Podjeli

Naš državni vrh burno je reagirao jer je naša pjevačica na Eurosongu pokradena. Lijepo je pjevala a nije ušla u finale.
Nisu pomogle ni veze Premijera u Europi niti njegovi sjajni odnosi s Europom.
Predsjednik nije previše tužan,vidi lijepu karijeru za pjevačicu.
Dirljiva je briga za lijepu mladu curu koja zaista nije zaslužila debakl ,ali mlada je i sigurno će savladati još mnogo izazova koji su pred njom.
Nakon puno godina tajnovitosti oko menadžerskih ugovora jučer čitamo koliki su iznosi njihovih plaća u  Podravci. Na prvu nema veze sa Eurosongom,ali ovdje se radi o puno goroj pljački koja ima i uređenu zakonsku osnovu prilagođenu potrebi.
U Hrvatskoj su mirovine u prosjeku 2580 kuna, mirovinski fond je većinski vlasnik Podravke u kojoj  će menadžer otprilike za svaki dan u prošloj godini dobiti plaću oko 2739 kuna,ili kunu manje više od 100 000 mjesečno.
Dobit ide nakon oporezivanja dohotka, mirovinski fondovi kao vlasnici dobiti će nešto sitno, kad se velike ribe namire.
Zbog ovakvog velikog prosjeka menadžera i prosjek plaća radnika je oko 6000 kuna,iako su njihove plaće oko 4000 kuna, a mirovina će im biti manja od 2000.
Umirovljenik Podravke morat će živjeti 30 dana s onoliko novaca koliko menadžer dobije za jedan dan.
Nitko  iz državnog vrha ne izražava žaljenje, što je to tako ,a pogotovo nitko ne pokušava promijeniti nešto da ne bude tako.
30 proteklih godina svaki dan se donese poneki zakon koji radnicima u konačnosti daje manje, a onima koji upravljaju nešto više.
Sramežljivo se počelo s jednim službenim automobilom,začas eto službenog voznog parka kojemu je potrebno odvojeno mjesto za parkiranje.
 Najprije samo direktor imao službenu karticu,
 a sada svaka sekretarica,svaki pomoćnik i njegova asistentica.
Cijene službenih automobila lete u nebo,na kartice se troši urnebesno mnogo, uz to i životna osiguranja i još ponešto ovisno o interesu ili hobiju nekog moćnika u firmi.
U međuvremenu je ministar Marić dio plaće proglasio neoporezivom, pa će novi umirovljenici tek kada odu u mirovinu shvatiti da su svoju mirovinu potrošili dok su radili. Topli obrok,regresi,božićnice više se ne oporezuju i to će znatno umanjiti mirovine.
Onaj tko dobije 100 000 kuna mjesečno ne brine o mirovini,obilato nagrađuje i članove NO,tako da predsjednik NO za četiri obavezne sjednice godišnje dobije 190 000 kuna.
Nakon prvog kruga izbora isplivali neki novi ljudi, no odmah su i počeli žestoki obračuni..Tomašević je sada ozloglašeni ljevičar kojega pomažu svjetske mračne sile, zamjera mu se porijeklo roditelja.
O tome pričaju ljudi koji su organizirali konvoje autobusa za svoje  birače glasače iz iste nam susjedne države, prije samo 4 dana.
Oni koji su glasove za parlamentarne izbore skupljali za svoje političko krštenje od Sidneyja do Toronta, od oni koju Hrvatsku ni na globusu ne znaju pronaći.
Nakon 30 godina uništavanja svega što je građanima Hrvatske osiguravalo životnu egzistenciju,nakon što se svaki dan smisli neki zakon po kojem građani žive lošije, a bogati objesnije,
teško je povjerovati da će od sada biti drugačije.
Žestoki otpor daju oni koji imaju privilegije, no kamenčić promjene počeo se koturati.
U nedjelju Zagreb ,jučer Marko i Jelić sklopili široku koaliciju koja donosi promjene u vječnoj utvrdi HDZ-A.
Drugu nedjelju imamo priliku u drugom krugu pogurati taj kamen,
da se razbježe sve krvopije koje su usisavale sve egzistencijalne prilike,koje su osiromašile i opustošile naše krajeve,rasprodale naš minuli rad, a sebe i svoje osigurali 10 generacija unaprijed.
Na žestoki otpor krenimo u žestoki napad u još većem broju s još odlučniji namjerom da mora biti bolje.
Činjenica da novi čovjek  u politici siđe s bicikla, gdje nema označene biciklističke staze,daje nadu da iza njega neće biti pregaženih na cesti.
Da se neće beskrupulozno gaziti građanska prava,radnika,seljaka i umirovljenika.
Znam da se sakupilo dovoljno gorkih iskustva,znam da u svima nama tinja nevjerica, ali ako ne probamo, nećemo znati .
Umirovljenici,za mnoge od nas ovo je posljednji nastup, za koji nam je stalo do rezultata, učinimo ga vrijednog pamćenja!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika