Podjeli

Mainstream je zapljusnula nova lavina antikolindovske propagande i svi kao jedan i s lijeve i desne strane političkog spektra zajednički koriste notornog Aleksandra Vučića za novi udar na integritet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Izvor ovog napada bez sumnje leži u osvetničkoj agendi bivšeg savjetnika Mate Radeljića i njegovog glasnogovornika Velimira Bujanca koji je prvi u javnost izašao s tezom kako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović Aleksandru Vučiću obećala da prigodom njegovog državničkog posjeta Zagrebu ne će koristiti termin „velikosrpska agresija na Hrvatsku“. U diplomatskom diskursu je poznato da dvije zaraćene strane, a Hrvatska i Srbija su još uvijek u svojevrsnom ratu zbog neriješenih bilateralnih odnosa, tijekom bilo kakvih mirovnih pregovora prvo postignu dogovor „o prekidu vatre“ dok takvi dogovori traju. Dakle za normalne i poštene ljude nije ništa neobično što predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prilikom posjeta Aleksandra Vučića Zagrebu nije iz pristojnosti koristila teške riječi i kvalifikacije. To je za razumne i razborite promatrače samo dokaz da imamo pristojnu predsjednicu, za razliku od onih domoljubnih „krkana“ koji su valjda očekivali da će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović Aleksandru Vučiću već na crvenom tepihu opsovati četničku mater i izvaditi kalašnjikov ispod suknje kako to sugerira Ruža Tomašić.
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bezbroj je puta upotrijebila sintagmu o „velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku“, a donosim samo jedan dokaz kako bih zatvorio usta zlonamjernicima.

25. lipnja 2019.
Zagreb

Obraćanje Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović na svečanom prijamu u prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske:

S posebnim poštovanjem spominjemo se danas našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je u krajnje složenim unutarnjim i međunarodnim okolnostima odlučno poveo hrvatski narod i sve domoljube na put hrvatske neovisnosti. Unatoč tome što je demokratski izabrana hrvatska vlast ustavno zajamčila sva ljudska i manjinska prava, bili smo izloženi otvorenoj velikosrpskoj agresiji, koju smo zaustavili i svladali hrabrošću hrvatskih branitelja te odlučnom i mudrom državničkom politikom pod vodstvom predsjednika Tuđmana……..“

Treba li još što dodati Radeljićevim i Bujančevim „trolovima i hejterima“? Ili je potrebno tražiti još stotine primjera kada se Kolinda Grabar Kitarović očitovala o velikosrpskoj agresiji, jugo-srpskoj ili srpsko-crnogorskoj agresiji JNA!?

Iz dobro obavještenih izvora doznaje se da će Mate Radeljić pred oči hrvatske javnosti iznijeti svu službenu i privatnu korespondenciju s Kolindom Grabar Kitarović kako bi je kompromitirao, na način da će pomoću Velimira Bujanca i umreženih portala čiji su urednici pod direktnom materijalnom kontrolom Radeljića i Bujanca raširiti tijekom prljave kampanje koja nam slijedi. Ono što javnost ne zna jest činjenica da Mate Radeljić, koji je više od deset puta putovao u Beograd radi dogovora oko protokolarnih detalja Vučićevog posjeta Zagrebu, nije niti jednom protestirao protiv tog posjeta, nije stavio svoj mandat na raspolaganje jer se s tim posjetom nije slagao, a danas se pravi najveći domoljub, zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa, ljuti Vučićev neprijatelj i protivnik Kolinde Grabar Kitarović. Pravi se neprijatelj Vučiću, a zapravo su prijatelji s istim ciljem, na istoj agendi rušenja Kolinde Grabar Kitarović.
Ima li u ovim činjenicama posla za obavještajnu zajednicu u Hrvatskoj i je li SOA dužna zaštititi predsjednicu i njen državnički i moralni integritet radi zaštite nacionalnih interesa ili se već spremaju pokloniti novom vladaru na Pantovčaku, pa su mu možda resurse stavili na raspolaganje? Ili ćemo se praviti blesavi, zabiti glavu u pijesak i sve staviti pod nazivnik „kampanja je pa je sve dozvoljeno“, čak i ono što evidentno šteti nacionalnim interesima Republike Hrvatske.

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema