Podjeli

Sutra će se u malenom gradiću velikog Dinamovog i domoljubnog hrvatskog srca u srednjoj Bosni, u Vitezu održati velika, svečana proslava najuspješnije Dinamove sezone u povijesti. Sve to u organizaciji sjajne ekipe okupljene u “Klubu navijača Dinama Vitez”.
U isto vrijeme, iz Dinamovog matičnog grada, glavnog grada svih Hrvata, najava o ikakvoj proslavi povodom Dinamove dvostruke krune i fantastičnog europskog uspjeha (četvrtfinale Europske lige) nema ni na vidiku.
Opravdanja su navodno – epidemiološke mjere. Nema veze što se izbori mogu održavati, što se mogu održavati i masovnija okupljanja i prosvjedi po gradskim trgovima, što svi ogromni trgovački centri normalno funkcioniraju i krcati su ljudima, što se ljudi kao i inače tiskaju u tramvajima i autobusima, što po najavama pobjeđujemo pandemiju već po drugi put – sve se u Zagrebu može uz neizostavne maske relativno normalno odvijati, ALI proslava Dinamove najbolje sezone u povijesti – e, to NE MOŽE!
VIP gosti, političari, sponzori, klupske glavešine i njihovi frendovi čak mogu gledati na tribinama i u svečanim ložama jedni uz druge svaku utakmicu, kao što smo vidjeli i na nedavnom finalu Kupa u Velikoj Gorici, te za vrijeme i nakon utakmica slaviti, jesti i piti na račun klubova, bez straha od širenja zaraze. Ali navijači koji žive za svoj klub, e oni zbog epidemioloških mjera ne smiju ni blizu stadiona, na velike otvorene prostore tribina stadiona. Slavljenički otvoreni Dinamov autobus s igračima se ne može provesti po gradskim ulicama od Maksimira do središnjeg Trga bana Josipa Jelačića? Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno govedu.
Ali zato je maleni, viteški gradić velikog Dinamovog i hrvatskog srca 💙🇭🇷 pokazao milijunskom, financijski bogatijem Zagrebu, kako se svoje voli i podržava. Gdje ima volje, nađe se i načina. Tko želi, nađe rješenje za svaki problem, a ovi drugi uvijek pronađu problem za svako rješenje. Uz smiješna opravdanja.
Dinamovci u Zagrebu, svi vi kojima su Zagreb i Dinamo u srcu💙 – hoćemo li zaista dozvoliti da opet rade naivce od nas? Proslava najbolje Dinamove sezone u povijesti se ne događa svaki dan, pa ni svake godine. Tko zna, sljedeća sezona možda bude još uspješnija, ali ovakvi povijesni trenuci kad se treba odati dužno priznanje možda i najboljoj Dinamovoj generaciji, generaciji koja je ispisala povijest, uz bok slavnih generacija ’67. i ’82. – takvi trenuci se uglavnom događaju jednom ili nijednom u životu navijača.
Nadležne gradske vlasti i službe bi morale prepoznati ovaj povijesni trenutak i osjetiti puls svoga Dinama, jednog od simbola Zagreba, kao i puls Dinamovih navijača. Proslava u Zagrebu mora biti organizirana na institucionalnom nivou, a ne se svesti na partikularne grupice koje će organizirati eventualno neke svoje privatne feštice.
Zagrebe, probudi se! Izostanak organizirane velike proslave će biti vječna neoprostiva greška u očima onih koji žive i dišu za Dinamo. A ima nas još uvijek…


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema