Podjeli

Obični čovjek koji prepoznaje znakove u prirodi već odavno je uočio da prvo jače sunce u ožujku ne samo da je vjesnik nadolazećeg proljeća, već u pravilu istjera miševe, guštere, zmije i sličnu gamad iz svojih rupa u kojima su našli zaštitu od neugodnih vremenskih prilika. Po istom algoritmu funkcioniraju i mnogi uhljebi koji niti znaju, a niti imaju ozbiljnog posla za napraviti, pa se tako osobito ne iznenadim kada na terasama više desetaka kafića koji okružuju zgradu HEP-a, i u simbiozi s kojom jako dobro žive, susretnem cijelu vojsku politički kadroviranih „leziguza“. Ali kada za jednog od takvih prelijepih sunčanih dana kao što je to bilo 10. ožujka u 14h i 10 minuta susretnete prvog čovjeka HEP-a Franu Barbarića i to u društvu zgodne družice čije ime neću navoditi jer je gospođa udata i ima odraslog sina, onda kao novinar morate uzviknuti „bingo“. Nemojte misliti da su se oni podružili u kontroliranom okružju zgrade HEP-a. Pa zaboga njemu kao prvoodabranomPlenkijevomuhljebu pripada puno idiličniji krajolik Jaruna. Događaj se zbio ispred terase kafića Blue line na Jarunu, neposredno ulazu samom kompleksu jarunskog jezera uz nazočnost nekoliko mojih kolega većinom kolumnista portala u kojem svečano objavljujem ovu vijest za sve političke građane Hrvatske, osim za djelatnike HEP-a, jer oni svakodnevno svjedoče o romantičnim izljevima međusobne naklonosti ovih dvoje golubčića na pragu treće životne dobi.

Moj poriv da podijelim ovu vijest s čitateljima ni u kom slučaju nije moralno čistunstvo i zaštita kršćanskog ćudoređa, već isključivo namjera da isprovociram sve one koji bi trebali nositi suodgovornost za ponašanje ovog menadžera faraona, koji drsko i na očigled sviju kroz svoj razvrat, nerad i kriminal krši sve Božje i ljudske norme ponašanja, a da o tome nema nikakve reakcije s odgovorne razine.

Znači li to da svi oni funkcioniraju na isti način po onoj narodnoj „vrana vrani oči ne kopa“ pa puštaju da Frane Barbarić na grbači hrvatskog puka, u svojoj punini konzumira sve „blagodati“ svoje funkcije ili je u pitanju puno brutalnija i opasnija istina? Je li Frane Barbarić samo kotačić u veoma izdašnom hranidbenom lancu u jednom od rijetkih preostalih sustava u Hrvatskoj gdje kost nije oglođana do kraja i gdje se nađe još dovoljno mesa za vrh političkog hranidbenog lanca. Postavljao sam pitanje i kako ostali članovi uprave ovog hrvatskog velikog poduzeća ( Nikola Rukavina, Marko Ćosić, Saša Dujmić, Petar Sprčić i Nikola Šambić ) uopće funkcioniraju kada im je predsjednik, zajedno sa svojom družicom kojoj je udijelio cijeli niz funkcija, u prosjeku 2 do 3 dana odsutan. Moji izvori kažu da se većina njih ponašaju po istom obrascu kao i predsjednik uprave, a zašto i ne bi kad je, priznat ćete to tako lijepo i romantično, a nemaju nikakvu opasnost da će snositi ikakve posljedice dok imaju zaštitu svojih političkih gospodara čije interese zastupaju.

Možda sve ovoi bez novinskih napisa znaju Tomislav Ćorić kao HEP-ov predsjednik skupštine i resorni ministar i sam premijer Andrej Plenković i to ne samo po zavičajnoj shemi (obojica su hvarani) već kao najodgovorniji od svih za funkcioniranje gospodarstva u državi, a ne poduzimaju ništa.

Postavljam nagradno pitanje za sve čitatelje zbog čega gore navedeni i prozvani ne reagiraju???

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema