Podjeli

Organizatori Zimskih olimpijskih igara doveli su natjecanja tamo gdje prirodnog snijega nema, ali i ne samo to. Izgradili su stazu za novu disciplinu između dimnjaka i visokih peći.

Amerikanac Nathan Chen okitio se olimpijskim zlatom u umjetničkom klizanju na Igrama u Pekingu, a dvostruki olimpijski prvak Japanac Yuzuru Hanyu završio je kao četvrti.

Ruska klizačica Kamila Valijeva, koja je osvojila zlato u ekipnom natjecanju u umjetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022., imala je pozitivan doping test prije početka Igara. Prema dnevniku RBC, drugom ruskom mediju, Valijeva je pala na kontroli provedenoj u prosincu.

Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde u vodstvu je nakon spusta alpske kombinacije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Austrijski dvojac Johannes Strolz i Marco Schwarz ostvarili su dobre plasmane, na četvrtom i petom mjestu, unutar jedne sekunde od Kildea uoči slalomske vožnje. Žalosno da nemamo nikoga u superkombinaciji..Mi zbog kojih su skoro ukinuli tu disciplinu…Vidim Izraelca,Ukrajinca ,vidim Tahirija iz Maribora koji nastupa za Kosovo, a nas nema.

Nijemac Vinzenz Geiger (24) osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u nordijskoj kombinaciji koja se sastojala od jednog skoka na maloj skakaonici te utrke na 10 kilometara u skijaškom trčanju na ZOI u Pekingu. Geiger je do najvećeg uspjeha u karijeri stigao u vrlo zanimljivoj završnici kada je niti 200 metara prije cilja pretekao do tada vodećeg iskusnog sunarodnjaka. U skijaškom trčanju nastupilo je troje hrvatskih olimpijaca, solidni rezultati nisu bili dovoljni za prolazak u četvrtfinala.

Muška hokejaška reprezentacija Rusije koja brani naslov olimpijskog pobjednika iz Pjongčanga, pobjedom je otvorila turnir u Pekingu, gdje je u srijedu u dvoboju 1. kola skupine B pobijedila Švicarsku sa 1-0 (1-0, 0-0, 0-0).

Sjajna 26-godišnja slovačka skijašica Petra Vlhova odličnom drugom vožnjom olimpijskog slaloma u Yanqingu, došla je do dugo očekivane zlatne medalje u ovoj disciplini.

Leona Popović završila je na 23. mjestu s tri sekunde i 44 stotinke zaostatka za pobjednicom Petrom Vlhovom iz Slovačke. No, prva vožnja bila je problem, Leona ju je završila na 30. mjestu, što znači da se jedva domogla druge, opet nas nema.

By Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport