Podjeli

Na dan kada je u Hrvatskoj, samo jedan manje od maksimalno zaraženih u jednom danu, od korone virusa, od početka pandemije, Plenković veli:”Slušajte one koji su pobijedili koronu”.
Poruka je to građanima sa samog vrha vlasti na dan, kada su na Glavnom kolodvoru izbacili policajci čovjeka iz vlaka, pred njegovim djetetom, jer nije imao masku.
Ovo se nikako nije smjelo dogoditi u jednom danu u jednoj državi u istoj godini.
Još se sjećamo blokade Murtera, onih gadnih šiljaka na mostu kada je na otoku život stao, kad hitna nije na vrijeme došla i čovjek je umro, i to ne od korone a sad u Đakovu radi i noćni klub,tako da čovjek koji razmišlja i pamti ne može pojmiti radi li se tu o istoj bolesti jesu li to isti ljudi, jeli virus mutirao ili je istina prilagođena dnevnoj potrebi.
Možda je važno i porijeklo virusa, no istina bi morala biti samo jedna.
Još samo da čujemo da ljudi u proteklim mjesecima uopće nisu ni umirali od virusa , već od starosti i drugih bolesti i onda bi to bilo totalni zaokret u cijeloj toj nevjerojatnoj fami oko te misteriozne bolesti.
Prvi čovjek koji je umro od virusa onaj iz Istre, dobio je virus od Talijana koji su bili gosti u njegovoj konobi. Oni su se sami javili kada su oboljeli, danima se za svakog oboljelog traže kontakti a sada imamo 300 000 tisuća turista na moru, nitko više ne brine o kontaktima, više kontakti ne moraju u izolaciju, sve je kul samo neka plate smještaj, neka budu što dulje tu.
Naravno da je turizam potreban, da hitno treba novaca, da oni koji su bili u izolaciji radi toga što su bili nečiji kontakti, isto moraju dobiti plaću iako nisu radili i zaradili, ali proglašavati nekoga pobjednikom u toj zavrzlami, dok policija iznosi čovjeka radi pišljive maske, koja kako je puno puta rečeno i ne štiti pouzdano.
To tako ispada, da svi skupa igramo u nekom lošem filmu, bez repa i glave, zar jedna ozbiljna država nije mogla osigurati maske dostupne kondukteru da putniku bez maske dodijeli masku, jer zar bi se možda trebali čuditi da čovjek u džepu nije imao novaca za masku a bilo ga je sramota priznati.
Možda je djetetu kupio sladoled za zadnje novce, a možda, da mu damo za pravo da više ne vjeruje u priču koja i mnogim drugim ljudima zvuči nevjerojatno.
No ima ih koji će do zadnjeg trena vjerovati, jer su to ONI rekli, ONI koji su sve porekli, no vjerovati da je sve to za našu dobrobit više je nego ludo.
Dr.koji je u izolaciji radi kontakta, poručuje drugom doktoru koji je u izolaciji, isto radi kontakta, da nije stručan i ozbiljan, kako da se običan građanin u tome snađe i ostane normalan?
Više nego išta važno je ostati normalan i priseban sačuvati to malo razuma koji je ostao od brige za zdravlje, od brige za školovanje djece, za stare roditelje, za egzistenciju, sačuvati razum i promijeniti taj kaos u nekakav red, da bar za jedan dan unaprijed znaš u kojem pravcu treba krenuti, da za jedan dan unaprijed znaš da možeš platiti troškove sutrašnjeg dana.
Kaos nam stvaraju oni koji su se osigurali za dva pokoljenja unaprijed, oni čija vas obijesna djeca u svojim kvadovima tjeraju u potok dok šećete livadom, oni koji misle da su gospodari vašeg života, ti će biti prvi na biralištima, buditi i vi, ne morate biti prvi, dajte im prednost ali izađite i odredite pravac kojim ćemo ići dalje.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema