Podjeli

Freska u Beloj Crkvi u Srbiji, na kojoj je prikazan lik blaženog Alojzija Stepinca kako gori u paklu, prebojana je u bijelo, javlja hrvatska Katolička agencija, kojoj je to potvrdio zrenjanski biskup Ladislav Német.

Naime, Ika podsjeća kako je još 16. siječnja portal Direktno objavio vijest o kontroverznoj ikoni u pravoslavnoj crkvi sv. Jovana bogoslova u mjestu Bela Crkva u Vojvodini – na kojoj su mnogi prepoznali blaženog kardinala Alojzija Stepinca naslikanog u paklu.

Zbilja, kad će prestat ta srpska svetosavka mržnja prema hrvatskoim narodu i hrvatskim svetinjama.ASTAVLJA ON O

Nadbiskup Beogradske mons. Stanislav Hočevar za HRT je rekao da on ne želi nikoga stavljati na križ, ako su neki sveca stavili u pakao. Najavio je i da će se potruditi dijalogom što hitnije moguće riješiti to pitanje.

U HRT-ovoj radijskoj emisiji ‘Religijski forum’ posvećenoj ekumenizmu nadbiskup Hočevar komentirao je prikazivanje lika u kojem su mnogi prepoznali blaženog Alojzija Stepinca u paklu na zidnoj freski u toj crkvi kazavši da je riječ o “vrijeđanju Boga”.“ Čudim se da naša Katolička Crkva tu u Srbiji, a to se dogodilo na području Zrenjaninske biskupije, to nije otkrila”, rekao je Hočevar.

Tako govori nadbiskup Hočevar, moj prijatelj iz davni dana. Zajedno smo bili u istoj četi u onoj vojsci u Ohridu.

Kad čovjek sagleda što sve rade protiv hrvatskog naroda srpski političarti, srpski akademici, srpski pisci i umjetnici, spski episkopi patrijarsi, čovjek se zapita; jeli to moguće i dokle će ići ta njihova mržnja prema svemu što je hrvatsko.Sve su učinili da zaustave kanonizaciju hrvatskog sveca i mučenika Alojzija Stepinca. Kako sada stoje stvari, u tom paklenom planu i djelovanju su i uspjeli. Njihovi poltičari, njihovi episkopi i patrijarh išli su Papi i „uverili ga da Stepinac nije svetac“, kako je izjavio Vučić kad se vratio iz Rima. Papa Talijan je nasjeo na njihovu laž i zaustavio Stepinčevu kanonizaciju. To se prvi put takvo nešto dogodilo u svekolikoj povijesti Katoličke crkve Ja bih oprostio Papi što je učinio hrvatskim katolicima, ali ne mogu što je ućinio sebi, Isusovu namjesniku na Zemlji i Katoličkoj crkvi – mističnom tijelu Krostovu.

Srpska mržnja prema hrvatskom narodu nema granica. Pljuju na naše svetinje, posežu za našom zemljom i našom kulturnom baštinom. Njihov Vuka Karadžić doslovno je krao naše kulturno blago, hrvatske narodne pjesme pretvarao je u srpske, neke hrvatske običaju pretvarao je u srpske…

Sve hoće posrbiti i sve pretvorit u neki srpski svet. Kad sam svojedobno radio intervju sa doktoro Jovanom Raškovićem, govorio mi je da su Srbi lud narod. Kad to kaže jedan doktor, psihijatar, teško je ne povjerovati.

Sve zlosti i gadosti koje su oni nama činili, prebacili su na nas – na ustaše! Svi smo mi Hrvati za njih ustaše. Tko to ne shvaća, on je zbilja hrvatska budala.

Neću nikad zaboravit kad je jedan njihov poznati pisac, malo pod gasom kaže 1972. godine u Klubi srpskih književnika, u Francuskoj 7…da je Stipe Šuvar najaveći živi ustaša. Tada sam shvatio njihv mentalnih sklop, njivu laž, njihovo živo zlo, njihov odijum prema našemu narodu.Oni su naši trajni dušmani. Tko to danas na shvaća on je kvalitetan idiot! I ovaj skojevac, ovaj hrvatski Buridanov magarac s njima  koalira.

Kda sam poslije studija teologije u Firenci i talijanskog jezika i književnosti u Sieni, studirao u Beogradu (svi koji su dolazilii iz vjerskihh škola mogli su se upisati samo u Beogradu na koji ste god fakultet htjeli.Čudno, zar ne!), družeći se s njihovim piscima mislio sam da se šale kad su govorili da su oni nebeski narod, da će doći nebeska Srbija, pa će oni vascelom svetu u celini i celosti, pokazat što je demokracija i sloboda. Jedan njihov pjesnik dao je i Bogu srpsku naciju, pa su pjevali:

Na nebu stoluje Srbin bog

Oko njega anđeli poje

I svale Srbina boga svog!

Zamislit i Bog je za njih Srbin! Sapientii sat!

Teško narodu kojem su oni susjedi i komšije!

Piše: Ante Matić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport