Podjeli

Kako ovih dana svjedočimo raznim predizbornim kampanjama raznih stranaka tako jednim dijelom svjedočimo i tome da određeni politički akteri koriste kampanju nebi li druge sukandidate ili stranke uvrijedili, podcijenili njihov rad i predstavljeni program.

Građani Republike Hrvatske žele čuti i vidjeti što stranke na političkoj sceni nude, kakvim promjenama prema njihovom mišljenju Hrvatska treba podlegnuti te koji se daljnji koraci trebaju ili će se poduzeti u narednom periodu.

Što tko o kome misli, kao o stranci ili o političko aktivnoj osobi, zaista nije relevantna tema koja bi privukla birače da izađu na izbore i time daju svoj doprinos, jer glas građana je glas budućnosti.

Prepirke i sitna podbadanja treba ostaviti za kavu na subotnjoj špici zagrebačkog cvijetog trga ili splitske rive. Udarci ispod pojasa upućeni raznim ljudima od strane drugih kandidata nisu na prvom mjestu humani, a onda politički korektni pa tako ni demokratski.

Nazivajući sukandidate političkim „protivnicima“ isto tako nije u stilu kulturnih, obrazovanih i sposobnih ljudi koji su svojim radom došli na pozicije koje su od državne važnosti, obzirom na demokraciju, radi se o izborima i o slobodnoj volji glasača te političkim strankama koje nude svoj program, rat je prošao prije 28 godina, ratovalo se protiv onih protiv kojih se ratovati trebalo, takve smo nazivali protivnicima, netko tko skupa s nama pokušava iznaći najbolje za državu i za njeno bolje sutra te bolje sutra svakoga državljana/državljanke nebi se smio nazivati protivnikom pa čak ni u političkom smislu, jer u suprotnom demokracija postaje demagogija a sloboda izbora upitna, isto tako oni koji se služe takvim načinom korespodencije osobno ili predstavljajući stranku dovode u pitanje svoj politički integritet.

Nastavno na to, čast svima onima koji sebe i svoju stranku te kandidate iste predstavljaju na način da izlažu svoj plan i program te dosadašnja postignuća ma na kojim mjestima ona bila, jer samo na takav način mogu doprijeti do građana i promijeniti crnu sliku o politici koju većina ima radi nekih izuzetaka koji krivim nastupom i loše izabranim riječima bude u ljudima nezaiteresiranost i letargiju prema građanskoj dužnosti kao što su izbori.

Hrvati na ovim izborima nemaju puno mogućnosti osim biranja dobroga i jakog tima te apsolutno savršenog programa isplaniranom unaprijed četiri godine obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo, jer nam noviteti i novotarije u trenutcima u kakvima jesmo nisu niti malo dobrodošli te Hrvatska kao država nema vremena poput državne ustanove ili privatnika podučavati mjesecima svoje praktikante.

Svaki puta kada se stranka na vlasti ustoliči i kada se određeni programi i planovi pokrenu, dođe neka druga stranka koja opet počinje ispočetka što ljude buni i nije vjerodostojno.

Jako je dobro poznato da je nas kao narod lako podijeliti i da nam je jako teško ugoditi pa ispada da bi bilo najbolje da biramo kralja i kraljicu, ali onda bi vjerojatn bilo upitno tko je ta kraljica i zašto baš ona.

Ipak, tako se na prvu čini, ali smo kao cijelina samo željni nekoga u koga ćemo zadržati postojeće i utkati novo povjerenje te nekoga tko će nas znati voditi onim putem kojim ćemo ponosno šetati a ne trčati, rušiti druge oko sebe i spoticati se na tuđe ili svoje kamenje.

 

Za portal „Bez cenzure“ književnica i novinarka Jadranka Balatinac

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Izbori