Podjeli

U nedjelju, 16. travnja u Varaždinu će se održati izvanredni izbori  za Gradsko vijeće.  Za  21 mjesto vijećnika natjecat će se devet lista i 198 kandidata.

Pojedini tamošnji mediji kao „ozbiljne“ kandidate za predsjednika Gradskog vijeća zasad vide dva „pomozbog“ junaka, Radimira Čačića i Ivana Čehoka, koji se već godinama „natječu“ i u sudskim sporovima, jer teško je utvrditi tko je od ova dva politikanta zadnjih desetak i više godina prikupio više kaznenih prijava. I jedan i drugi sjedili su i u zatvoru.

S obzirom da financijski ne stoje loše, poglavito Čačić, iza kojeg su propale firme, opet im treba „malo političke vlasti“ da i dalje mogu prodavati „muda pod bubrege“.

Ivan Čehok, bivši žalosni gradonačelnik Grada Varaždina, više vremena provodi u sudskim dvoranama Varaždina, Koprivnice i Zagreba nego u krugu obitelji i prijatelja, dok Čačić pak ne može prežaliti što ga žitelji ovog kraja, ponovno, na zadnjim izborima,  nisu birali za župana, jer su na tim izborima, kako netko lijepo reče, ovog puta ipak glasovali za župana, a ne za „glupana“!

Sada su Čehok i Čačić na različitim stranama, a još do jučer bili su kao „prst i nokat“. Čačić se jedno vrijeme hvalio svojim „braniteljskim statusom“, čime je navukao bijes ljudi koji su istinski bili prvi kad je trebalo, jer njegovo ime teško ili bolje rečeno nikako se ne može naći u tzv. Registru branitelja.

Mediji su pisali i pišu da su Čačićeve tvrtke mahom završile u stečaju, imovina na rasprodaji, a da su dugovanja prema državi ostala.

I taj i takav hoće ponovno biti „prva violina“ Grada Varaždina!

Jedan novinar nam kaže da piše knjigu s radnim naslovom „Nevini varaždinski kriminalac“ i da i na tim stranicama Čačić će dobiti zaslužena poglavlja.

Varaždinci su već umorni od raznih čehoka i čačića, kao i od smeća koje su im ostavili na ulazu u grad, ali ti i takvi politikanti se ne daju. Imaju novaca, a danas je očito sve na prodaju, pa i određeni mediji, koji uljepšavaju i glancaju nešto što već odavno ima miris kao živina koja se raspada, u ljetnim mjesecima.

Čehok, koji još uvijek predaje i na fakultetu (sic!), dosad je četiri puta biran za gradonačelnika Grada Varaždina. Iza njega ostale su samo afere. Svako malo ga netko optužuje, pa čak su ga optužili da je sam sebi podigao „spomenik“ u jednom varaždinskom parku, gdje ga je neki „umjetnik“ predstavio kao „sveca“! Nakon što su Varaždinci iskazali „gađenje“ prema tom tzv .„umjetničkom djelu“ taj je uradak završio u ropotarnici, a gradski novci su otišli u – vjetar! Ako vas zanima, tko je zbog toga odgovarao – nitko!

Jednom je Čehok, inače političar i filozof, izjavio da je protiv njega od 2010. podnijeto tridesetak kaznenih prijava, što zaslužuje i ekranizaciju na filmskom platnu.

Život i (ne)djelo njegova kompanjona Čačića također ima šanse da se nađe i u školskim udžbenicima, da mladi uče kako od „buhe napraviti slona“!

Nu, kako bilo da bilo, čvrsto se nadamo da Varaždinci u nedjelju neće birati „al caponee“ već prije svega one koji su istinski sudjelovali u stvaranju hrvatske države i iza kojih nema kriminalnih i inih repova!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema