Podjeli

Pokret za modernu Hrvatsku održao je danas tiskovnu konferenciju na kojoj su govorili Damir Gašparović, predsjednik Pokreta i nositelj liste u 6. Izbornoj jedinici, te kandidati Pokreta za modernu Hrvatsku Ella Delač i Neven Botica.

Potporu Pokretu za modernu Hrvatsku došao je dati i predsjednik Hrvatsko-indijskog društva prijateljstva Joginder Sing.

Damir Gašparović  predsjednik stranke i nositelj liste u 6. Izbornoj jedinici rekao je da je sadašnji program nastavak promišljanja od prije 4 godine. Istaknuo je program koji je Tihomir Domazet nazvao Geoekonomika, bolje korištenje hrvatskog prometnog položaja što u praksi znači ubrzanu izgradnju nizinske pruge od Rijeke do mađarske granice, dizanje brzina na koridoru X (pruga Zidani Most-Tovarnik) za brzine od 240 km na sat, te ubrzanu izgradnju transportne plinske mreža. Prihodi od tih projekata snažno će uticati na rast zaposlenosti i BDP-a.

Posebno je istaknuo hitnost formiranja državnog zemljišnog fonda jer od 1.7.2023. stranci mogu kupovati hrvatsko poljoprivredno zemljište a upravo je u tijeku borba za 38 000 hektara najbolje slobodne zemlje u Europi, zemljišta Belja i Vupika! Strategija Pokreta zasniva se na zdravoj hrani, čistoj vodi, čistom moru i zdravom okolišu.

Ella Delač, mlada magistra komunikologije posebno je istaknula probleme s kojima se suočavaju mladi. Naglasila je da se dosta njenih prijatelja počelo vraćati, ili to žele, ali strašno velik problem im predstavljanje skupi najam stanova i sve skuplji kvadrati ako stan žele kupiti. Stoga Pokret za modernu Hrvatsku promišlja mjere za stambeno zbrinjavanje mladih. Uloga APN-a se mora promijeniti I on ne smije biti generator rasta cijena stanova. Mladi moraju moći dobiti državne, socijalne stanove u najam ali i mora se stvoriti baza desetaka tisuća nekretnina diljem Hrvatske koje bi preuzeo APN  i ponudio mladima i ostalim građanima za 1 euro na rok od deset godina, nakon čega bi ta nekretnina prošla u vlasništvo korisnika.

Neven Botica mladi građevinski poduzetnik istaknuo je da ako želimo promjene nužno je da što više građana, a pogotovo mladih, izađe na izbore. Moramo stvoriti uvjete da Hrvatska postane zemlja povratka za sve one koji su se bili prisiljeni iseliti te zemlja nade za one koji Hrvatsku vide kao priliku za bolji život.

 

U Zagrebu, 12. travnja 2024.

Pokret za modernu Hrvatsku

Predsjednik:

Damir Gašparović

 

 

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Izbori