-a, koje usput svi mi financiramo iz Proračuna RH! To im je postala svrha, a pravu svrhu nisu nikada ni prakticirali niti im je bila namjera!

Time Faktograf ideološki kreira javno mnijenje i provodi davno ukinuti jugoslavenski Zakon o verbalnom deliktu.

https://faktograf.hr/2021/12/14/hajka-protiv-faktografa-nece-nas-zastrasiti/

Faktograf izigrava žrtvu u novinarstvu, jer se njima prijeti, izloženi su hakerskim napadima i slično. A ne vide,  kada su oni direktni krivci za  blokade profila,  smanjenje  vidljivosti, brisanje tekstova sa profila i grupa  i  ogromnu cenzuru na FB!

Faktografov tim

Članice i članovi Faktografovog tima nepristrani su u svom radu, nisu članovi političkih stranaka, niti su na bilo koji način politički aktivni. Tako oni za sebe pišu!

Međutim kada se pogleda u kojim su medijima radili, iz kojih su redakcija došli u Faktograf, jasan je njihov novinarski profil kao izrazito lijevi i nesklon hrvatskoj opciji (blago rečeno)

Na osnovu napisanog i materijala koji sam proučila Faktograf  progoni,  briše tekstove i zatvara stranice i profile isključivo desno orijentiranih vlasnika i to je direktan udar  na slobodu govora i izražavanja!

Klasična cenzura jedinog slobodnog medija- interneta koji su do sada mogli koristiti korisnici desnog političkog spektra, dok su sve ostale medije u Hrvatskoj preplavili ljevičari.

Faktograf će reći da to ne čine oni, nego FB, ali  FB samo provede njihovu ocjenu!

Pa da vidimo u praksi i na primjerima kako novinari Faktografa “prihvaćaju različitosti”, vjersku pripadnost , slobodu mišljenja, primanja i širenja informacija;

Poimence na pr.Petar Vidov došao je iz Novosti SNV-a i koristio Novosti kao izvor točnosti informacija, a Novosti su izrazito lijevi protuhrvatski medij sa pretežnom dozom jugoslavenske orijentacije. Petru Vidovu kriterij istine bio je  ridikul od povjesničara  Stefan Brzica, koji se na svom FB profilu hvalio da je  član Radničke fronte i sorošev  učenik. Neka Stefan Gužvica slobodno piše, komunističke tekstove na svojem blogu, ali nikako njegovi tekstovi ne mogu biti mjerilo istine, jer je izrazito neobjektivan, zadojen komunističkom ideologijom. Faktograf umjesto da ocjeni kao neistinite članke Novosti, on ih uzima kao mjerilo istine!

I još nešto novinarima Faktografa  što je znakovito ,ali se prave da ne znaju. Stjepan Gužvica nikako ne može biti taj koji će određivati istinu, jer je EU Parlament 19.rujna 2019.godine izglasao Rezoluciju kojom su izjednačeni svi totalitarni režimi kao isto zlo; komunizam, fašizam i nacizam. Činjenica je da se izrazito u negativnom kontekstu izražavaju o pripadnicima hrvatskog naroda, desno orijentiranih, a tim  gore ako su i vjernici, jer su izrazito neskloni Katoličkoj crkvi, o kojoj ne štede ružne epitete. To je čisti govor mržnje usmjeren prema Katoličkoj crkvi i desno orijentiranom djela stanovništva Hrvatske!

Po Sanji Despot jedini koji imaju pravo postojati u hrvatskom društvu su “napredni, slobodoumni ljevičari” Svi koji drugačije promišljaju i vjeruju su nepoželjni, nazadni i za njih nema mjesta u hrvatskom društvu.

” Manifest ultraklerikalnog globalnog pokreta od 134 stranice, koji danas objavljujemo u cijelosti, kako smo već pisali, nije potpisan, ali po ciljevima i metodama dolaska do tih ciljeva u potpunosti se poklapa s onim što udruge poput U ime obitelji, GROZD, Vigilare i slični, kao i političari poput Ladislava Ilčića, Hrvoja Zekanovića pa i Davora Ive Stiera propovijedaju i u praksi već dulji niz godina pokušavaju provesti.” piše Sanja Despot.

Znači po Sanji Despot bi trebalo zabraniti ljudima koje je navela slobodu mišljenja i svjetonazora! Za njih ne vrijede ljudska prava i pravo  da se bore za svoje ideje i svoj svjetonazor? Je li to pravo ima samo Sanja Despot? Zar samo ona i njeni istomišljenici imaju pravo pisati i zalagati se za svoj svjetonazor i svoje ideje?

A  gdje su jednaka prava za sve ljude kao što piše u Deklaraciji o ljudskim pravima?

Puno pitanja na koja ne daju odgovor, već zloupotrebljavaju svoju poziciju i kreiraju javno mnijenje po svom svjetonazoru. Time stvara opet društvo jednoumlja, a ne demokracije.

Istina o covid-19

Faktograf se hvali da su intervenirali u oko 500 slučaja u svezi dezinformacije oko Covid-19, na što samo kratkim pogledom imam niz primjedbi.

Na primjer : europarlamentarac Mislav Kolakušić širi antivaksersku propagandu, članak Melite Vrsaljko od 30.rujna 2021.godine

Sama riječ antivakser je strana riječ neprilična hrvatskom jeziku, koji ima inačicu protivnik cjepljenja, i u čemu se sastoji krimen Mislava Kolakušića, da se Faktograf njime bavi, kada cijepljenje nije zakonska obveza , već je dragovoljno?

Samim time, ako postoji agresivna kampanja i ogroman pritisak na ljude da se izvrgnu cijepljenju, zašto ne bi protivnici cijepljenja mogli propagirati svoje mišljenje? Ne rade ništa protuzakonito!

Time se Faktograf direktno svrstao i nije ostao nepristran.

 

Izrazito neprijateljski stav imaju prema Katoličkoj crkvi, pa događaj kojim se slavi život proglašavaju govorom mržnje

Slučajno sam na Twitteru htjela komentirati faktografovo tumačenje Video poruke koju je 15 svećenika iz Hrvatske i BIH uputilo za zaštitu djece od ovog Covid-19 nepouzdanog cjepiva, i vidim da me Faktograf blokirao!

Uljepšali su mi dan!

Čime sam ja to „zaslužila“’

Pregledom tekstova u kojima sam komentirala njihov način rada ustvrdila sam da sam razotkrila njihov ideološki pristran, površan i nekorektan  način rada

Video: 15 svećenika diglo glas protiv cijepljenja djece: “Šutnja je kukavičluk!”

https://youtu.be/Sh2n92ZJY-4

Petnaest svećenika u četiri  minute digli su glas za djecu. Budući da se najavljuje, a negdje već provodi cijepljenje djece, kako kažu, eksperimentalnim cjepivom, svećenici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, njih petnaest, snimili su kratke poruke o toj temi.

U poruci navode da  djeca ne smiju biti predmet nikakvog eksperimenta, prisile, zastrašivanja. Djeca zaslužuju samo najsigurnije i posve provjereno! Ona ne smiju biti žrtva eksperimentalnog cjepiva za koje NITKO ne preuzima odgovornost! Djeca ne smiju biti žrtva retorike zastrašivanja!

Djeca ne smiju biti žrtva ucjena! Djeca ne smiju biti izigrana, ističu svećenici u nekim od poruka koje možete pročitati u tekstu i vidjeti u posebnome video prilogu. Uz tekst, kao i u videu, su imena sudionika.

U ovim porukama nema ništa sporno! Sve su u cilju zaštite djece, ali Faktograf kada vidi Katoličko svećenstvo, to treba obavezno cenzurirati

Br.Dražen M. Vargašević: Djeca su Božji dar, budućnost naroda, proljeće Crkve, nada naše Domovine i svijeta.

Don Jozo Mužić: Djeca su radost roditelja, čudo Božje ljubavi, poziv na jednostavnost, opomena kakvi trebamo biti.

Fra  Mario Radman: Djeca su budući nositelji našega društva, snaga našeg gospodarstva, budući sportaši, liječnici, svećenici, znanstvenici, radnici, sve naše.

Don  Siniša  Paušić: Odgoj djece je pokazatelj stanja našega duha i društva, borba za djecu je odraz hrabrosti, a šutnja o budućnosti djece kukavičluk.

Fra  Velimir Bavrka: Djeca trebaju odgovornu majku i oca. Nevinost i čistoću dječjeg srca nitko nema pravo oskvrnuti.

Don  Ivan  Perić: Podrška i obrana života nije stvar dobre volje i raspoloženja, već najozbiljnija moralna obveza i Božja zapovijed ne ubij!

Don Toni  Aviani : Ne ubij! – znači i Ne primjenjuj na djeci medicinske postupke ako nisi OBJEKTIVNO SIGURAN da život više štite nego li ga ugrožavaju.

  1. Mato Anic : Kucnuo je čas da se tomu kaže „NE”. Do lijekova i cjepiva se ne može dolaziti putovima po kojima teče krv nerođenih!

Fra  Mario  Knezović: Kucnuo je čas da se zaustavi masovan genocid  koji doseže dramatične i kataklizmičke razmjere.

Don  Kristijan  Perović: Djeca ne smiju biti predmet medicinskog eksperimenta! Tko se zalaže za provođenje pokusa na djeci treba biti udaljen iz sustava i rada s djecom!

Fra  Dario  Galić: Djeca zaslužuju samo najsigurnije i posve provjereno! Ona ne smiju biti žrtva eksperimentalnog cjepiva za koje nitko  ne preuzima odgovornost!

Don  Ivan Bijakšić : Djeca ne smiju biti žrtva farmaceutskih lobija! Djeca ne smiju biti žrtva pandemijskoga marketinga! Djeca ne smiju biti kolateralne žrtve sukoba interesa!

Don  Silvio  Španjić: Djeca ne smiju biti žrtva retorike zastrašivanja! Djeca ne smiju biti žrtva ucjena! Djeca ne smiju biti izigrana!

Fra  Vjeko  E. Tomić: Vjerodostojnost imaju samo oni koji su spremni dati svoj život u zaštitu djece, a to znači svoj ugled, svoj posao, svoju karijeru, svoje zdravlje!

Fr. Nikola L. Noso: Neka u Isusovo ime odstupi svaki duh koji vreba na živote Božje djece! Neka je blagoslovljen svaki duh koji ljubi život i žrtvuje se za život!

https://faktograf.hr/2021/12/29/svecenici-iz-hrvatske-i-bih-u-videu-koji-se-dijeli-facebookom-sire-neutemeljene-tvrdnje-o-cjepivu-protiv-covida/

Autorica objave Melita Vrsaljko tvrdi da djeca nisu izložena eksperimentu jer cijepljenje nije obvezno. Znači kada su katolički svećenici u pitanju cijepljenje nije obvezno, a kada se oglasi Mislav Kolakušić onda širi antivaksersku propagandu iako cijepljenje nije obvezno!? Ista autorica različiti kriteriji?

“Djeca zaražena SARS-CoV-2 virusom najčešće imaju blage kliničke slike ili su potpuno bez simptoma. Teški oblici koji zahtijevaju hospitalizaciju, skrb u jedinicama intenzivnog liječenja ili smrt su rijetki“ Čemu onda cijepiti i djecu? To isto kažu i svećenici!

Cjepivo nije eksperimentalno tvrdi Faktograf, već je uvjetno pušteno u masovnu upotrebu. Velike li razlike, kada to cjepivo nije prošlo redovan vremenski rok kliničkog testiranja, nego se ono vrši paralelno sa uporabom. Znači testiranje se vrši u isto vrijeme dok se djeca cijepe!? E pa krasno djeca im služe kao pokusni kunići, upravo su to naglasili i svećenici. Nevjerojatna medijska manipulacija da bi se jedna dobronamjerna inicijativa optužila,  obezvrijedila i maknula iz javnog prostora.

Podsjećam na riječi prof.dr.sc. Alemke Markotić koje je izjavila u emisiji na Laudato TV da se cijepiva još testiraju:

“Na nečijoj djeci ćemo cjepiva morati testirati, dosad se to radilo na siromašnoj djeci. Dakle sada se ispituje i na europskoj i na američkoj i na drugoj  djeci , a ne samo na afričkoj i azijskoj djeci“

https://youtu.be/VxOKT33u3Ks

O odgovornosti za cjepiva.:

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_HR.html

Je li Faktograf ikada postavio pitanja o kvaliteti cjepiva, njihovoj učinkovitosti i svrsishodnosti? Nije!

Za razliku od njih ja jesam, jer mi je stalo do istine i istinitih informacija, bez pogodovanja nikome.

Uslijed upitne kvalitete cjepiva i velikog broja nuspojava EU osniva Fond za obeštećenje žrtava cijepljenja.

Nuspojave su se javile kod više od milijun slučajeva, teške  neurološke posljedice ima 75 000, a umrlo je kao direktna posljedica cjepiva 5 000. osoba, do 23.rujna 2021.godine.

Kako bi se iskupila za pogodovanje farmaceutskoj industriji, EU komisija je preuzela odgovornost  za sve posljedice i nuspojave proizvoda koje je kupila. Umjesto da sve te posljedice plaća proizvođač, farmaceutska industrija platiti će EU Komisija, a time i svi stanovnici EU koji uplaćuju u EU-proračun  putem proračuna svojih Vlada !?

Nevjerojatno! Farmaceutska industrija nas sa lošim cjepivima truje i još joj posredno za to plaćamo, jer ona ne snosi nikakvu odgovornost!? Tko je sklapao takve ugovore, sa kojim ciljem i iz kojih razloga? Hoće li itko, ikada za to odgovarati?

Zato Vlade zemalja EU nisu ni uvele obvezno cijepljenje, jer ne žele odgovarati za posljedice nekvalitetnih cjepiva.

EU Komisija  je zbog odgovornosti 23. rujna 2021.godine, uslijed velikog broja  nuspojava cijepljenja podnijela Europskom  Parlamentu  Prijedlog Rezolucije pod brojem B9-0475/2021, u skladu s člankom 143. Poslovnika, o osnivanju Europskog fonda za naknadu  žrtvama „cjepiva protiv bolesti COVID-19”?

Istina o Jasenovcu

Naravno da su na njihovoj meti naročito njihovi  neistomišljenici, a pogotovo ljudi koji novim istraživanjem, ruše yugokomunističke i velikosrpske dogme o žrtvama u 2.svj.ratu na području bivše Jugoslavije i Hrvatske i Katolička crkva,

Tako se Faktograf u tekstu o Jasenovcu, reagiravši na intervju objavljenom sa Stjepanom Razumom , katoličkim svećenikom i povjesničarom, izjasnio da g . Razum govori neistine i u svom obrazloženju pozvao se na članke objavljene u Novostima SNV-a, potpisanih od glavnog urednika Nikole Bajto i novinara Hrvoja Šimićevića.

I tako smo u Hrvatskoj spali na tu “medijsku slobodu” odnosno farsu da nam Novosti određuju  istinu!

A Nikola Bajto jedan je od autora huškačke pogrdne i ponižavajuće  hrvatske himne ” Lijepa naša haubico”, zbog čega  je  Vijeće časti HND-a,  zaključilo  da krši etički kodeks novinarstva!

„Novinarsko vijeće časti HND-a većinom glasova odlučilo je da je Nikola Bajto prekršio Etički kodeks hrvatskih novinara napisavši, a Ivica Đikić kao urednik objavivši u tjedniku Novosti od 7. kolovoza 2015. satiričnu pjesmicu „Lijepa naša haubico“, priopćio je  HND

Taj isti Nikola Bajto po kome Faktograf određuje istinu piše;

“Novosti se ne ‘služe huškanjem na hrvatski narod’. Novosti ne huškaju nijednu etničku skupinu protiv bilo koje druge, upravo suprotno, one su dosljedno antinacionalistički list koji negativno piše o svakom nacionalizmu, dolazio on sa srpske ili hrvatske strane.

Novosti kritički pišu o osobama i organizacijama čije djelovanje ocjenjuju kao štetno za hrvatsko društvo i kao prijetnju temeljnim civilizacijskim i ustavnim vrijednostima kao što su sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost, ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda ili poštivanje prava čovjeka.

Te organizacije predvode ultrakonzervativni fundamentalisti i nacionalisti koji sebe oholo proglašavaju hrvatskim narodom. No oni nisu hrvatski narod, oni su samo desničarski ekstremisti kakvi postoje u svakom narodu. Njihov je politički program zadrt i isključiv. On isključuje osobe homoseksualne orijentacije iz definicije braka, on iz sustava zaštite od diskriminacije isključuje ljude čiji je rodni identitet drugačiji od dodijeljenog im spola, on oduzima ženama pravo da odlučuju o svojem tijelu, a nacionalnim manjinama pravo da odlučuju o političkim pitanjima i ravnopravno sudjeluju u javnom životu jer su Novosti prepoznate kao manjinski medij otvoren za sve one koji slobodno misle i koji zagovaraju pluralističko, tolerantno i solidarno društvo. Upravo je tjednik Novosti, koji stvaraju i koji čitaju i Srbi i Hrvati, i ne samo Srbi i Hrvati, jedan od najuspješnijih primjera ostvarivanja manjinske ravnopravnosti i integracije u Hrvatskoj. Upravo to je ono što najviše smeta nacionalističkim i ultrakonzervativnim ekstremistima, koji svojim lažima i difamacijama pokušavaju prikazati Novosti kao nekakvo protuhrvatsko i pročetničko glasilo. To, naravno, ne može biti dalje od istine“

https://www.portalnovosti.com/referendum-protiv-novosti

Kako je to samohvalno i slatkorječivo napisao Nikola Bajto i sam je svjestan koliko je to licemjerno i daleko od istine, upravo sve suprotno od onog što je napisao. On sebi umišlja da može određivati tko je pripadnik hrvatskog naroda, i  tko ga ne predstavlja?

Novosti zagovaraju” pluralističko, tolerantno i solidarno društvo” čime?

Primjer 1.

Zar vrijeđajući hrvatski narod sa “parodijom ” na himnu Lijepa naša domovino? Ne zna Nikola Bajto da smo mi Hrvati u propaloj Jugoslaviji čekali ponoć, da bi na Radio Zagrebu poslušali himnu i tek onda otišli spavati! Toliko nam je značila! Njemu sigurno nije, kada je bio sposoban onako je gnjusno derogiratii i naružiti. Jeli to tolerancija Nikole Bajto?

Primjer 2.

Piše Nikola Bajto o Društvu  za istraživanje trostrukog logora Jasenovac i njegovim članovima Igoru Vukiću, Stjepanu Razumu, Tomislavu Vukoviću, Josipu Pečariću, Vladimiru Mrkocija, Vladimiru Horvata,  Mladenu  Iveziću i Josipu Jurčeviću.

https://www.portalnovosti.com/glas-konclogora

“Ljudi su to dakle mahom zaposleni o trošku državnog proračuna zaposleni u javnim kulturnim, znanstvenim i školskim ustanovama, koji predaju povijest učenicima i studentima, ocjenjuju doktorske disertacije i publiciraju svoje radove u stručnim i znanstvenim časopisima, ponekad i one sa sumanutim teorijama o karakteru jasenovačkog logora. Oni su naprosto postali dio sistema koji je 1990-ih uspostavio revizionistički povjesničar Franjo Tuđman, autor ideje o miksanju kostiju u Jasenovcu, a sve su naznake da vrijeme njihove pune afirmacije tek dolazi. Nema sumnje da će im registracija udruge, odobrena u ime liberalnih ustavnih načela, uskoro omogućiti prikupljanje značajnih donacija, zašto ne i onih iz državnog proračuna, za još intenzivniju promičbu fašističke ustaške države”

Nikoli Bajto ovakvo pisanje nije “huškanje na hrvatski narod”, na državu Hrvatsku koju proglašava fašističkom točno po  Svetosavskom Memorandumu SANU 2?  I to Faktograf ne označava kao neistinu!? Više nego jasno!

Pa ovaj citat je čisti govor mržnje uperen protiv prvog hrvatskog predsjednika dr,. Franje Tuđmana, hrvatskih profesora, povjesničara, države Hrvatske !!!

Ovaj citatat je obrana yugokomunističke i velikosrpske ideologije, obrana yugokomunističke ” istine ” odnosno dogme o  Jasenovcu!

Cijeli ovaj članak je ispunjen mržnjom, napisan huškačkim tonom, huškanjem ne  priznavajući  bleiburške žrtve, osporavajući i rad Komisije  za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava i “gorljivih antikomunista” Vice Vukojevića i Bože Vukušića, razvidno i jasno pisan sa pozicija yugokomunističke ideologije!

Koristeći  se istim rječnikom kao i novinari Faktografa sasvim jasno  pokazuju istu antihrvatsku političku orijentaciju i odnosom prema Prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, kojemu nikako ne mogu oprostiti stvaranje hrvatske države (Oni su naprosto postali dio sistema koji je 1990-ih uspostavio revizionistički povjesničar Franjo Tuđman) Više nego jasno napisano!

I takav tekst Faktograf ne označava neistinitim pamfletom? Samo to je dokaz direktno angažiranog kreiranje javnog mnijenja protiv hrvatske države, hrvatskog naroda i prvog predsjednika dr.Franje Tuđmana.

Znači Novosti se ne označavaju kao netočne informacije, ali se odmah reagira , odnosno cenzurira bilo koja nova vijest o Jasenovcu. Svako novo istraživanje koje umanjuje napuhani i krivotvoreni broj žrtava u Jasenovcu Faktograf odmah pronalazi sugovornike koji će omalovažiti u tolikoj mjeri da se može vijest proglasiti sumnjivom.

Najnovija reakcija  Ane Benačić  od 28. prosinca , Hrvatski matematičari zgrozili uredništvo IEEE Accessa manipulacijama popisom žrtava Jasenovca točno je na toj crti obrane dogme o Jasenovcu. I zamislite rječnik kojim se koriste“ zgrozila“, da bi naglasili koliko je to „ strašno“ što se netko usudi uopće dirati u tu „nepogrešivu“ brojku za koju se grčevito drži Javna ustanova muzeja Jasenovac.

https://faktograf.hr/2021/12/28/hrvatski-matematicari-zgrozili-urednistvo-ieee-accessa/

A čuvari jugokomunističko-srpske dogme o Jasenovcu, među kojima su standardni antihrvatski likovi šalju pismo uredništvu časopisa da sačuvaju barem tu brojku od 83 145 žrtava Jasenovca, da ne bi pala u vodu kao one do nedavno od 800, pa 700 tisuća ubijenih.

 

 

I zamislite urednik znanstvenog  istraživanja je  u komunikaciji sa novinarkom nazvao „odvratnim“ Jadno i prozirno, čisti govor mržnje! Ali to je Faktograf, neće sam sebe optužiti za govor mržnje. Pa gdje bi Faktograf svoje, on će odmah udariti na ultrakonzervativne, ekstremne desničarske fundamentaliste,   nacionaliste i naravno nezaobilazno katoličko svećenstvo!

Pa će čak i Braniteljskom  portalu , na kojeg je Faktograf posebno alergičan, jer se radi o glasilu hrvatskih branitelja, a oni su ti koji su zaslužni za stvaranje hrvatske države, poslati opomenu za tekst koji Braniteljski portal nije uopće objavio! Jeli to samo aljkavost ili namjerno? Ja bih rekla itekako namjerno, sa ciljem da mu se smanji medijski prostor!

Sa ovim i prethodnim tekstovima  i blokadom na Twitteru  Faktograf je sam dokazao da je njegov rad  u maniri profesionalnog i etičnog novinarstva, lišenog partikularnih interesa- čista farsa!

Lili Benčik/ hrvatskepravice


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika