Podjeli

Nakon najnovijeg žestokog istupa Davora Ive Stiera koji se konkretno stavio u poziciju najozbiljnijeg oponenta Andreja Plenkovića nakon HDZ-ovog debakla na izborima za zastupnike u EU parlamentu, potrebno je čitatelje i potencijalne glasače još jednom upozoriti na neke činjenične događaje prije nego što svoje simpatije poklone bilo kojem mogućem kandidatu za mjesto potencijalnog predsjednika HDZ-a, poglavito danas kada se sve ozbiljnije kalkulira o mogućim unutarstranačkim izborima u toj stranci.
Ove godine,11. siječnja nešto poslije 20 sati u restoranu „Tač“, poznatom sastajalištu zagrebačke zlatne mentalno komunističke mladeži i udbaško-tajkunskih gremija, dogodila se duža radna večera u apsolutno senzacionalnom i neočekivanom sastavu. Sastanak je bio skriven iza debelih zavjesa, s dva čuvara na ulici, a potpuno je onemogućeno bilo kakvo snimanje novinarima koji su bili na zadatku doznati o čemu se radi, jer javnost ima pravo znati! Bez ikakve razumne sumnje, večera na ovako visokoj razini, s glavnim zvijezdama kao što su Stjepan Mesić, Anvar Azimov i Budimir Lončar, bila je pomno isplanirana i ostavlja nesumnjivo brojna analitička pitanja o političkoj pozadini ovog događaja.

IFIMES-ovci Budimir Budo Lončar i Stjepan Mesić, ruski veleposlanik u RH Anvar Azimov, Davor Ivo Stier, Mate Granić i Dario Mihelin

Kada bi postavili nagradno pitanje da identificirate osobu koja nikako po svom habitusu ne bi trebala pripadati pripadati ovom velebnom društvu zasigurno bi u ogromnoj većini dobili odgovor da Davor Ivo Stier, danas navodno ljuti oponent Plenkovićevim politikama, ni u ludilu ne pripada ovoj grupi ljudi koji su uvijek činili, čine i učinit će sve da se Hrvatska što više udalji od domoljubnih politika i politika suverenizma, od politika koje počivaju na kršćansko demokratskim temeljima.

Jer ono što u posljednje vrijeme identificira Davora Ivu Stiera kao političara desne provenijencije i čime se on diči, svakako je njegova knjiga o novoj kršćansko demokratskoj paradigmi, kao i njegov prilično hrabar istup na posljednjoj konvenciji HDZ-a na kojemu je kristalno jasno kazao da je „spreman“ i na taj način znakovito najavio svoju kandidaturu na slijedećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Njegova nova paradigma, ako je iskrena, trebala bi biti sušta suprotnost svim platformama bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Ta paradigma trebala bi biti i u potpunoj suprotnosti s njegovim aktivnostima i aktivnom sudjelovanju u rušenju domoljubnih politika Tomislava Karamarka! A domoljubne politike Tomislava Karamarka sa istom su strašću rušili i Davor Ivo Stier i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić!!!

Trebamo li se prisjetiti, ili Davor Ivo Stier misli da imamo kratku pamet i da se ne sjećamo da je upravo on bio Plenkovićev glasnogovornik koji je upro prstom u Tomislava Karamarka optužujući ga da je proruski čovjek i da je HDZ-ov gospodarski program financirao prljavim ruskim novcem. Danas, kada je Hrvatska premrežena ruskim interesnim lobijima nakon što su preuzeli Agrokor i sve blagodati hrvatske zemlje, Davor Ivo Stier bez trunke grižnje savjesti s jedne ovako ekskluzivne večere šalje poruku hrvatskom narodu da mu je za novi politički uzlet potrebna upravo potpora Mesića, Lončara i Azimova!

Ipak, svakog političara i javnu osobu uvijek obilježava ono što je bilo kada kazao u javnom prostoru, to ostaje zapisano, jedino je problem što hrvatski narod ima kratko pamćenje pa onda Stierova izjava „ja sam spreman, jeste li vi spremni“ koju je izrekao na zadnjoj HDZ-ovoj konvenciji populistički prekriva neke ne tako davne Stierove izjave konceptualno potpuno suprotne ovoj. Naime, Stier se jednom prilikom na izravan zahtjev Stjepana Mesića, javno ispričao zbog toga što je u vrijeme svoje mladosti u Argentini slavio 10. travanj, dan proglašenja NDH kao hrvatski blagdan. Ta isprika Mesiću, koju je Mesić eksplicite tražio od Stiera, vjerojatno je bitno utjecala na Stierovu strelovitu diplomatsku karijeru?

Davor Ivo Stier na HDZ-ovoj konvenciji ponovo je koristio dio „ustaškog“ pozdrava „Za dom spremni“ s naglaskom na „spremni“, jasno i nedvosmisleno ciljajući i populistički se dodvoravajući HDZ-ovom desnom biračkom tijelu u svojim već očitim pripremama za konkretno isticanje svoje kandidaturu na unutarstranačkim izborima kontra Andreja Plenkovića. Postavlja se retoričko pitanje, je li se Stier iskreno ispričao Mesiću, zašto je to učinio i tko je zapravo Davor Ivo Stier? Onaj koji je u Argentini 10. travnja slavio kao hrvatski blagdan, onaj koji je rušio domoljubne politike Tomislava Karamarka, onaj koji je kazao „ja sam spreman, jeste li vi spremni“ ili onaj koji „spremno“ traži podršku Mesića, Lončara i Azimova za preuzimanje HDZ-a? Ima li vjerodostojnost u čovjeku koji je rušio kršćansko demokratsku paradigmu i pobjedničke politike domoljubne koalicije, a danas hrvatskom narodu nudi iste takve politike, ali naravno, pod njegovom upravljačkom palicom? Za takve nevjerodostojne vratolomije bilo bi nužno da se Davor Ivo Stier prvo ispriča gospodinu Tomislavu Karamarku što je aktivno sudjelovao u njegovoj dekapitaciji i da konačno prizna da Je Tomislav Karamarko bio u pravu!

Umjesto Tomislavu Karamarku, Davor Ivo Stier se ispričao Mesiću zbog toga što je u mladosti slavio 10.travnja kao hrvatski blagdan i time se zapravo poklonio i priznao da je Mesić jedan od vladara „duboke države“ i da se bez njegove pomoći ne može postići diplomatska karijera. Davor Ivo Stier je našavši se na ovoj famoznoj večeri još jednom priznao da su Budimir Lončar, Stipe Mesić, Mate Granić i ostala ekipa zapravo uvijek bili i ostali vladari Hrvatske i oni koji odlučuju o političkom, ali i inom životu i smrti u Hrvatskoj. Mi smo u slici sa ove večere dobili simboličan dokaz da su Budimir Lončar i Stipe Mesić u okviru međunarodnog instituta za bliskoistočna i balkanska pitanja IFIMES detaljno isplanirali urotničko rušenje konzervativnih politika Tomislava Karamarka, dekapitirali ga i instalirali svog miljenika Andreja Plenkovića, kojega bi po svemu sudeći trebao naslijediti Davor Ivo Stier kao produžena ruka politika vječnih vladara Hrvatske. Nije li to sve nepogrješiva percepcija da ćemo nakon Plenkovića imati ponovo Plenkovićeve zamaskiranog u liku i djelu paradigmatičnog kršćanskog demokrata Davora Ive Stiera? Smijemo li se upitati nakon što su nam se u pamet usjekle slike s ove senzacionalne večere nije li zapravo Davor Ivo Stier Mesićev sljedeći kandidat za predsjednika HDZ-a ukoliko Plenković opijen vlašću otkaže poslušnost „dubokoj državi“ ili ga ogromne političke ambicije odvedu na neki visoki položaj u strukturama EU. Davor Ivo Stier je bez ikakve sumnje najavio svoju kandidaturu za mjesto predsjednika HDZ-a, predstavio se kao novi potencijalni lider HDZ-a, a danas se čini, izmislio ga je upravo Stjepan Mesić kao što je Mesić izmislio Ivu Sanadera i Andreja Plenkovića. Mesić i Roglić izmislili su i „Most“ koji se danas žele prikazati kao veliki suverenisti, a izmišljeni su sa ciljem da zaustave pojavu jačanja konzervativnih politika u Hrvatskoj. Na zadnjim izborima pokazalo se da je „Most“ pročitana knjiga i da im narod više ne vjeruje, a Poznato je da je Davor Ivo Stier osobito blizak s „Mostom nezavisnih lista“ kao i s inicijativom UiO Željke Markić, iza koje uvijek stoji siva eminencija hrvatske politike Ivić Pašalić i misteriozno krilo Opus dei u Katoličkoj crkvi.

I sve bi se to moglo okarakterizirati kao legitimna politička borba osim činjenice da potencijalni lider kršćansko demokratskog korpusa u Hrvatskoj na novoj paradigmi ne može i ne smije biti osoba koja je bliska Stjepanu Mesiću i koja svoju političku prošlost i budućnost veže za tog notornog zgubidana. Nije li i Tomislav Karamarko imao silnih problema u svom biračkom tijelu dokazujući da se svjetonazorski potpuno razlikuje od Stjepana Mesića? To je zapravo bila nemoguća misija pranja vlastitog obraza sve dok Stjepan Mesić nije počeo otvoreno cipelariti Tomislava Karamarka nazivajući ga „hodajućim političkim mrtvacem“ ili „rovokopačem“ zbog toga što se na tragu proklamirane lustracije usudio uhititi možebitnog notornog ratnog zločinca Josipa Boljkovca. Ova znakovita večera u restoranu „Tač“, gdje su se uvijek okupljali Milanovićevi kadrovi iz „slučajne države“ i „big bosovi“ uvoznog lobija, šalje nam još jednu snažnu poruku s obzirom da je na večeri sudjelovao i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov. Postavlja se legitimno pitanje, je li Hrvatska konačno postala ruska kolonija ili će to bez sumnje vrlo brzo postati?

Potpuno legitimno kao novinar, nakon te famozne večere, poslao sam poruku gospodinu Stieru sa zamolbom da hrvatskoj javnosti objasni ovaj znakoviti događaj, razloge svog sudjelovanja na toj večeri i moguće teme o kojima su razgovarali, jer javnost ima pravo znati!? Davor Ivo Stier se oglušio na zamolbu i na sve pozive i to možemo tumačiti kao znakovitu poruku, jer šutnja ponekad govori više od tisuću riječi. Hrvatski narod, u nadolazećim predizbornim kampanjama mora i ima pravo znati tko i što nam se sprema iza debelih zavjesa kojekakvih ekskluzivističkih restorana daleko od naših očiju. Hrvatski narod i HDZ se mora vratiti Tuđmanu, HDZ se mora vratiti kući, a to nikako ne mogu učiniti oni koji su rušili pobjedničke politike te najveće državotvorne stranke.

Danas, nakon debakla HDZ-a na izborima za zastupnike u EU parlamentu nema analitičara koji ne komparira rezultate HDZ-a koji je na istim izborima 2014. imao potporu glasača od 42% i bio uvjerljivi pobjednik, s ovim rezultatom danas kada je HDZ izgubio gotovo 50% potpore svojih autentičnih glasača. Nesumnjivo i bez ikakve razumne sumnje „svijet voli pobjednike“, hrvatski narod voli pobjednike i samo pobjede sa egzaktnim brojevima su relevantne za dokazati tko je bio u pravu!?

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema