Podjeli

Igra se zadnja utakmica, rezultatski nebitna, a nakon iste slijedi proslava prvaka.

Prije velikog derbija Dinamo ipak odlučuje dozvoliti unošenje velikih transparenata ali uz uvjet da se isti dostave ranije na pregled, te o tome obavještava Hajdukove navijače, koji uopće ne reagiraju na upozorenja. Nakon šutnje, Dinamo u petak ponovo preko Hajduka ponavlja upozorenje i traži se da se najavi. Klub iz Maksimira ima svoja pravila o gostujućim navijačima, ispunjavanjem određenih uvjeta, zastava ili transparent je maksimalne dimenzije 100×200 cm, na istoj nisu dozvoljeni tekstovi, slike, znakovi ili druga obilježlja kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti. Najavu je potrebno izvršiti 48 sati prije početka utakmice, putem e maila.

Hajduk kao klub, nije ništa od navedenog ispoštovao, već je sat i pol prije početka utakmice upućen poziv prema povjereniku za sigurnost GNK Dinamo da Torcida nije ništa prijavila već donose transparente, bubnjeve i druge navijačke rekvizite, među kojima je i 50. metarski transparent MRZIN DINAMO.

Pored toga dolazi 1600 navijača Torcide na utakmicu, netko će pomisliti da je riječ o principu ali navijači koje redovito dovoze pod policijskom pratnjom i koje puštaju sa stadiona kada policija odredi odjednom imaju problem pokazati transparente i bubnjeve?

Znajući da je utakmica bila ujedno i proslava osvojenog prvenstva nije teško pretpostaviti da su navijači Hajduka imali plan pokvariti slavlje domaćina na „svoj način“ te ponovno privući pažnju na sebe, sigurno nisu izljevi ljubavi. Obzirom da ih je organizator u tome spriječio zabranom unošenja transparenta, imali su mogućnost da uđu na stadion i navijaju najboljim navijačkim rekvizitom – grlom.

Možemo prilično sigurno zaključiti da ti navijačima ustvari nije bio cilj navijanje za svoj klub, već im je plan i ideja bilo nešto drugo.

A bez tog „drugog“ njima je zapravo bilo „bezveze“ i gledati utakmicu.

Nakon što su u prosincu 2021., iskoristili našu korektnost, u ožujku 2022. napali autobus s našim igračima, došlo je vrijeme reći –DOSTA, dosta nasilju koje provodi Torcida u svojem djelovanju.

Nasilju u bilo kojem obliku, nije mjesto na sportskim borilištima, ni na ulici.

By Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport