Podjeli

Mali vremeplov kroz slike i riječi o radu naše heroine u Palijativnom timu Zagreb…
Sa Ljiljanom Raguž Hoić osobno sam puno surađivala  jer je radila kao medicinska sestra u prvom mobilnom palijativnom timu u Zagrebu.
Prije toga je bila djelatnica u Zdravstvenoj njezi Tobija, Domnius, kao i u još nekima, dok sam ja u to vrijeme bila dio patronaže pri DZ. Zagreb zapad na području Rudeša.
Naša poslovna suradnja, nije ostala samo suradnja već je prerasla te granice, jer smo obadvije žene za koje granice ne postoje. I onda kad sam otišla u mirovinu, naši susreti su se događali, na izgled slučajni…Tek sada vidimo da tome nije tako. Sve se događalo upravo onako kako smo si same pripremile na našim putovanjima kroz ovaj dio života. Obje smo doživjele vrlo slične životne priče koje su se nekako preklapale i uklapale u stranice naših životnih knjiga.
Draga moja Lily se nesebično davala na svakom od radnih mjesta i nikada nije znala reći; Ne mogu, kako svojim pacijentima, članovima njihovih obitelji, kolegicama, liječnicima…. Znam se često zapitati; da je znala i rekla ; Ne mogu, Neću…možda nebi bila u ovoj životnoj situaciji u kojoj je sada, kad više ne može sama, ne može bez pomoći svih nas koji smo potiho ili glasno “crpili” njenu energiju, znanje, stručnost i empatiju??? Možda, kažem samo možda? I eto, dragi ljudi, sad ona treba pomoć svih nas!
Pomozimo joj bez puno razmišljanja da ostvari ovu šansu koja se ne pruža svaki dan!!!! Omogućimo joj da ode na liječenje u Tursku, gdje liječnici vjeruju da joj mogu pomoći! Vjerujem i Ja, vjeruje i naša heroina! Vjerujte i Vi divni ljudi!
Svaka kuna je bitna! Svaka molitva je dragocijena!
Zato ne miruje, dijelite ovu informaciju!!!
IBAN računa na koji možete izvršiti uplatu:
HR 4224020063104012464
Žiro račun je otvoren u ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d.
S velikim razlogom sam ovaj put izdvojila nekoliko slika iz palijativnog tima naše heroine, kao medicinske sestre, edukatirice i žene koja se nesebično davala za druge.
Kako bi to rekla jedna njena kolegica iz tog tima;
S vremenom smo s Ljiljanom postali puno, puno više od suradnika! Puno smo od nje učili i još uvijek učimo jer nam i dalje pomaže svojim savjetima! Njezino iskustvo je dragocijeno! 🙏❤️
Inja Borović
Nek’ti je sretno draga naša Lily! ❤️✈️❤️


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema