Podjeli

Dan je nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, naši „srebrni“ zlatnog sjaja vratili su se doma. Hrvatska je u euforiji, a Zagreb „gori“! Po procjeni MUP-a od Zračne luke u Velikoj Gorici do dolaska naših Vatrenih do Trga bana Jelačića, pratilo ih je 500.000 ljudi!
Našim momcima nije bilo zamjerke, a kako njima, tako i „maestru“ Zlatku Daliću. Održala je naša nogometna reprezentacija, zajedno sa izbornikom hrvatske reprezentacije lekciju svima, a ponajviše političarima u Hrvatskoj! Srce su ostavili na terenu, a za to im je hrvatska javnost odala priznanje. Pokazali su ovi sjajni momci kako se bori i kako se predstavlja svoja zemlja, koliko je važno zajedništvo. Ni u jednom trenu naši nogometaši i naš izbornik nisu izrekli krivu riječ, a kamo li dozvolili da se o hrvatskoj reprezentaciji priča u bilo kojem kontekstu osim o razlogu zbog kojeg su u Rusiju došli. Tek sporadičan i izdvojeni slučaj je „nečastan otpust“ Nikole Kalinića iz reprezentacije. No rezolutno i autoritativno objašnjenje izbornika Dalića, dalo je do znanja svima, da drugačija mjerila i vrijednosti, počinju stanovati u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.
Naša zemlja koja je stvarana u krvi, nakon 1995. godine, nakon sjajne pobjede hrvatske vojske u akciji Oluja, doživjela je da dani 15. i 16. srpnja 2018. godine, vrate našoj naciji osmijeh na lice. I ne samo ova dva dana! Ova dva dana kruna su sjajno odigranih utakmica! Hrabro, odlučno, pametno, sa svim srcem i dušom!
Bez podjela i brojanja krvnih zrnaca! Bez pitanja koji igrač pripada kojoj stranci! Bez pitanja tko je u obiteljima imao ustaše, a tko partizane!
Koliko poruka ljubavi, zajedništva! Vatreni, hvala Vam na svemu. Hvala Vam na ponosu kojim ste nas ispunili. Hvala Vam što ste nam vratili nadu.
Vjerujem da će ovakvo ponašanje Vatrenih i izbornika reprezentacije, ostaviti traga i da se ovaj događaj i sportski uspjeh neće samo tako zaboraviti. Vjerujem da su političari shvatili gdje im je mjesto i kako nema potrebe da se „slikaju“ sa Vatrenima.
Vjerujem da u Hrvatskoj imamo još puno „dalića“, ali moramo maknuti i puno „mamića“! Vrijeme je za promjene!
Predsjednice države i premijeru, ministri i saborski zastupnici!
Prestanite kadrovirati i stranačkim poslušnicima osiguravati pozicije! Zar Vam ovaj primjer velikog znalca, poniznog i poštenog Zlatka Dalića, ne govori kako zaista i stvarno struka mora biti nešto što je prioritetno pri imenovanju ljudi na položaj i pozicije? Kako su se izbornici do Dalića postavljali? Po stranačkom ključu. Stoga, kako su imenovani, tako smo i na natjecanjima prolazili!
Nogometaši su nam pružili toliko sreće i radosti unazad mjesec dana.
Ujedinili nas, učinili tako ponosnima. Neka ta sreća i zadovoljstvo potraje, a i možda političari nešto nauče.
U Hrvatskoj sigurno ima još poniznih i poštenih, samo im treba dati priliku!

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport