Podjeli

Kao što smo danas 14. travnja mogli vidjeti i slušati na TV4 u 14 sati u izvješću Stožera bili su statističke informacije o broju zaraženih, umrlih i ozdravljenih u državama EUa, ali korigirano prema broju stanovnika država. Svakako, takva je analiza važna i dobra, a pokazatelji sasvim usporedivi i dobri, što je posebno potvrdio član Stožera prof. dr. sc. K. C., jer je bilo pitanje jedne novinarke o usporedivosti. Bravo za Stožer i analitičare koji unose u svoja izvješća kvalitetnije analize temeljene na usporednim pokazateljima. Eto, izgleda kao da su čitali naš tekst od 2. travnja objavljen u ovom portalu pod nazivom „Vraćanje u „normalan život“ i ljudska prava“.

Evo, da se podsjetimo slikom tablice koja nije mogla u cijelosti biti prikazana iz tehničkih razloga pa joj je zadnja kolona okrnjena. Stoga prikazujem tu našu tablicu kao sliku gdje se sve vidi.

Da, lijepo je vidjeti da ovaj portal netko čita i pomalo uči. O tim analitičkim podacima danas se cijeli dan govori na svakom dnevniku, jer izvedeni analitički podaci, korigirani brojem stanovnika, najbolji su pokazatelj da li smo uspješni kao što ističemo, i zaista jesmo. Kako sam izračunavao, ipak je Slovačka ispred nas, ali mi smo odmah iza nje, dakle, u samo vrhu po uspješnosti država EUa u borbi protiv koronavirusa, što je za svaku pohvalu.

Kao što smo kazali, Stožer je svakako na prvom mjestu po važnosti u ovom trenutku, ali i svi iza njega su za pohvalu, pa do svih koji poštuju sugestiju „OSTANITE DOMA“, jer svi smo zajedno heroji, cijela Hrvatska.

A obzirom da je turistička sezona pred vratima, odnosno, već je počela, to moramo biti još discipliniraniji i pripremiti se za nju da uprihodimo koliko se god može u ovim teškim prilikama. To se posebno odnosi na Dalmaciju. U tu svrhu već smo pisali i upozorili da će avio-prijevoz ove godine imati primat u prijevozu putnika i turista, a što zahtjeva ozbiljnu pripremu naših aerodroma radi sigurnog prihvata turista. Nažalost, još se ništa ozbiljno ne dešava, ali možda će netko ovo pročitati pa se probudi. Ovu temu ostavimo za jedan drugi skori tekst.

Obzirom, da smo mi „politički usmjerena država“, pitam se nadalje da li će naši političari pročitati onaj naš tekst, vezano za nadzornu funkciju, koja toliko nedostaje našem ekonomskom sustavu. Na tu temu napisani su brojni radovi koji su prikazani na konferencijama, kao i u knjigama. Nažalost nitko to ne čita, jer oni koji bi trebali čitati pa i učiti, naši političari, misle da su dovoljno pametni i da sve znaju pa im ne treba ništa čitati. Primjerice, svjedoci smo negativnih pojava u korištenju novca koji je Vlada odobrila u prvom i drugom paketu mjera. Novinari otkrivaju razne malverzacije, a komentar političara je samo „U ovim prilikama nije to lijepo i treba sankcionirati“, ali nadzorne funkcije nema pa onda sve izgleda kao „držite lopova“ ili pak ona druga „jedan krade, a drugi drži kesu“, pa kao, taj drugi ne zna da onaj prvi krade. Ako je i neznanje, zar niste naučili da neznanje nikoga ne ekskulpira od krivnje!?

Eh dragi moji političari, kada će te shvatiti da ta sredstva sa kojima u ova dva paketa baratate i obilato dajete nisu vaša nego svih nas, jer mi to moramo otplatiti. Nažalost, dok političari to ne razumiju, nedostatak nadzorne funkcije pokvarenjaci nemoralno koriste, a svi mi plaćamo. Dajte više opametite se.

Opet ću zavapiti Quo vadis Hrvatska?

Skipper

 

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema