Podjeli

U Hrvatskoj živi točno četiri milijuna ljudi i po još drugi put za redom naša domovina dobiva dragocjeni metal.

Jednostavno nevjerojatno koliko igrača i sportaša svjetske klase proizvodi ova mala zemlja – oličenje zlatne generacije.

Prema brojnim izvješćima Joško Gvardiol postaje najskuplji branič svijeta, ponuda iz izvora bliskih Manchester citya 125-130 milijuna eura.

Hrvatska u samo 30 godina svoga postojanja osvaja brojna svjetska odličja, naslove svjetskih prvaka europski prvaka, Svjetsko srebro u nogometu. Svjetska bronca u nogometu. Svjetska bronca u košarci. Svjetski prvaci u rukometu. Svjetski prvaci u vaterpolu. Svjetski prvaci u veslanju. Svjetski prvaci u atletici. Svjetski prvaci u gimnastici. Svjetski prvaci u jedrenju. Svjetski prvaci u taekwondou. Svjetski prvaci u judu. Svjetski prvaci u karateu. Svjetski prvaci u kuglanju. Svjetski prvaci u boćanju. Svjetski prvaci u streljaštvu. Svjetski prvaci u rukometu na pijesku. Svjetsko srebro u kajaku. Svjetska bronca u hrvanju. Svjetska bronca u stolnom tenisu.

Olimpijsko srebro u košarci. Olimpijski prvaci u rukometu. Olimpijski prvaci u vaterpolu. Olimpijski prvaci u tenisu. Olimpijski prvaci u veslanju. Olimpijski prvaci u atletici. Olimpijski prvaci u jedrenju. Olimpijski prvaci u taekwondou. Olimpijski prvaci u muškom skijanju. Olimpijski prvaci u ženskom skijanju. Olimpijski prvaci u dizanju utega. Olimpijski prvaci u streljaštvu. Olimpijsko srebro u plivanju. Olimpijsko srebro u gimnastici. Olimpijska bronca u boksu. Paraolimpijski prvaci i medalje.

Europska bronca u košarci. Europsko srebro u rukometu. Europska bronca rukometašica. Europski prvaci u vaterpolu. Europski prvaci u veslanju. Europski prvaci u atletici. Europski prvaci u gimnastici. Europski prvaci u jedrenju. Europski prvaci u taekwondou. Europski prvaci u karateu. Europski prvaci u rukometu na pijesku. Europsko srebro u odbojci. Europsko srebro u stolnom tenisu. Europsko srebro u kajaku. Europska bronca u kanuu. Europska bronca u hrvanju. Osvojen Davis Cup. Osvojen Wimbledon. Osvojen Roland Garros. Osvojen US Open. Osvojen Australian Open. Osvojen Svjetski kup skijaša. Osvojen Svjetski kup skijašica. Osvojen Pride Grand Prix. Osvojen K-1 World Grand Prix. Borba za apsolutnog prvaka svijeta u boksu. Najbolji nogometaš svijeta. Najbolji rukometaš svijeta. Najbolji vaterpolist svijeta. Najbolji veslači svijeta. Najbolji skijaš svijeta. Najbolja skijašica svijeta. Najbolja visašica svijeta. Najbolja bacačica svijeta. Najbolja taekwondoašica svijeta.

Imamo najbolje na svijetu…a nemamo nacionalni stadion…niti sportsku infrastrukturu

 Autor: Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport