Podjeli

Čovjek koji kaže kako “djeluje umirujuće na Aleksandra Vučića“, vjeruje u njegovu “transformaciju” iz radikalnog nacional-šovinista u “narodnjaka”, jako ga cijeni i poštuje i zna sve njegove (skrivene) kvalitete, a u razdoblju od 2005. do 2008. godine mu je i “pripremio teren za dolazak na vlast”, vjerovali ili ne, Hrvat je i zove se Darko Hudelist. To je za pozdraviti, jer dok nam je njega (Darka) u Beogradu, barem ne moramo brinuti da će nas Srbija napasti.

Ponekad je korisno pogledati čak i emisiju “Nedjeljom u 2”, naravno, ne zbog voditelja Ace Stankovića za kojeg od “A” do “Ž” znamo kojeg je svjetonazora i političkog opredjeljenja, što misli, govori i kako vodi razgovore, nego zato što s vremena na vrijeme ima zanimljive sugovornike.

Novinar i publicist (zadnjih godina uz to i uvjereni katolik), Darko Hudelist pokazao se kao vrlo osebujan i elokventan gost, uz to blagoglagoljiv i rječit, s popriličnim brojem pikantnih, intrigantnih teza koje iznosi bez ustezanja i krzmanja. Koliko smo čuli i vidjeli (tijekom spomenute emisije), memorija mu funkcionira bez greške, jer pamti (po godini i točnom nadnevku) svaki svoj sastanak s onim drugim Acom (Vučićem) – a bilo ih je itekako, još u vrijeme dok je ovaj kotirao kao treći čovjek u Šešeljevoj Srpskoj radikalnoj stranci (ili Srpskom četničkom pokretu – kako vam drago, jer to je bilo jedno te isto). Ako mu je vjerovati (Hudelistu), jedan njegov intervju s Vučićem u zagrebačkom “Globusu” bio je odlučujući i upravo je taj uradak godinama prije osvajanja vlasti današnjeg srbijanskog lidera sudbonosno predodredio za čelne funkcije u državi (ministar/predsjednik/premijer), pa je naš novinar već 2008. godine “završio posao”, distancirao se od SRS/SNS i prepustio Srbiji i Srbima da formalno pričekaju Vučićev dolazak na vlast.

Bilo je tu još koječega zanimljivog:

– Primjerice, jako je interesantan i intrigantan, a nadasve originalan, čak (moglo bi se reći) i unikatan plan Darka Hudelista po kojem će (kako bi doprinio boljitku hrvatsko-srpskih odnosa i miru u regiji) “evangelizirati Vučića kako bi ga približio Katoličkoj crkvi” – a ako Bog da “prevešće ga i na katoličku vjeru” i za to već ima “čovjeka iz Opus Dei-a (izvjesnog Ramosa koji je bio i njegov duhovnik). Njegovu je “sklonost protestantizmu” i “odmak od pravoslavlja” naš čarobnjak već odavno detektirao, tako da je pitanje konvertitstva Vučića praktično riješeno i samo trebamo biti malo strpljivi;

– Pored toga, Hudelist je konačno javnosti otkrio jednu pomno čuvanu tajnu, jako važnu za našu estradu a i šire i priznao kako je u dogovoru s dugogodišnjom životnom družicom Dragicom Brkić od njezine kćeri Ivane “stvorio zvijezdu”. I da joj nije “dosadilo” biti zvijezda, Ivana bi taj status imala i dan-danas, jamačno. S nama je podijelio impresije o svojim mističnim iskustvima u vrijeme dok je bio izvan forme i u depresiji, na preskok prešao preko nekih glazbenih tema – dokazujući kako se kuži u skoro sve žanrove, od rocka i panka, do hip-hopa, techna i turbofolka (čime ga je uveseljavala nekad njegova Dragica), otkrio nam je u kratkim crtama i svoje mistično iskustvo “pronalaska vjere”…

– Iskreno je govorio (tako se barem činilo) i o svojoj presudnoj ulozi u “dovođenju na vlast” Ive Josipovića za kojeg je prije izbora za predsjednika grebao i nogama i rukama da ga smjesti na Pantovčak da bi tri godine nakon toga okrenuo pilu naopako i sredio da izgubi izbore (i sve to preko intervjua, članaka i sl.), samo zato što je zaključio kako ovaj “ne razumije ništa vezano za srpsko-hrvatske odnose”.

Kraj emisije Hudelist je “začinio” još jednim ekskluzivitetom, najavljujući kako će pisati biografiju Aleksandra Vučića. Mashala! To je izjava koja obara s nogu! Dobro je da se netko konačno sjetio toga. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li biografija obuhvatiti i one njegove huškačke, fašističke govore pred sunarodnjacima u Glini i Narodnoj Skupštini Srbije, zapaljive riječi kojima je slavio “Veliku Srbiju” i prijetio odsijecanjem muslimanskih glava (po principu “sto njihovih za jednu našu”), ono putešestvije s vojvodama Tomislavom Nikolićem, Vojislavom Šešeljem i Vasilijem Vidovićem po srpskim položajima oko okruženog Sarajeva (ukojem je ubijeno više od 10.500 ljudi i 1.600 djece), rasističke i rušilačke poruke sa skupova i mitinga. Vjerujmo da Hudelist to neće zaboraviti – jer izvora i to dokumentarističkih ima na svakom koraku.

Tko god je danas (3. listopada 2021. godine) između 14:00 i 15:00 sati gledao emisiju Acka nacionale, vjerujem da se ako ništa drugo, dobro zabavio.

Respect, Acko – i tebi i gostu! Malo opuštanja i smijeha u ovom depresivnom razdoblju korona-krize dobro dođe. Za vjerovati je da je Hudelist imao ispravan test na koronu pri dolsku na Prisavlje i da u emisiji nije bio pod temperaturom. HTV koliko znamo poštuje protuepidemijske mjere.

Zlatko Pinter


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika