Podjeli

Nakon još jedne održane konferencije za medije Zdravka Mamića u Mostaru, vrijeme je da netko napokon zaustavi ovaj cirkus koji se već duže vrijeme odigrava u najboljem hrvatskom nogometnom klubu – Dinamo.

Naime, Mamić je iznio niz teških optužbi na račun svojih bivših kolega i prijatelja, a s obzirom da je on bjegunac pred hrvatskim pravosuđem u BiH, „brani“ se video konferencijama. One koje optužuje može vidjeti samo preko ekrana, i obrnuto, pa se međusobno „dopisuju“, tj. jedan tvrdi jedno, a drugi drugo.

S obzirom da postoji samo jedna istina, netko laže i obmanjuje. Nu, svaka strane viče „držite lopova“, pa je na čitateljima i gledateljima da sami donesu zaključak tko tu jeste, a tko nije u pravu.

Jedna i druga strana tvrdi da je „silno zabrinuta za ono što se dešava u Dinamu“ i da se boje da će se „ono što su generacije navijača ovog kluba sanjali vrlo brzo urušiti i završiti  s nesagledivim posljedicama“.

Činjenica je da je obitelj Mamić već odavno preuzela ovaj klub, da su tamo zaposleni manje-više isključivo njihovi kumovi, bliža i daljnja rodbina i da se bitka ne bi vodila takvom žestinom da nisu u pitanju milijuni i milijuni eura, s kojima se jedna i druga strana „razbacuju“ kao da im je Dinamo ostavio netko od  njihovih mama i očeva.

Što je za njih milijun eura, kad za taj iznos „ne mogu“ kupiti ni igrača koji bi svaku utakmicu sjedio na klupi? Tamo i čistačica ime veća primanja nego pojedini menageri u proizvodnim tvrtkama.

Nu, gotovo sve ljude koji i danas rade u ovoj iznimno profitabilnoj tvrtki doveo je Mamić. I oni su mu bili iznimno vjerni i zahvalni, jer su za svoj (ne)rad uvijek bili i debelo plaćeni. ili bolje rečeno nagrađeni. Čak je doveo i „skupinu“ bivših policajaca da mu „čuvaju“ leđa!

Međutim, kad je osuđen za kriminal u Dinamu, pobjegao je u BiH, kao i njegov brat, jer im se ne sjedi u hrvatskim robijašnicama, tim prije što neprestano ističu da su -nevini

Ali, oni koji su mu sve do jučer bili vjerni poput psa, koji bi za njega skakali i u vatru, nakon pravomoćne presude vrlo su brzo okrenuli kapute i poput mafijaša, ne pitajući za cijenu, željeli zauzeti njegovo mjesto.

Dinamo je nažalost za jedne i druge „trećerazredna“ priča, jer da nisu veliki novci u igri, malo bi tko ostao u klubu i „pod cijenu života“ borio se za njegove boje.

Stoga, ovo što se događa u Dinamu treba i može jedino riješiti- policija, Uskok i Državno odvjetništvo. Mamić je govorio i o vrtoglavim iznosima koje kao od šale primaju svi, od igrača, trenera, rukovoditelja, pa do vozača autobusa i šefa kuhinje.

Teško je za povjerovati da se Mamić u prazno razbacivao s brojkama i iznosima, trgovinom utjecaja i mitom. Čak je optužio i pojedine novinare i urednike da isključivo pišu i objavljuju kako aga kaže.

Sve to treba pomno razmotriti, jer u ovoj priči, kako se čini, nema nevinih.

Zašutjeli su odjednom čak i brojni navijači Dinama, koji su još do jučer svim mogućim sredstvima prijetili Mamiću i njegovoj obitelji, što je čudno da čudnije ne može biti.

Jesu li zatvorili usta jer im se „fućka“ za Dinamo, ili i s njima netko igra neki dobar „kazališni“ komad?

I dok s jedne strane u ovom klubu očito ne znaju što bi s milijunima eura, a klub je privatiziran, (po zakonu ili ne), neprestano traže da im Grad Zagreb ili država sagradi novi, ljepši stadion, iako klub svake godine zarađuje toliko da bi, da su htjeli, već mogli sagraditi najmanje pet!

Ali, onda se Mamić i drugi u klubu ne bi  mogli vozikati u najskupljim automobilima ili nositi satove od tristo ili četristo tisuća eura!

Nu, činjenica je da nas Dinamo propagira i u svijetu, kao i drugi uspješni vrhunski športaši. Ali je isto tako istina da su za to (pre)dobro plaćeni, da kod njih, kao i kod „stare babe“,  nema ništa badava.

Stoga je vrijeme da u ovaj klub, baš kao i u neke druge, dođu oni koje vole više nogomet od bogaćenja preko noći, a da i u Dinamo, u kojem se trenutno vodi „rovovska bitka“, napokon uđu oni koji dobro znaju koliko je dva plus dva, odnosno je li sve po zakonu, ili…, pa kom obojci, kom opanci!

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport