Podjeli

Hrvatska nogometna reprezentacija, na čelu sa Zlatkom Dalićem, još je jednom pokazala kako se bori za Hrvatsku, bez obzira kako je prošla na dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva.

Modrić. Livaković, Budimir, Gvardiol, Perišić i drugi uistinu su ostavili srce na terenu.

A da su istinski domoljubi, koji s ponosom nose hrvatski dres, to su svojim dolaskom i gromoglasnim navijanjem  potvrdili i brojni navijači, kojima je također Hrvatska iznad svega.

Međutim, neki se toliko zanesu da naprosto zaborave da je i sport, a poglavito nogomet, jedna vrsta (skupe) zabave, i da je „lopta okrugla“, što će reći da ne možeš uvijek biti u vrhu, među najboljima.

U zadnjih šest-sedam godina, hrvatska nogometna reprezentacija je pokazala da je „hrvatski svjetski brend“, da zahvaljujući ovim športašima za malu Hrvatsku sada znaju i cijene je  i mnogi od Europe, Australije, Kanade i Amerike.

Ako smo izgubili, a jesmo, nije kraj svijeta.

Najvažnije je da i dalje možemo biti ponosni na Dalića i njegove izabranike, jer su uz ostalo ispisali hrvatsku sportsku povijest, prije svega ispravno, časno i pošteno!

Žalimo one koji su čitavo vrijeme radili na tome ne da sruše igrače i izbornika, već da „unište“ brend koji su svojim igrama stvorili ovi čarobni dečki, jer toj šačici ljudi u prvom redu je smetala i smeta „hrvatska boja“, koju mrze još od vremena početka stvaranja hrvatske države.

S obzirom da su  (ovom prigodom) hrvatski vrhunski nogometaši donijeli slavu našoj, hrvatskoj Domovini, da su se pokazali kao pravi, istinski konzuli ili veleposlanici, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova neka razmisli i predloži neke od njih, poput Dalića, Modrića i slične za mjesta počasnog konzula, jer baš bi oni, tj. takvi bili kao rođeni za unapređenje suradnje između Hrvatske i pojedinih država za- sport!

Luka Modrić je sigurno zaslužio biti počasni konzul RH u Španjolskoj!

Također predlažemo da hrvatska nogometna reprezentacija još ove godine odigra  prijateljsku utakmicu u Kninu ili Vukovaru i na taj način zahvali mnogobrojnim navijačima!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport