Podjeli

Upravo to se dogodi kada se ne provede lustracija pri prelasku s jednog društvenog i državnog uređenja u drugo- apsurd, poništavanje jednog praznika drugim.

25.lipnja obilježava se Dan neovisnosti kao spomendan u Republici Hrvatskoj, a 30. svibnja je Dan državnosti  (u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990.).

22,lipanj je Dan antifašističke borbe, koji je bio obilježen nazočnošću najviših predstavnika vlasti države Hrvatske i sada dolazimo do apsurda toga praznika?

Hrvatska raskida sve državno-pravne sveze sa SFRJ, a slavi Dan antifašističke borbe!?

Hrvatski sabor je 25. lipnja 1991. donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske pa je time Republika Hrvatska proglašena samostalnom i neovisnom državom.

Odluka Hrvatskog sabora bila je u skladu s voljom naroda koja je izražena na referendumu 19. svibnja 1991.godine. Moram naglasiti da su reformirani komunisti (SDP) pod vodstvom Ivice Račana bili protiv izglasavanja Deklaracije o samostalnosti pa su napustili dvoranu Sabora. Oni su bili za novo udruživanje, za novu Jugoslaviju, ali je njihov amandman odbijen. Dio SDP-ovaca je demonstrativno napustio Sabor, a od 49 preostalih SDP-ovaca njih 48 je glasovalo protiv Odluke. Za Odluku o neovisnosti glasovao je samo jedan zastupnik reformiranih komunista (SDP-a), a to je bio Marko Vlašić Čiča iz Čare na Korčuli!

„Poštujući na slobodnim izborima odlučno izraženu volju hrvatskoga naroda i svih građana, Republika Hrvatska oblikuje se i razvija kao suverena i demokratska država u kojoj se jamče i osiguravaju ravnopravnost, slobode i prava čovjeka i državljanina, te promiče njihov gospodarski i kulturni napredak i socijalno blagostanje.“ Piše u Ustavu RH

Međutim taj put nije nimalo jednosmjeran i lagan. Osnovni problem je u zaostaloj yugokomunističkoj  i velikosrpskoj ideologiji, koju nam vladajuće političke elite i dan danas nameću i ne dopuštaju da se Hrvatska  razvija na  demokratski način, u smjeru ravnopravnosti svih njenih građana!

Po njima  Hrvati nikada ne bi smjeli  imati svoju državu zbog  fašističkog karaktera NDH! Taj zloduh NDH, potenciraju yugokomunisti, yugonostalgičari i srpska nacionalna manjina u RH, i naravno država Srbija, kojoj ta manjina u Hrvatskoj služi kao poveznica i most u ostvarivanja plana Velike Srbije.

Nikome ne smete Italija, koja je sljedbenica u kontinuitetu fašističke Italije, ili Njemačka!¨Samo je u Hrvatskoj to problem iako Hrvatska nije sljedbenica HDH, ni po čemu, a poznato je tko pravi pro

Dan antifašističke borbe pretvara se svake godine  sve više u veličanje NOB-a

Na Dan Antifašističke borbe  obilježava se događaj koji je povijesno sporan, kojeg je nametnula Komunistička partija Jugoslavije, a Hrvatska je raskinula 8.listopada 1991.govine sve državno-pravne sveze sa Jugoslavijom. Događaj od 22.lipnja 1941.godine, koji nema u kontinuitetu nikakvu povezanosti sa sadašnjom Hrvatskom!

Dan antifašističke borbe pretvorio se u veličanje Narodno oslobodilačke borbe pod vodstvom Komunističke partije Jugoslavije kojoj  je predsjednik bio Josip Broz Tito.

Narodno oslobodilačka borba bila je prije svega socijalističko-komunistička revolucija, kojom se stvarala nova Jugoslavija sa novim komunističkim društvenim uređenjem u kojem je vladao jednopartijski sistem predvođen KPJ i J. B. Titom kao predsjednikom,  glavnim zapovjednikom nad Jugoslavenskom narodnom armijom i  diktatorom u tom totalitarnom društvenom i državnom uređenju. Zašto se skandiralo:“ TITO PARTIJA

Za to postoje dokumenti koji jasno dokazuju  cilj i karakter NOB-a, što se vidi iz priložene Deklaracije SK u kojoj je najzastupljenija riječ –likvidirati!

Komunistička partija Jugoslavije (KPJ) koja je organizirala Narodno oslobodilačku vojsku-partizane, na početku rata je okupljala oko 12.000 članova i 30.000 članova SKOJ-a diljem Jugoslavije. Do kraja Drugog svjetskog rata partizani ili Narodnooslobodilački pokret (NOP) narastao je do oko 750.000 boraca različitih nacionalnosti u četiri jugoslavenske armije, kojima je izvršeno  konačno oslobođenje Jugoslavije.

To znači da su se partizani u NOP-u borili za komunističko društveno uređenje- novi društveni sustav,   Jugoslaviju od 1941 do 1945. godine. JNA je bila garant očuvanja Jugoslavije i poretka koji je u njoj vladao.

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju.

Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu, neovisnu državu Hrvatsku.

Skandiralo se TITO PARTIJA, OMLADINA AKCIJA, a ne Hrvatska!

Jedini su se istarski rodoljubi u svom Proglasu  Istarski narode, od 13.rujna 1943.godine, izjasnili za Hrvatsku;

“Duh Istre ostao je nepokoren. Mi nismo htjeli postati poslušno roblje. U ovim odlučnim časovima naš narod pokazao je visoku nacionalnu svijest. Dokazao je svima i svakome da je Istra hrvatska zemlja i da će hrvatska ostati…..
Istra se priključuje matici zemlji i proglašuje ujedinjenje sa ostalom našom hrvatskom braćom.

„ISTRANI!
Držimo čvrsto oružje u našim rukama! Stanimo na branik naše slobode. Ne dajmo je više nikome za živu glavu! Moramo da ostanemo svoji na svome.”

Međutim, nakon ovog proglasa i masovnog samoorganiziranog ustanka naroda Istre, Josip Broz Tito je saznavši za to, donio odluku da se taj pokret stavi pod nadzor i zapovjedništvo Narodnooslobodilačke vojske, odnosno NOB-a, i do kraja rata sve je te narodnjake koji nisu prihvatili komunističku ideologiju i Jugoslaviju,  dao likvidirati, a među njima i visoko rangiranog Hrvata Andriju Hebranga

Današnja,  moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom nad agresorom  Srbijom  i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a, za samostalnu državu Hrvatsku, a ne za Jugoslaviju.

Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i KPJ). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističke( četničke) , nego federativne… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Poznato je da  su se uz izričitu naredbu Engleza , četnici Draže Mihajlovića preobukli i prešli u partizanske postrojbe pred sam kraj rata 1944.godine. ne bi li obnovili monarhiju, jer je Kralj Aleksandar izbjegao u London i bio pod zaštitom Engleza.

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a, jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.

Hrvatska je u sjajnoj vojnoj operaciji Oluja, porazila pobunjene Srbe, Srbočetnike i JNA i oslobodila veliki dio svog teritorija. Međutim, poražene snage yugokomunista, koji su se preobukli u antifašiste i socijaldemokrate, nikako ne prihvaćaju neovisnu Hrvatsku kao stvarnost., a kada je već tu onda je treba urediti po njihovom jugoslavenskom,  a ne hrvatskom vrijednosnom sustavu. Time neprestano guše i poništavaju identitet hrvatskog naroda. Cijeli sustav hrvatskog državnog ustroja  osmišljen je od strane Yugokomunista, yugoudbaša, i globalista sa ciljem poništavanja hrvatskog identiteta u državi Hrvatskoj, jer  je Hrvatstvo izjednačeno sa ustaštvom. Ti  kako ih je Dr. Tuđman nazvao crni, zeleni i  žuti vragovi stvorili su predodžbu o ustašoidnoj Hrvatskoj, raširili su stigmu ustaštva po cijelom svijetu:

“Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima”, izjavio je 1996. godine Tuđman na zagrebačkom aerodromu Pleso, po povratku iz SAD.

Velika i nepopravljiva  greška počinjena je nakon Oluje od strane hrvatskih vlasti , što nije provedena lustracija upravo ovih preobučenih antifašista ili kako ih je nazvao dr .Tuđman crni, žuti i zeleni vragovi, jer su baš  ti i njihovi sljedbenici dok su Hrvati ratovali i ginuli zauzeli skoro sav medijski prostor, preuzeli kontrolu nad udrugama civilnog društva i uhljebili se u državne institucije i žive kao paraziti na teret proračuna države koju nisu željeli, ni htjeli.

Ti sljedbenici  zločinačkog komunističkog antifašizma nastavljaju neprestanu medijsku agresiju i hibridni rat na sve što predstavlja hrvatski identitet.

Primjera ima svakodnevno:

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom,  agresivno nameću izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za samostalnu Hrvatsku, nego za Jugoslaviju, ili  Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji!

Ta, do besvijesti uporna, komunističko-sljedbenička politika,  bez ikakvog uporišta u stvarnosti, utemeljena u najcrnjim danima komunističke Jugoslavije, pratila je svaki korak u stvaranju hrvatske države i bila prisutna u svakoj fazi borbe za njezino oslobođenje. Na takvoj politici stvorena je čitava jedna privilegirana kasta preobučenih antifašista,  koja pisanje  optužnica protiv Hrvatske desetljećima naplaćuje jako dobro, kako na domaćem tako i na međunarodnom planu.. To je famozna detuđmanizacija koju su izmislili i provodili nakon smrti dr. Franje Tuđmana, sa udarom na same temelje hrvatske države, progonom hrvatskih branitelja i Generala pobjedničke Hrvatske vojske!

Zbog toga je za te i takve  antifašiste  1994. godine uvođenje kune bila „direktna izdaja hrvatskih nacionalnih interesa, destabilizacija unutrašnjeg političkog života i političkih odnosa Hrvatske sa svijetom“. „Proglašenje kune za hrvatski novac je najjača identifikacija Republike Hrvatske s ustaškim režimom“, govorio je Goldstein,  dok njegovi sunarodnjaci trpe progonstvo i topničke napade. Smeta mu ustanovljeni Ured za nacionalnu sigurnost (UNS), „koji zasigurno ne slučajno ima iste inicijale kao njezin NDH-zijski pandan“, smetaju mu činovi u Hrvatskoj vojsci koji su „slični ustaškima“, ali sve se to donekle da podnijeti jer se „čovjek s tim susreće vrlo rijetko“, ali kuna! Ona je dio svakodnevnog života, „bez nje s jednostavno ne može“.

Nevjerojatnije od same činjenice da pristajemo da nas jedna rigidna yugo-titofilska manjina svojim etiketiranjem stalno maltretira ustaštvom, je potpuna impotencija službene hrvatske politike, koja se nije odredila prema tom najvažnijem pitanju koje truje, razara  i uništava same temelje na kojima je nastala sadašnja država Hrvatska. Po događajima  i govorima  prigodom obilježavanja Dana antifašističke borbe diljem Hrvatske ispada da je NOB zaslužan za današnju slobodnu Republiku Hrvatsku, a ne Domovinski rat.

Domovinski rat se istražuje zbog zločina, sudi se hrvatskim generalima,  a  komunističke zločine u NOB i nakon rata, nikada nitko nije ni istraživao, niti bio  osuđen

Domovinski rat se ocrnjuje, progone hrvatski branitelji, namješteni sudski procesi,   hrvatski general Đuro Brodarac, umire kao zadnji ološ u zatvoru, bez liječničke skrbi, Isto su uradili i Tomislavu Merčepu i mnogim  znanim i neznanim hrvatskim braniteljima!

Domovinski rat se istražuje, secira, kažnjavaju se hrvatski branitelji, Država isplaćuje  velike naknade agresorskim vojnicima, a da  nikada nitko nije istraživao, ni optužio, a kamo li kaznio nekoga iz NOB! NITKO, NIKADA. I to je valjda jedna od antifašističkih vrijednosti!?

„Suvremena, demokratska Republika Hrvatska utemeljena je na antifašističkoj borbi. Neka je vječna slava i hvala svima koji su za nju dali svoj život.“, kazao je župan Šibensko kninske županije dr.sc. Marko Jelić.

-U Ustavu RH čitljivo piše da je Republika Hrvatska nastala:

-na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Gdje je tu antifašizam? Zar zato što u preambuli piše ZAVNOH?

Pa piše i :

– u srednjovjekovnoj samostalnoj državi Hrvatskoj utemeljenoj u 10 stoljeću;, pa jesmo li zato feudalna srednjevjekovna država!?

Piše i – u Hrvatsko-ugarskoj nagodbi 1868. godine o uređenju odnosa između Kraljevine Dalmacije, Hrvatske i Slavonije i Kraljevine Ugarske na temelju pravnih tradicija obiju država i Pragmatičke sankcije iz godine 1712.;Pa jesmo li dio Kraljevine Ugarske? Naravno da nismo.

Piše „Samostalna, nezavisna, suverena  i demokratska država“

Koga Župan zavarava, sa čime manipulira?

Čija je to zastava iza Župana? Tko se borio za tu zastavu? Partizani ili hrvatski branitelji?

Hrvatski branitelji borili su se upravo protiv “antifašističke crvene zvijezde” na zastavi JNA! Kako se  može izjednačavati hrvatske branitelje sa agresorima na hrvatski narod, kojemu su baš ti ” antifašisti nanijeli toliko zla i razaranja“

Može, jer ni Hrvatski Sabor nije razriješio nedoumice i pogrešno izvedene zaključke.

Deklaracija o antifašizmu Hrvatskog Sabora

Antifašizam=  izbjegavanje odgovornost za zločine komunizma

Izglasana 9.studenog 2005.godine aktualna je i danas, jer nije riješila osnovne dvojbe, nesuglasice i apsurdne tvrdnje. Slijedeći raspravu o toj Deklaraciji sa odmakom od 16 godina  vidi se pogrešan prilaz temi u raspravi koji se koristi u javnom prostoru još i danas. Tada Sabor nije imao snage, kao ni danas, točno  definirati pojmove u Deklaraciji!

U ime Kluba zastupnika IDS-a, Valter Poropat je zamolio da se ne poistovjećuje antifašizam s boljševizmom ili komunizmom.

A zbog čega pitate se? Jer bi točna definicija pojmova značila lustraciju svih koji se bili aktivni članovi Komunističke partije Jugoslavije, a poslije preimenovane u Savez komunista Jugoslavije, koji su se opet upravo zbog izbjegavanja odgovornosti za zločine preimenovali u antifašiste!

To je bit problema, koji razara hrvatsko društvo! Neodgovornost za počinjene komunističke zločine!

Nitko nije odgovarao, a još manje optužen i kažnjen za masovne progone i  likvidacije ljudi u komunističkoj Jugoslaviji, jer su upravo da bi izbjegli bilo kakvu odgovornost postali antifašisti.

 1. Nije definiran pojam antifašizam , što znači i koje vrijednosti predstavlja?
 2. U prijedlogu se tražilo da se antifašizam odvoji od komunizma! Kako i na koji način? Ne može se odvojiti! Upravo na tom se pitanju jasno  manifestira ta pokvarena i podmukla manipulacija pojmovima, kojima se na želi definirati značenje, da bi se izbjegla odgovornost za zločine počinjene u ime komunizma.
 3. Izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata
 4. Obrana granica Republike Hrvatske

Slijedi obrazloženje:

1.Antifašizam  (anti- + fašizam), politički pokret protiv fašizma i nacizma utemeljen na najširim demokratskim osnovama i na negaciji bitnih ideoloških postavki ovih dvaju pokreta U raznim zemljama antifašizam je poprimio različite organizacijske oblike. Komunisti su se vrlo brzo uključili u antifašistički pokret te su, na osnovi zaključaka Kominterne, 1930-ih nastojali ujediniti sve demokratske snage i stranke u borbi protiv fašizma. No, njihove su manje ili više neprikrivene nakane uvijek bile da takvim širokim pokretom dominiraju te da im to bude tek prva stepenica u revolucionarnom preuzimanju vlasti.

U poslijeratnoj Europi pojam antifašizam postaje višeznačan, često bitno određen konkretnom političkom situacijom. U zapadnoeuropskim demokracijama antifašizam postaje ideološki temelj za dosljedno suprotstavljanje svim oblicima rasizma, ksenofobije i antisemitizma. U komunističkom bloku antifašizam postaje nedodirljivi ideologem, pojam koji pozitivno legitimira svaku ratnu i poratnu djelatnost komunističkih režima. Na taj se način antifašizam u tim zemljama povezuje i isprepleće s komunističkom ideologijom i praksom i gubi svoju prvotnu demokratsku poruku.

U antifašističkom  pokretu  u Hrvatskoj, i na razini Jugoslavije, komunisti su uvijek imali ključne funkcije. U svim novoosnovanim organizacijama i državnim tijelima, i u onima koje su imale antifašistički predznak, bili su zastupljeni pojedinci iz različitih političkih stranaka, ali su svima  praktički rukovodili komunisti.

Tako za svih ovih političkih igara, ratova koji se neprekidno vode negdje u svijetu kriju se ekonomski interesi “Velikih sila”. Antifašizam pobjednika u II svjetskom ratu postaje sinonim za “dobre momke” koji zapravo sve što čine, čine u interesu slobode i demokracije.

Antifašizam postaje aksiom, tvrdnja koja se ne dokazuje i ne propituje. Nastao je pobjedom u ratu, pobjednici su antifašisti, to se ne dovodi u pitanje ni SSSR i SFRJ, čak je i Njemačka postala antifašistička. Antifašizam je postao neupitna činjenica, najjači argument u prljavim igrama dva suprotstavljena sistema. Antifašizam je sredstvo, cilj postaje sasvim jasan, stoga je jedan od bitnih mehanizama opstanka ovog sistema kolektivni zaborav prekrajanjem povijesti

 1. Proštinsku bunu i Labinsku republiku, iako nisu bile ideološki pokrenute, već socijalnom nepravdom i životnom ugroženošću, vodio je član Komunističke partije Ante Ciliga.

Ustanak, odnosno partizanski pokret  protiv fašizma i nacizma vodili su članovi Komunističke partije Jugoslavije(KPJ). J-B. Tito bio je predsjednik KPJ.

JNA  je nastala iz partizanskog pokreta kojega je organizirala i vodila KPJ.

Još u tijeku rata formirali su se Narodnooslobodilački odbori (NOO) kao prvi organi vlasti na području pod kontrolom partizanske vojske, koju su nazvali Narodnooslobodilačka vojska( NOV), a cijeli pokret Narodnooslobodilačka borba (NOB), sve pod kontrolom KPJ. Svi nositelji vlasti u FNRJ, bili su članovi KPJ. A u SFRJ su bili članovi SKJ. Suštinski isto, samo drugi naziv, koji djeluje manje rigidno.

3.Izjednačavanje NOB i Domovinskog rata. Nikako! Nisu isti ciljevi i nije isti motiv! Dapače Domovinski rat vodio se upravo protiv vrijednosti NOB-a, protiv komunizma, kao jednog od totalitarizma.

Hrvatski branitelji borili su se protiv JNA, kojoj je zadaća bila čuvanje granica Jugoslavije i četnika koji su na teritoriju Hrvatske htjeli zacrtati granice Velike Srbije. Znači protiv crvene zvijezde i kokarde.

IDS, koji je podnio zahtjev za usvajanje Deklaracije traži istraživanje zločina počinjenih u Domovinskom ratu, ali ne i  poslijeratnih zločina i zločina iz NOB. To je njihovo poznato licemjerstvo i manipulacija povijesti.

4.Obrana granica Republike Hrvatske, jer su komunisti u NOB. kao obranili granice Hrvatske. Ni to nije točno. Tito je nakon rata Hrvatskoj oduzeo  veliki dio Srijema(Banata i Bačke) i Boku Kotorsku, prepolovio Hrvatsku kod Neuma,  da bi udovoljio komunistima u Srbiji i Crnoj Gori i BIH da mu ne ugroze apsolutnu vlast komunističkog vođe i vladara-diktatora u novoj FNRJ.

Glavni dokument po kome je na Mirovnoj konferenciji u Parizu dogovoreno da Istra pripadne Hrvatskoj bila je Spomenica hrvatskog svećenstva u Istri koju je u Pazinu 12. veljače 1946. godine priredio “Zbor svećenika sv. Pavla za Istru” a prezentirao mons. Božo Milanović.

5.“ Totalna je laž da su u Hrvatskoj komunisti vodili antifašističku borbu – rekao je, Ivo Lončar. Komunisti nisu imali nikakve veze s, primjerice, antifašističkim pokretom u Istri, koji je čist kao suza, rekao je, ustvrdivši potom kako su ”komunističke ubojice” taj pokret preuzeli u jesen 1943“ Pa nije baš totalna laž:  Pisac Proglasa Istarski narode, Ljubo Drndić i Joakim Rakovac koji ga je pročitao bili su članovi KP. Ljubo Drndić ga je i odnio Titu, jer nije znao što se u Istri zbiva.

U Splitu predsjednik udruge VeDRA izjavi  nevjerojatnu nebulozu:

„Hrvatska vojska nisu bile ustaše, hrvatska vojska su bili partizani“

„550 dice iz Splita poginulo je na Sutjesci“

U Splitu se proslavio Dan antifašističke borbe, a središnja proslava je priređena  na trgu ispred zgrade HNK. U društvu gradonačelnika Ivice Puljka  i predsjednika  Zorana  Milanovića.

‘Smrt fašizmu’, poručio je sa scene Ranko Britvić, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista. ‘Sloboda narodu’, odgovorila je publika.

Dugim aplauzom pozdravljeni su sudionici NOB-a.

‘“Kada smo mi upali u tu nevolju, netko se sjetio rođaka partizana, netko je imao sudbinu da mu je netko bio u ustašama ili domobranima, ali svi smo bili zajedno. U rovu nije bilo pitanja tko ti je ćaća, a tko mater. Svi smo bili zajedno. A onda je krenula revizija, koja je tako okrutna da u ovom gradu nemaš nijednu ulicu, a samo je na Sutjesci je poginulo 550 dice iz ovog grada, a ovaj grad ne smije imati nijednu ulicu, nijedan trg“  kazao je Britvić.

Koja je to nevjerojatna manipulacija i zamjena teza! „ A onda je krenula revizija“ Da ali  upravo od strane  tzv. antifašista. „Antifašisti“ krivotvore povijest, ne spominju zločine počinjene pod Komunističkom partijom Jugoslavije, a što je još najgore i najjadnije, da bi sa sebe skinuli svaku odgovornost za počinjene zločine krivotvore i Domovinski rat, izjednačavajući ga sa NOB.

Za takvu manipulaciju doista sposobni su samo komunisti koji su se preobukli u antifašiste. Takva podmukla i pokvarena izmišljotina mogla je nastati samo u komunističkoj glavi, jer kako je rekao Bl. Alojzije Stepinac“ Komunizam je u laži nastao i u laži će nestati“

Sva ta „splitska dica“ koja su poginula na Sutjesci, poginula su boreći se za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku. U nijednom dokumentu , nigdje nema spomena Hrvatske, nego je borba bila za komunističku partiju, za NOB i za Jugoslaviju.

A ova izjava dostojna je  Josepha Goebbelsa

„’Gledate ga u Crno-bijelom svijetu, ali za njega postoji samo svjetlo, vedro i napredno. Guštajmo večeras, sretni smo zajedno, cila ova naša lipa država vratit će se na te stare dane. Počast svima. Hrvatska vojska nisu ustaše, hrvatska vojska bili su partizani“

Nevjerojatna manipulacija HRVATSKA  VOJSKA Republike Hrvatske kao samostalne, nezavisne, suverene i demokratske države NISU BILI NI USTAŠE, NI PARTIZANI. nego hrvatski branitelji.

I to je jedina istina! Tu dvojbi nema!

Hrvatska vojska nastala je u Domovinskom ratu, razvijala se i rasla paralelno sa borbom za suverenu i samostalnu državu Hrvatsku u razdoblju od 1991-1995 godine, pa partizani  iz 1941-1945, nikako nisu mogli biti Hrvatska vojska!

Ova izjava je toliko apsurdna,  i nije mi jasno  zašto Ranka Britvića  nitko nije upozorio da tako nešto  čovjek sa normalnim poznavanjem povijesnih činjenica nikada ne može  izgovoriti!. Toliko je  povijesno i vremenski nemoguća, da imam osjećaj da smo postali apsurdno i bolesno društvo kada se ovakve nebuloze javno iznose!

Netočno povijesno i činjenično!

Sam predsjednik Zoran Milanović u svojem je govoru u Brezovici rekao da se partizani nisu borili za Hrvatsku demokraciju:

“Istina je voda duboka i nikoga ne bi trebala uvrijediti, ali može zaboljeti. Međutim, u ovoj našoj istini nema ničega bolnog, ona je u stvari lijepa, teška, krvava, ali lijepa. Pa krenimo od nekih istinitih stvari koje neće nikoga zaboljeti i uvrijediti jer mislim da to dugujemo ljudima koji se prije osamdeset godina nisu okupili ovdje nego u Žabenskoj šumi, nekih desetak kilometara na drugoj strani, 22. lipnja”, rekao je predsjednik. Dodao je da tim sedamdeset i sedam sisačkih komunista, boraca za revoluciju i promjene ne činimo uslugu ako stalno ističemo da su svi oni bili Hrvati i da je to bila hrvatska borba jer su oni prije svega bili komunisti u borbi za revoluciju, sovjetsku Hrvatsku , a ne demokraciju….. “Sve je to naša povijest, sve je to istina, ona ne vrijeđa i ne bi trebala niti boljeti”, rekao je predsjednik istaknuvši da nikada nije dolazio u Brezovicu kako bi nekome utjerao nekakvu svoju istinu, da bi ikome dao bilo kakav zadatak ili da bi poslao poruku….Ja sam ovdje samo da ukažem na neke stvari koje Hrvatsku stavljaju tamo gdje joj je mjesto“,

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo-milanovic-i-plenkovic-danas-zajedno-u-brezovici-na-obiljezavanju-dana-antifasisticke-borbe-1502444 – http://www.vecernji.hr

Kome onda treba taj praznik? Koji  su ti koji stalno Hrvatsku optužuju za fašizam, da bi nam trebao antifašizam? U demokraciji nema potrebe, ni za  fašizmom , ni za stalno naglašavanje antifašizma.

Premijer Plenković također je održao govor:

“Zadovoljstvo mi vas je pozdraviti. Premda je ovaj praznik uspostavljen još 1991. na inicijativu predsjednika Tuđmana od ove godine Vlada RH je nositelj njegove organizacije i tako će biti i u budućnosti”, kazao je Plenković.  “Nakon Njemačke okupacije, postavljen je kvislinški režim Ante Pavelića. U stvarnosti Hrvatska je bila podijeljena na njemačku i talijansku okupaciju. Doneseni su i rasni zakoni protiv Židova, Roma i Srba. U ovoj šumi skupina od 70 boraca uglavnom Hrvata osnovala je odred i krenula u borbu. Tu je bio i Janko Bobetku. To je bila i prva antifašistička borbena jedinica”, kazao je Plenković.  “Partizani su postupno oslobodili dijelove Hrvatske što je dovelo do ZAVNOH-a koji je kasnije omogućio da 1990. bude potvrđena suverenost Hrvatske koja je obranjena u Domovinskom ratu, kazao je. “Hrvatska je imala najmasovniji pokret otpora”, dodao je.

Premijeru Plenkoviću u preambuli Ustava RH nabrojani su svi događaji iz povijesti, između kojih je ZAVNOH. Nije samo ZAVNOH omogućio potvrdu suverenosti Hrvatske, nego cijeli niz naveden u preambuli Ustava RH. Prije svega ZAVNOH je Hrvatsku definirao kao sastavnicu komunističke Jugoslavije, a ne kao nezavisnu i demokratsku zemlju.

-na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

Odbacivanja komunističkog sustava, znači i odbacivanje ZAVNOH –a!

“Prošle godine, obilježili smo 25. obljetnicu pobjede u Oluji i Domovinskom ratu. Tada sam rekao da žalimo i za žrtvama ratnih zločina počinjenih s hrvatske strane, kojih je nažalost bilo, jer legitimno pravo na obranu nije i ne može biti opravdanje za nedjelo – te je svaki takav čin bolan za sve obitelji žrtava”, kazao je premijer. “Isto tako, neovisno o spomenutim zaslugama hrvatskih partizana za uspostavu Federalne Države Hrvatske – čime je spriječeno unitarističko uređenje Jugoslavije u kojoj Hrvatska ne bi imala vlastite granice – vrijeme je da i ta burna vremena sagledamo u svoj njihovoj složenosti.

To se osobito odnosi na ona bolna povijesna zbivanja kojim se sigurno nijedan istinski antifašist ne ponosi. Tu ponajprije mislim na poratne zločine Jugoslavenske armije nakon izručenja kraj Bleiburga odnosno masovnih likvidacija razoružanih vojnika i civila duž Križnog puta, ponajprije u Sloveniji i Hrvatskoj, što je još traumatično za brojne obitelji”, poručio je premijer. “Kao što se ničim ne mogu opravdati zločini ustaša ni Jasenovac, ništa ne može opravdati masovno pogubljenje poraženih snaga i često nedužnih ljudi, što je ne samo bacilo sjenu na antifašistički pokret već je i produbilo pogubne podjele u poratnoj Hrvatskoj. Tu također mislim i na poslijeratne čistke političkih neistomišljenika poput progona blaženog kardinala Stepinca, premda je bio jedan od najhrabrijih pastira Katoličke Crkve u Europi, koji se u svojim propovijedima javno usprotivio progonima Srba i Židova te mnoge od njih spasio od smrti. Tu na koncu mislim i na uspostavu totalitarnog jugoslavenskog režima kojima su iznevjereni ideali brojnih hrvatskih antifašista, što se nažalost ponovilo i nakon slamanja Hrvatskog proljeća”, kazao je Plenković u Brezovici.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/plenkovic-ovaj-praznik-uspostavljen-je-na-tudmanovu-inicijativu-vlada-je-od-danas-nositelj-njegove-organizacije-1502452 – www.vecernji.hr

Premijer Plenković  je održao govor kojim je podijelio krivicu, izjednačio NOB sa Domovinskim ratom, jer da nije bilo NOB-a ne bi bilo ni Domovinskog rata!? Nikako!To je vrhunac hipokrizije i licemjerstva, jer kako sam već napisala Domovinski rat je bio borba protiv tekovina NOB-a, protiv JNA, protiv komunističke ideologije za slobodnu, nezavisnu i demokratsku Hrvatsku.

Premijer Plenković ukazuje na podjele u hrvatskom društvu, što je točno, jer te podjele osjećamo svakodnevno! Suočeni smo sa agresivnom medijskom kampanjom sljedbenika yugokomunista i yugonostalgičara koji Domovinski rat i sadašnju Hrvatsku izjednačavaju sa NDH, koji ponižavaju i pljuju po liku i djelu Bl. Alojzija Stepinca, Dr. Franju Tuđmana, koji poništavaju i razaraju identitet hrvatskog naroda u tolikoj mjeri da je to ponovno uskrsavanje jugoslavenskih vrijednosti izazvalo konsternaciju i ogromno razočaranje u hrvatskom narodu. i braniteljskoj populaciji.

Redatelj Jakov Sedlar je  snimio  dokumentarac o samoubojstvima hrvatskih branitelja, 2019.godine.  Film je potresao  Hrvatsku, u njemu nema glumaca, tu su sve odreda ljudi koji su u nekom trenutku pokušali sebi oduzeti život ili su članovi obitelji u kojoj je otac, suprug ili sin digao ruku na sebe. Hrvatski ratnici, oni koji se nisu bojali umrijeti u ratu, u miru nisu uspjeli živjeti sretno u zemlji za koju su se borili. Sad su dobili i svoj film. I to prvi koji se bavi njihovim tragičnim sudbinama.

Sedlar je film nazvao jednostavno “3069” – službenim brojem branitelja koji su počinili samoubojstvo. Taj broj je bio važeći prije dvije godine kad je Sedlar započeo snimanje, a u međuvremenu je narastao na 3246 branitelja koji su počinili suicid zaključno sa rujnom 2019.godine.

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/regional/snimljen-dokumentarac-o-3069-suicida-branitelja-redatelj-govori-o-razlozima-njihovih-samoubojstava-624455

A koliko je tek onih koji umiru u tišini? Čije obitelji ne žele da se zna kako je završio njihov sin, otac, brat, muž.
Sedlar je prvi naš redatelj koji otvara ovu bolnu i neugodnu temu o kojoj rijetki žele javno govoriti, iako se samoubojstva događaju pokraj nas na različite načine. Jedan je hrvatski branitelj prerezao vratne žile. Drugi se polio benzinom i zapalio. Treći je pištoljem pucao u glavu. Četvrti se objesio iznad kuće… A najpoznatiji, general Slobodan Praljak, ispio je čašu otrova, kao čašu žuči pred očima svjetske javnosti.

„ Mnoge sam snimio. Neke ne do kraja, jer nisu bili u stanju ispričati svoje tragedije. Nije lako u javnost iznijeti te strašne intimne priče koje ni sami sebi ne možemo objasniti. Među onima koji su odustali je i obitelj čovjeka koji se ubio motornom pilom, žena kojoj se muž ubio prigodom Mesićeve inauguracije… mnogo je toga i sve je vrlo tragično. Nažalost, ova tema kao da ne postoji kod nas, kao da nekoga vrijeđa istina“ kazuje Sedlar.

„ Niz je razloga, ali ponajprije se radi o odnosu društva prema njima, o vrijeđanju velikog dijela medija koji ih proglašavaju drogerašima, pijancima, neradnicima, a istina je potpuno drukčija. Osjećaju se ostavljeni, bačeni nakon što su iskorišteni“ ističe redatelj i pojašnjava što bi mi, kao država i društvo, mogli napraviti da se broj braniteljskih suicida barem smanji.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u  suradnji sa stručnjacima, pomaže hrvatskim braniteljima, međutim broj se ne smanjuje. Hrvatski  branitelji  osjećaju se poniženi i omalovažavani suočeni sa mnogim nepravdama i pravnom nesigurnošću u hrvatskom društvu i državi.

Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

Premijer Plenković ne priznaje izraz” zlatna komunistička mladež” što je posve točan izraz i točan opis te generacije. Konkretno, ja ne predstavljam zlatnu komunističku mladež, rođena sam u vrijeme nestašice hrane poslije rata, mlijeka i jaja u prahu koja su se miješala s vodom prije upotrebe. što su zvali Trumanova jaja, jer su tada Amerikanci bacali pakete pomoći iz aviona, instant kavu, jakne šuškavce, čokoladu, najlonske čarape paste za zube i higijenske potrepštine, kada je moj grad još bio sav u ruševinama od bombardiranja. Nisam mogla zbog nedostatka novaca redovno studirati, nego izvanredno uz rad.

Prema tome generacije rođene 70-tih su imale sve što ja nisam u svojoj mladosti mogla imati. Roditelji su bili na funkcijama i položajima sa visokim plaćama, nosili su tenisice od marke, robu od marke, školovali se u inozemstvu, naučili jezike i bili predodređeni da rade u diplomaciji. Prema tome i jesu proizvod ili produkt, labavijeg komunizma, kada smo iz komunizma odjednom prešli u socijalizam, od FNRJ 1963 godine postali SFRJ. nakon čega su se otvorile granice, očevi otišli i u pečalbu i počeli slati DM-marke kući. Tada se počelo masovno kupovati u Trstu i Grazu. Točno jesu zlatna komunistička mladež sa yugokomunističkim totalitarnim načinom razmišljanja. Pogledajte samo rječnik” Ja mogu što hoću”, danas riječi ” začepiti usta” Ja to veoma dobro vidim i prepoznajem!

Jesu zlatna yugokomunistička mladež koja nije prošla teror totalitarizma i komunizma, koja je rasla u izobilju i koja ne može pojmiti da je komunistički totalitarni režim bio zločinački isto koliko i fašistički.

Tko su antifašisti? Oni koji su se borili protiv fašizma! Što su onda komunisti? Antifašisti ? U početku rata, a poslije su se ponijeli gore od fašista. tako da su iz početnih pozitivaca, postali negativci.

A predsjednik Vlade Plenković i njegov vjerni pratitelj ministar Medved ponavljaju stalno riječ RADIKALIZACIJA! Upravo su oni ti koji svojim ponašanjem i političkim odlukama izazivaju radikalizaciju.

Tko upravlja državom?

Tko je doveo hrvatski narod u stanje apatije, tolike da 53,10 % birača ne izađe na izbore?

Tko je doveo do odluke 300 000 hrvatskih građana da napuste Hrvatsku, jer u njoj više nisu mogli preživjeti?

Tko je doveo i kako do blokada, nerazumnih lihvarskih naknada i kamata 250 000 ljudi od kojih su mnogi izgubili svoje domove?

Tko je uništio i upropastio industriju kao jednu od važnih grana gospodarstva?

Tko je prebacio gospoodarstvo samo na turizam i trgovinu?

Tko o svemu odlučuje i tko je odgovoran za funkcioniranje države?

Vlada RH naravno i predsjednik Vlade u nekim segmentima uz supotpis predsjednika RH. Što znači da je Vlada ta koja je svojim postupcima i odlukama dovodi do radikalizacije.

Nije samo sadašnja Vlada jedini krivac za nezadovoljstvo upravljanja Hrvatskom. Svaka Vlada donijela je neku nepravednu odluku. Iza svake Vlade ostalo je nezadovoljstvo koje se gomila i sada dostiže točku ključanja. Kako je u ovoj analizi riječ o Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću da vidimo o čemu se zapravo radi.

Sam način na koji Premijer Plenković komunicira sa novinarima i izjave koje daje ukazuju na totalitarno razmišljanje i diktatorski način rješavanja je  Svi su mu krivi samo  on i njegov koalicijski partner SDSS nisu.

Nevjerojatnije od same činjenice da pristajemo da nas jedna rigidna yugo-titofilska manjina svojim etiketiranjem stalno maltretira ustaštvom, je potpuna impotencija službene hrvatske politike, koja se nije odredila prema tom najvažnijem pitanju koje truje, razara  i uništava same temelje na kojima je nastala sadašnja država Hrvatska.

Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

Nezainteresirani birači  i brojne braniteljske udruge skupa sa Ministarstvom branitelja, nezainteresirano šute, a njihova vodstva dobro potkožena i uljuljkana u materijalnom blagostanju, ne dižu glas protiv poništavanja temelja hrvatske državnosti, protiv negiranja Domovinskog rata u školskim programima, protiv neprestanog izjednačavanja današnje RH sa NDH, protiv postojanja SAAB-a, raznih udruga štovanja i veličanja lika i djela J.B.Tita koje da apsurd bude tim veći svi mi financiramo iz Proračuna RH.

Je li onda čudno što i danas, u demokratskoj i svakog ekstremizma lišenoj državi, traže fašizam i fašiste među onima koji su Hrvatsku stvorili, hrvatskim braniteljima? Sada nas tjeraju da priznamo kako bez njihova antifašizma Hrvatske ne bi bilo?  Kunu su priznali!  Da prihvatili su je i veoma im je draga, jer im pomaže da nas još više maltretiraju i tužakaju po svijetu ,i to  našom kunom! Mazohistički!

Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

A mogli bi jednim potezom riješiti to šizofreno stanje u društvu i državi, samo kada bi se u Hrvatskom Saboru prihvatila Rezolucija EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))

 1. podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;
 2. poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;
 3. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;

Lili Benčik/hrvatskepravice


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika