Podjeli

Da, kada se popije šalica kave ostaje talog koji je dao okus boju i miris ukusnom napitku.
Kada se rasproda sva imovina koja je stvorena od rada  slabo plaćenih radnika, ostaju samo siromašni građani, stari potrošeni ljudi kojima je prošao život vjerujući da će biti bolje.
Njih se onda može držati pod kontrolom,iz slabe plaće još je slabija mirovina, onda su oni talog društva koji trebaju svoju ušteđevinu, a opaki gospodar često poseže u nju.
Drugo je kad se ratuje riječima, a nešto treće kad se vrijeđaju građani nezadovoljni životom.
Danas u svojoj košari u dućanu prebrojite artikle, svaka peta jabuka ostala je u dućanu, na svako pakovanje jaja 2,5 vam fale i od one male rolice šunke koju si možete priuštiti 25% ostalo je u dućanu, a platili ste.
To su novci kojima ste kupili blindirani auto,skupo odijelo, ulaštene cipele, Kelvin Klein gaće i košulju, Croata kravatu,i i iglu na kravati našem Premijeru Plenkoviću.
Pored toga plaćate i šofera i njegovo odijelo, mišićavog zaštitara i njegovo odijelo i sunčane naočale koje nosi na obrijanoj glavi, tek toliko da se vidi da je dečko od formata da pored mišića ima i glavu.
Sve je to od vaše pete jabuke,od ona 2,5 jajeta i od 25 dkg šunke,vi će te pojesti više kože, preskočiti dan bez voća,umjesto jaja pojesti prežganu juhu,
a usput će te gledati na TV salvu samohvale kako se uspješno vodi država, kako se uspješno prodala još jedna tvornica gdje ste možda i vi radili.
Otišla je naša Bajadera,otišlo je životinjsko carstvo,ode nam naša Snjeguljica, nešto što smo mislili da će uvijek biti naše,da će naši unuci dočekati starost i ostaviti svojoj djeci uspomenu i s ponosom govoriti “ovo ti je naše”.
Ništa više nije naše, strani gazda zove se
 “strateški partner”, građani nezadovoljni velikim vođom zovu se  “talog”,Predsjednik koji pokušava unijeti malo reda zove se čovjek sa psihičkim poremećajima,
a gospođa koja bi trebala voditi Vrhovni sud “mogućom potrošnom robom”.
Strašna je to situacija kada se izgubi stremen kočije na nizbrdici i kočijašu ostanu samo psovke, a konji bijesni jer su previše puta dobili bićem, a premalo zobi,
ne može se zaustaviti kočija, juri velikom brzinom u provaliju.
Jučer stigla i gadna opomena iz EU za Dubravku Šuicu u kojoj jasno piše da se ne smije zanemariti percepcija društva, još jedna perjanica našeg Premijera ostala je usranog perja,  za gospođu Josipu Rimac koja je svojom elegancijom krasila ured državne tajnice, pripisana je još jedna optužnica, još jedna vjetroelektrana koju je namjeravala prodati.
Gadna bolest ne može se liječiti čajem od kamilice,tu treba nešto žestoko, agresivno i moćno, tu treba nešto jače od samog uzroka bolesti, ovaj čas naše je društvo u terminalnoj fazi,  zato samo naprijed Predsjedniče, izvuci nas iz taloga, oslobodi malo prostora da prodišemo i oslobodimo se straha.
U proteklim godinama bilo je svega, nagledali smo se kriminala, krađa, naslušali domoljubnih pjesama,
načekali na liječničkim pretragama no nikad većeg poniženja,sada naši građani i domoljubni pijevci u Beogradu zavrnutih rukava čekaju cjepivo, jer nam naša Vlada iz dana i dan samo najavljuje i obećava.
Dok nam Vlada Andreja Plenkovića obećava Covid dodatak i već nekoliko mjeseci pregovara, Vučić ga dijeli treći put , a jučer je svojim penzionerima najavio i preventivu u obliku dvomjesečne zalihe vitamina C i Cinka koji je deficitaran kod starijih osoba.
Sramota je da moramo viriti u tuđe dvorište, sramota je da smo najmanje poželjni u svojoj Domovini,,da smo ostali bez dostojanstva,  prezreni i u talog ukopani.
Sjeme prkosa i otpora upravo je proklijalo,a iz toga se razvija moćna sila, kukavice će se i tako razbježali,  ne trebaju nam plinske boce, samo dobre olovke.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema