Podjeli

Nema dana, da ne vidimo našeg Premijera, kako se hvali, da je digao plaće i mirovine,  ne možemo reći, da nije, no mi smo još uvijek najsiromašniji u Europi.
Još smo u dubokoj kaljuži siromaštva, Plenković je dodao nešto, malo vode, da je blato, malo rjeđe.
No ništa od priče, kako smo došli do toga, kako su mirovine od 75% prosjeka plaće pale na 38% posto, to se nije desilo, za i radi korone.
Da nije tog sveprisutnog kriminala, pogodovanja, namještanja poslova, sigurno bi za većinu, bilo bolje.
Eto nam svježeg primjera, kako je nekima u životu lako Iz jednog dobrog posla, uskaču u drugi, bez problema. Poznato je da se poticaji za poljoprivredu dijele šakom i kapom, nikad više poticaja nikad manja proizvodnja. 2016 god. za 1 uloženu kunu u poljoprivrednu proizvodnju, dobivali smo 7 kuna u proizvodima, sada je to 4 kune, a bit će i manje.
Sve to zna i bivši ministar Tolušić , on je odlučio poslije, politike, graditi vinariju.
Danas vinari kukaju, da nemaju kome prodati vino, nema turizma, zalihe vina su ogromne, nemaju skladišnih kapaciteta za novu berbu, jer je sasvim izgledno, da se vino neće popiti do jeseni, a niti je neko opuštajuće razdoblje na vidiku, možda vrijeme trezvenosti, potraje još nekoliko godina, naša država i dalje nastavlja dijeliti poticaje, za proizvodnju vina.
Naš bivši ministar, nakon ovog mandata u Saboru, dobivat će onih famoznih 6+6, dakle solidnu plaću, još godinu dana, ta mjera inače, služi, da se bivši dužnosnici, prilagode tržištu rada, no on ne brine puno o tom, 6+6 će uzeti, ali već je zatražio i koji milijun  iz poticaja za poljoprivredu, napravio bi si, vinariju.
Požurio je s tim, dok ga još svi poznaju, bio je šef onima, koji mu trebaju odobriti novce.
Dok se dobri dojmovi, ne slegnu i dok su još svježi utisci, ne zaborave, eto njega s državnim novcima, kao uspješnog poduzetnika.
Plenković se okružio, samo uspješnima, do njega ne dopiru loše vijesti, on ne zna, da žena iz programa “Zaželi”, žena koja na biciklu, obilazi stare i bolesne, nosi im hranu i lijekove, cijepa im drva, svoju plaču čeka 10 mjeseci. To je sporedno i sitno, takve vijesti nisu poželjne.
Inače za taj su program, dobivena sredstva u EU, a sad naši vele, da je za sve kriva korona.
Korona je daljnji, dežurni krivac za sve.
To će pamtiti i oni, koji se skupljaju pred bolnicama, da bi izvršili dogovorene preglede, ili im treba hitna intervencija.
 Ljudi od ranog jutra, formiraju i stoje u redu, za početnu trijažu. Smjenjuju se nad njihovim glavama, svi oblici vremena, ujutro hladno, poslije, pripeka, pa kiša, no red se mora čuvati, inače se gubi zakazano vrijeme pregleda.
Glavni Plenkovićev izborni adut, za grad Zagreb, dr.
Beroš, izgubio je na veličini i sjaju. Organizacija prijema u bolnice, u post koroni, toliko je loša, da    više nije favorit, neće mu pomoći, ni dječji crteži ni kućni ljubimac.,niti njegova znamenita rečenica, koja je ušla u uho, u komunikaciji s novinarima, kada je na unaprijed dogovorena
 pitanja redovito uz vračao s :”Hvala vam na tom pitanju!”
A sve smo bliže danu, kada i mi moramo zahvaliti na pitanju i takvom načinu komunikacije s nama, nismo spremni, čekati novu katastrofu, niti smo opijeni uspjesima ove Vlade, mada, vina ima previše, samo je para, puno, premalo!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema