Podjeli

Jedan od stupova  nogometnog kluba Hajduk i državne reprezentacije, Marko Livaja,  napustio je pripreme i to uoči Finala Foura Lige Nacije.

Razlog, po njemu, je taj što je neki navijač tijekom treninga reprezentacije (5. lipnja 2023.) na riječkoj Rujevici vrijeđao ovog igrača. Livaju je to toliko pogodilo da se želio s navijačem i osobno obračunati!

Nakon toga, nezadovoljan i reakcijom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) spakirao je stvari i otišao s priprema. Neće njega nitko s tribina vrijeđati!

Ostali igrači reprezentacije navodno su podržali ovu gestu, pa ubuduće možemo očekivati da će hrvatsku reprezentaciju napustiti kada i kako hoće svatko od igrača ili članova stručnog stožera!

Međutim, to se tako ne radi. Za elitnu hrvatsku nogometnu vrstu (u bilo kojem sportu) treba se i mora boriti do zadnje kapi krvi! Nema toga navijača tko može stjerati nekog igrača, poglavito ako je on, poput Livaje, stup našeg napada.

Ovdje je očito u pitanju nešto drugo, puno dublje.

Naime, zamislite da su hrvatski branitelji, poglavito 1991. napustili brigadu i rekli da se više neće boriti, jer ih neki pojedinci, poput člankopisaca iz tadašnjeg Feral Tribuna ili portala ala Index kleveću i vrijeđaju, kao što to danas čine oni u srpskom propagandnom tjedniku Novosti?

Kad igra Dinamo, Hajduk, Rijeka…od prve do zadnje minute za pojedine igrače ili trenere ili suce čuju se vrijeđanja, gotovo od prve do zadnje minute, od osobnih do nacionalnih, nešto najogavnije što se može čuti, pa ni jednom akteru nikada nije palo na pamet da prije ili tijekom utakmice samovoljno napusti teren, odnosno svoju momčad!

Zbog svastike iscrtane na travnjaku  stadiona na splitskom Poljudu (2015.) ne samo da nikada  nisu našli krivca već nitko i zbog tog incidenta nikada nije dao ni ostavku!

Marko Livaja trebao bi i morao znati da su hrvatski grb, zastava i himna svetinja hrvatskog naroda i da se zbog toga gine i ginulo i tijekom velikosrpske agresije i da on nikada ne bi mogao biti to što jeste da smo izgubili Domovinski rat.

Stoga je ovaj potez ovog igrača (bez kojeg se može i mora) -neshvatljiv.

Najbolje bi bilo da se ispriča svojim suigračima, izborniku i navijačima i da se što hitnije vrati među one koji vole i koje ništa ne može isprovocirati da „zgaze“ hrvatski grb i hrvatski dres!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport