Podjeli

Kada je prije nekoliko godina Bill Gates najavljivao mogućnost pojave pandemije gotovo nitko ga nije ozbiljno shvaćao, još manje njegovo upozorenje da svijet za takvo nešto nije spreman. Nakon pojave koronavirusa koji se svijetom proširio nevjerojatnom brzinom i do sada mu se pripisalo preko miliju žrtava Bill Gates ponovo izlazi u javnost sa novom izjavom, koja ovaj puta nije prošla nezapaženo. Njegova nova izjava o mogućnosti da se u slijedećih 10 godina pojave nove i još puno opasnije zaraze naprosto ledi krv u žilama.

Ako je rekao da nas u slijedećih deset godina vjerojatno očekuje neka nova zarazna bolest izazvana virusom koja će se širiti slično kao gripa i biti 10 puta gora od koronavirusa onda je to u stvari najava nečega do sada neviđenih i kataklizmičkih razmjera sa brojem mrtvih koji bi se mogli brojati ne u milijunima već u stotinama milijuna. Možete li zamisliti kakav bi to pomor populacije bio kada bi se doista ostvarila predviđanja koje je iznio Bill Gates, i što bi to značilo za cijeli svije. Ono što ostaje enigma i golica maštu mnogih je pitanje kako je uopće Gates znao odnosno na osnovu čega je još prije šest godina predvidio da će svijet pogoditi pandemija, pandemija koji nitko drugi nije predviđao??

Još je zanimljivije pitanje na osnovu čega on zaključuje odnosno najavljuje pojavu nove pandemije koja će biti smrtonosnija no sve do sada koje su pogodile svijet. Što to Bill Gates zna a da nitko drugi u svijetu ne zna?? Ima li njegova najava veze sa činjenicom da je Bill Gates i jedan od velikih ulagača u farmaceutsku industriju kojem naravno i te kako odgovara mogućnost da ostvari enormnu zaradu, poput ove koju će sada uzeti farmaceutske tvrtke za cjepivo protiv koronavirusa.  Imaju li takve katastrofične najave možda uporište i u najavi stvaranja novog svjetskog poretka??  Da li je pojava zaraznih bolesti moguća posljedica biološkog rata koji se vodi u svijetu?? Ako se možda i vodi neki biološki rat pitanje je tko i protiv koga ratuje jer virus pogađa sve ne razlikujući u svo širenju „napadača od napadnutog“??  Puno je pitanja  odgovora nigdje, ili je ipak sve jednostavno i odgovor svima ispred nosa.

Ako se vratimo samo malo u natrag i podsjetimo se na neke zarazne bolesti koje su se pojavile samo u posljednjih 20 godina onda sve najave koje iznio Bill Gates uopće ne izgledaju toliko mistično. Sjetimo se pojave virusa „zapadnog Nila“ koji se pojavio 2002. godine i koji je izazvao paniku, pa onda  pojave „Sarsa“ u 2004. godini. Svi se sjećate koliko je panike izazvala „Ptičja gripa“ 2005. godine kada je na nekim područjima nastradala odnosno eutanazirana cijela populacija peradi.  Sve se u smislu straha i panike ponovilo i 2014. godine kada se pojavila „Ebola“, a ništa manje straha nije bilo ni 2016. godine kada se pojavio „Zika virus“. I sve su te zarazne bolesti u proteklih 20 godina nekako prošle bez velikih potresa na razini svijeta, a onda se 2019. godine pojavio COVID-19 i sve je poprimilo neke sasvim i do tada neviđene reakcije Vlada u cijelom svijetu.

Ako ćemo prepustiti logici da iznalazi zaključke, a trebali bi, onda se samo po sebi nameće zaključak da će se u budućnosti, baš kao što je to bio slučaj u prošlosti, konstantno pojavljivati novi virusi ili pak novi sojevi već poznatih. Ništa dakle nije novo niti izvan očekivanog ako netko prateći karakteristike do sada poznatih najavi da će se u slijedećih desetak godina pojaviti neki virus koji bi mogao biti i 10 puta opasniji od do sada viđenih. Evolucija čiji smo svi sudionici sa sobom konstantno nešto donosi i odnosi, netko ili nešto preživi, a netko ili nešto baš i ne, no to i jest bit evolucije. Od svih do sada virusa i „virusa“ koji su se pojavili kroz proteklih 20-ak godina najopasnijim se pokazao onaj koji nije ni spomenut, a to je Strah.

Strah je zapravo taj opasni „virus“ koji od prošle godine uništava sve pred sobom, sirovi i malo je kazati pretjerani strah, i ništa više. Sve drugo se lako lijeći ili preboli.

U Zagrebu, 03.02.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema