Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Rat je nastavak politike drugim sredstvima kazao je Niccolo Machiavelli.
Politika bi bila nastavak rata političkim sredstvima.

Gledajući neku večer dnevnik HTV 1, nemoguće se ne načuditi komentaru dopisnice Jasne Paro „objektivne“ novinarke s hrvatske dalekovidnice iz Bruxellesa.
Naravno,riječ je o Viktoru Orbanu i njegovoj politici u Mađarskoj. Komentarom te nadasve pristrane dopisnice mogla se je čuti niz napada kakvih obiluje i EP, godinama. No, nikad ovako i tako daleko.
O Viktoru Orbanu tom uvaženom europskom političaru, Jasna Paro, tko zna iz kojih razloga u svom stilu postaje „glasnogovornica EK“ i Jean Clouda Junckera. Način kojim je ta novinarka opisala odnos Europskog parlamenta prema situaciji u Mađarskoj i oko aktivacije članka 7. protiv Mađarske, kako bi se Mađarsku umirilo i preoblikovao, tako da joj više nikada ne padne na pamet suprotstavljati se Junckeru, Tusku do jučer Sorosu koji je po nekim informacijama u 17 godina u „hrvatsku pamet“ kojoj je darovao kroz različite neoliberalne i lijeve udruge nekih sedamstotina milijuna kuna.
Orban se tom globalistu za kojeg mnogi govore da može mjenjati vlade i političkje sustave novcem, zahvalio i naredio mu da svoje Učilište u Mađarskoj uskladi s mađarskim zakonima, a od udruga je tražio transparentnost i limitirao njihova primanja iz inozemnih donacija.
Nakon što to Soroš nije učinio prestao je djelovati u Mađarskoj. Drugi Orbanov krimen je njegova politika na globalnu ekonomsku i nacionalnu prijetnju, a to je politika prema migracijama.
Europski globalisti našli su se pogođeni, uzeo im je Orban „alat“ iz ruku kojim su mogli mijesiti tijesto zvano nacionalna politika. Strah od Orbana se širi Europom i to s razlogom.
Izbori u mnogim zemljama pokazali su da „briselski priljepci“ nemaju neku težinu, ali i dalje vladaju otetim novcem.
EK i Europski pučani kojima pripada i hrvatski HDZ čvrsto se drže za glavu, jer su bolovi odavna počeli. Jasna Paro, nakon „bolova“ u glavi Joška Para radi neimenovanja i nepotvrđenog veleposlaničkog mjesta u Belgiji ne prestaje sijati globalističke floskule.

Prenosimo citat Jasne Paro u cijelosti:
„Ovo je prvi put zapravo da je jedan takav zahtjev, po prvi put u povijesti u povijesti da jedan takav zahtjev dolazi iz redova EP i to argumentom da nije samo EK ta koja čuva europsko pravo i europske vrijednost nego i druge institucije i zapravo svi mi i s argumentom da Mađarski narod ima pravo na zaštitu od vlastite Vlade koja zapravo umanjuje prava koja članstvom u EU pripadaju. Vidjeli smo jednu vrlo živu, živu raspravu. Premijer Orban odbacio je svih 37 primjera kršenja vladavine prava, kršenja europskih vrijednost, kao 37 lažnih neistina, rekao je da Mađarska neće pokleknuti i da oni koji optužuju Mađarsku dobili su demokraciju na poklon, a nisu se za nju borili za nju kao i Mađari.
Procedura koju predlaže ova rezolucija doista može dovesti do toga da Mađarska izgubi pravo odlučivanja, zapravo da bude isključena iz političkog života, ali će o tome odlučivati o tome i sve države članice i ta prijetnja se do sada nikada nije ostvarila. Pitanje kako će sutra završiti glasovanje o tome jer je potrebno da bi Rezolucija prošla 376 glasova, znači 2/3 većina, 216 glasova drže pučani, bez njihovih glasova ta rezolucija ne može proći, tako da će sutrašnje glasovanje biti i trenutak istine za Pučane kako su neki ovdje rekli, Pučani će morati odlučiti hoće li glasovati za zaštitu temeljnih europskih vrijednosti na kojima je EU nastajala ili će zaštititi koruptivnu politiku samo zato što je njezin član u istom zastupničkom klubu“, završava citat.

Godinama slušamo poruke iz različitih europskih krugova onih u Bruxellesu o pameti i jedinstvu, europskim vrijednostima, vladavini prava itd. Na žalost sve je uvijeno u duboki celofan. Primjerice, gospodarski rast koji Njemačka namjerava ostvariti „uvoznom migracijskom politikom“ ne predstavlja europske vrijednosti. Poznata je disproporcija razvijenosti Istoka i Zapada. Europa treba, Istoku kako bi sačuvao mir i stabilnost, Zapadu kako bi ostvario gospodarski rast – na žalost na račun malih i nerazvijenih. Stoga Europa nije na putu pravde i istine, jedinstva i zajedništva već kroči prožeta ambicijama velikih kako bi ovladali malim narodima.Tu Europa završava i to je jedina istina.
Njemačka je najodgovornija za migracije, odgovorna je zajedno s partnerima oko naoružavanja „umjerene oporbe“ u Siriji i izvozu demokracije u muslimanski svijet. Posljedice te neodgovorne Njemačke i Europske politike snosimo svi.
Viktor Orban se je usprotivio osovini Berlin – Pariz i zemljama koje su stoljećima živjele na račun kolonija. Tko kaže da se je tu svijet tih vođa promjenio, pa traže od drugih da budu poslušni i ponizni, ako nikako tada batinom određuju tuđi suverenitet, kao i ovo danas kad je Mađarska u pitanju.
Ti isti, veliki odlučuju što će s malim narodima, tko će se doseliti već sutra na njihov teritorij, odlučuju o zemlji, šumama i ostalim resursima jer su svoje iscrpili. To nije Europa kojoj su mnogi težili. Stoga, suvereno je pravo svakog naroda, ako to jest, kazati da nešto u Europi nije dobro. Umjesto da Europa napravi zaokret i voljom i željom malih naroda i krene putem traženja stvarnih vrijednosti, onaj manji,ali najači financijski dio prisilom želi nametnuti svoje stavove, kreće već sada u otvoreni sukob – RAT.
Naš anemični premijer Andrej Plenković, odavna je postao pristaša „novih europskih vrijednosti“ pritom ne mareći za Hrvatsku i Hrvatski narod. Doveden da oblikuje, nametnuo se je s trona prisilom i zajedljivosti i tko zna s čime još, te započeo posao na nestanku Hrvata kao naroda.
To svi vide, ali on i tisuću „hajduka“ ne vide?
Plenković je dio istog globalističkog i populističkog europskog pokreta nazvan „zajedničke europske vrijednosti“.
Odluka da se u skoro vrijeme na južne granice EU dovede do 20 000 policajaca, početak je stvaranja jedinstvenih snaga, jedinstvene vojne sile, jedinstvene doktrine, monetarnog područja i jedinstvene države u kojoj centralna europska vlast se počinje miješati u sve pa i u kulturne osobitosti pojedinih naroda.
Sotonizirani priljepci iz europskih institucija uz bogate sinekure rade na tome da već sutra započne stvaranje Europe regija.
Orban je naslutio i prepoznao pogubnost za Mađarski narod, Plenković također to vidi ali je zajedno s Bruxellesom je u istoj liniji.
U svom posljednjem obraćanju pred zastupnicima Europskog parlamenta, Jean Cloud Juncker osvrće se na, „Europi treba postati novi instrument europskog suvereniteta, da bismo to napravili trebamo napraviti red u kući“. „Glasovanje kvalificiranom većinom, kad je riječ o vanjskoj politici“, „moramo aktivirati članak 7. kad je ugrožena vladavina prava“, kazao je Juncker u svom prilično nesinkroniziranom govoru.
Ovo je ozbiljan pokušaj EP i EK na svrgavanju suverena jedne suverene europske nacije. Mađarske nacije. Udar počinje s „europskim vrijednostima“ za koje bi se moglo više utvrditi da su štetne no korisne, a koje je tobože Orban ukrao Mađarima.
Već sutra bi Mađari trebali sklanjati križeve od pogleda pridošlica s Istoka, zemlju prepustiti Soroshu čija je zadaća podrška svega onoga što ne pripada nacionalnom svijetu, samo globalističkom.
Bez nacije, bez naroda, bez vjere, bez kulture čovjek postaje amorfna masa bez identiteta.
EK i EP izgleda teže „novom ljudskom biću“ rasterećenom od svega što ga je do jučer oblikovalo.
Tu san o Europi nacija prestaje, stvaraju se granice novog carstva, u gornjim redovima s iluminatima i masonima na čelu. Prostora za Boga i čovjeka tu nema, samo kapital.

Velebna i nadarena Dubravka Šuica, upućena od „Konzula“ Plenkovića nastavlja se na ideologiju njenog stranačkog šefa s nadom novog mandata u EP. Nema što, puno je radila, puno učinila za sebe i svoje.
Kazala je nakon Junckerovog govora; “Zahtijevao je solidarnost. To je riječ koja uvijek dominira kod njega. I jedan je od postulata EU-a, koji je u zadnje vrijeme malo poljuljan. Kad je Hrvatska u pitanju, spomenuo je ulazak u Schengen. To su kasnije ponovili i klubovi zastupnika. Posebno klub Europske pučke stranke”.
“Naravno, kako je Juncker rekao i s čijim se stajalištem svakako slažem – Europa je otvoreni kontinent, nije tvrđava i moramo biti solidarni s onima koji pate. Moramo pomoći migrantima, ali na legalan način. Uspostaviti bolji sustav azila, bolje odnose među državama i veću solidarnost među državama članicama”, istaknula je Šuica.

“Važno je naglasiti danas da europski suverenitet ne znači gubljenje nacionalnog suvereniteta, nego da upravo europski suverenitet proizlazi iz nacionalnog suvereniteta”, rekla je Šuica.

Nije za očekivati od Šuice da razumje što je to „suverenitet“ i iz čega i kako proizilazi, ali da dotična ne vidi i ne razumije pojam suvereniteta dovoljno je kazati da današnja odluka EP protiv Mađarske i pokušaj PUČA u svrgavanju Viktora Orbana nema nikakve veze sa suverenitetom već s pučom i anarhijom. No, kao legalisti razumijemo demokraciju, dozvolimo da gospođa Šuica ne mora misliti kao mnogi. Zaželimo joj puno uspjeha u sljedećim izborima za EP.
Spomenimo da je Šuica glasala protiv Rezolucije, u strahu da već sutra ne prođe na sljedećim europskim izborima slijedeće godine.
U vrijeme pristupanja RH u EU bolje upućeni bi kazali kako su potpisivali pristupne dokumente u Bruxellesu, što su sve potpisali i na koji način, pa gdje je tu Europa.? Teško da je ima.

Poljuljani „europejci“ nalaze se nakon izbora u Švedskoj u nekom stanju ekstaze pa je bilo očekivano da nasiljem nad pameću pokrenu procese protiv samostalnih naroda kakav je Mađarski narod i sutra već u sukobu s drugima.
Nisu uzalud mnogi sugerirali Plenkoviću ulazak u Višegradsku skupinu, no on je to glatko odbijao. Tko zna, valjda mu je draži put prema Srbiji, jer s njima ima toliko toga za razgovore.
Danas je crni dan za europsku politiku, napose onu poslijeratnu i želju osnivača Zajednice za ugljen i čelik, pa do Europske unije, da Europa bude mjesto suradnje, a ne prisile i nametanja volje nekolicine skupo plaćenih europskih birokrata. Europa, nastavi li na isti način klizi prema centralizmu, odvojenom od naroda na koji mnogi nisu računali da će se dogoditi.

Danas je EU glasovao na osnovu izvješća Judith Sargenti iz Kluba zelenih koja poziva Europsko vijeće da aktivira članak 7. Stavak 1. Ugovora o Europskoj uniji, kako bi se zaštitilo „europske vrijednosti“ i Mađarski narod od Viktora Orbana.
Od 693 zastupnika EP, izvješće je podržalo 448 zastupnika, 197 bilo je protiv, a 48 suzdržanih.

Povijest se ponavlja i odlukom od danas, 12.09.2018. od strane EP i Rezolucijom protiv Mađarske započinje „sukob nekim drugim sredstvima“. Vrijeme koje je pred nama pokazat će pripada li Europa suverenim narodima ili šačici birokrata s Junckerom i Tuskom na čelu i Angelom Merkel koja je najodgovornija za nastalu migrantsku situaciju u Europi.
Plenković, nikada nije naučio da je pravo Hrvatskog naroda pravo na suverenost, bez prisilile drugih.
Neka se konzul Plenković prisjeti kako je Hrvatska ušla u EU s kakvom izlaznošću birača, s koliko glasova je kandidat za predsjednika Županijskog HDZ u Lici izabran za predsjednika, neka se prisjeti kako je danas glasovao EP. Pa tko tu onda razbija Europu, oni koji u svojoj etnogenezi čuvaju ponos svog naroda ili novi europski zagovornici centralizirane Europe.

Ante Medanin Livo


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema