Podjeli

Vijesti koje svjedoče kako se naveliko pljačka i rasipa novac stižu sa svih strana. Bivšem ministru Kušćeviću potvrđena optužnica, iz razine nagađanja prelazi se u razinu prikupljenih dokaza.
 Podsmijeh na licu premijera morao bi se zategnuti za bar jedan centimetar,  potrošio je mnogo energije u njegovu obranu, izvrijeđao mnogo zastupnika koji su tražili njegovu ostavku.
 Građane bi trebao osvijestiti podatak da je ugovor za Rafalea postao tajna.
Ministar Banožić u grču priča o terapiji za predsjednika umjesto da pokaže ugovor.
Novci za avione novci su hrvatskih građana, ako sumnja postoji mora se otkloniti, jeftini trikovi više ne prolaze.
Grčka je objavila svoje ugovore, Finska je kupila posve nove avione po 129 000 eura a mi stare 15 god 100 000 po komadu uz mogućnost daljnjeg rasta cijene.
Otresanje sa revera neće ići, mrlja je duboka i zahtijeva i dubinsku analizu.
Hrvatski građani suočavaju se s ogromnim porastom cijena za hranu i gledaju ministra Marića kako o tome časka u revijalnom izdanju.
U toj cijeni na koju država ubire 25%PDV i dio je za avione. Francuska ima PDV za nužne potrepštine PDV od 2,5% do 10%, maksimalno 20, Njemačka na hranu 7% maksimalno 19%.
  Na razlici PDV između tih zemalja i Hrvatske, Nijemci uštede  na hrani mjesečno s tom stopom PDV 18% na svoje plaće, a to je otprilike mirovina s kojom živi 500 000 umirovljenika Hrvatske.
Umirovljenici i radnici iz Hrvatske gladovati će zbog skupo plaćenih aviona iz Francuske.
No politička odluka je da se novci za mirovine i ravnopravno rasporede na 4 šaltera. Ovrhe sjedaju odmah 1/4, režije od 1/2 na drugom šalteru drugi dan,  a preostala 1/4 dijeli se na hranu, lijekove, . Računica tako pokazuje da jednom prosječnom umirovljeniku ostaje za hranu i lijekove 700 kuna mjesečno, što je oko 25 kuna po danu, a 400 grama filea piletine stoji 46 kune.
U režije ide struja plin , voda, smeće, pričuva, otpadne vode, čistačica stubišta, RTV pretplata, dopunsko zdravstveno osiguranje, a ovrhe su većinom za te navedene troškove koji su zaostali zbog kupovine nekog dotrajalog aparata ili dodatne terapije.
S druge strane sasvim drugačija situacija.
Umjetno stvoreni kaos doveo je do toga da se novci troše nemilice. Ministar Radman u šopingu u  Vatikanu kupuje  stan za veleposlanika na popustu  s cijenom od 905 000 eura ili  6 700 000 kuna. Pored stana u Briselu koji  se mjesečno plaća 29 000 eura i zgrade koju smo platili 11,5 milijuna eura, a stoji prazna, za stanovanje naših političara trošimo kao katarski šeici za svoje palače.
Strahovita lakoća u trošenju novca, u zemlji gdje je prosječna mirovina oko 350 eura a minimalna plaća još uvijek 450 eura.
Svim stranim vještim političarima ali i nekretninskim mešetarima zadovoljstvo je poslovati s našima, koji za sebe ne pitaju za cijenu.
Mlečani su za svoje palače ogolili Velebit, a hrvatski političari su ogolili cijelu Hrvatsku.
No kako stoje stvari ni to nije dosta, posegnuli su i za novcima iz EU. Ministar Tolušić, dok je bio ministar pripremio si je lakši pristup EU novcima i obučio ekipu, za vinariju dobio 2,5 milijuna i sada ga češljaju europski istražitelji .
Uskoro bi mogao praviti društvo Gaby i u šetnji zatvorskim dvorištem evocirati uspomene na uspješnost Plenkovićeve Vlade kad su oni bili ministri.
Sumanuto trošenje novaca na svim nivoima ministar Radman začinio je i s telefonima, mora da ti telefoni imaju ugrađen alarm za evakuaciju, za nedaj Bože da Olaf počne kucati po zagrebačkim adresama.
Izgovori premijera sve su jadniji , smijeh mu je sve kiseliji, samohvala zvuči kao pokvareni snimak.
Korupcija se tako raširila da je metastaze nemoguće obuzdati, niti DORH više ne može posrnule čuvati do zastare.
Dok mi zbrajamo i oduzimamo i rastežemo oni stvaraju rezerve i pripremaju sebi neke nove prilike za život gdje će bez ikakve smetnje trošiti ono što su oteli hrvatskim građanima.
Stranci su nas prepoznali kao laku metu, pokažimo im da nismo i poručio ekipi iz Banskih dvora :” Račune na svjetlo dana!”
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo