Podjeli

Hrvatska nije to zaslužila, nitko to nije zaslužio, u vremenu kad se građani bore s pandemijom, sa siromaštvom, s masovnim odlaskom mladih u svijet.
Nismo zaslužili nakon domovinskog rata u kojem smo morali zbrinuti  na tisuće izbjeglica, nakon privatizacije kojom smo  pokradeni  za radna mjesta i devastiranog mirovinskog fonda ostali bez budućnosti, bez starosti.
Nismo zaslužili narcisoidno ismijavanje građana s kojeg nam premijer poručuje “Nije žvaka za seljake”, javnost mora znati ili ne znati ovisi o tome kakve sam ja volje.
Danas u novinama naslovi “OMAŠKOM” je Frkina žena upisana na drugoj adresi, no najveća je OMAŠKA što Hrvatska ima premijera koji skuplja oko sebe društvo koje radi samo omaške. a onda kad se otkriju omaške onda ih brani žestoko, ustraje u tome da omaška postane pravilo.
Svaki dan kad dođe s posla premijer bi trebao pogledati svoje istupe, procijeniti gestikulacije i mimiku i sam promisliti tko to u Hrvatskoj ruši institucije.
Instituciju premijera uzdrmao je on najjače od kada Hrvatska postoji, rečenicama poput onih kada kaže da je “aktualac” na kojem je vrijeđao sve koji nisu njegovi, a odgovarao s ponosom na naručena pitanja, jako uspio.
. Ruši institucije kada veli da ga nije briga gdje je Frka prijavljen, a na osnovu toga Frka dobiva stan od 96 kvadrata u Zagrebu gdje dijete ne može pohađati vrtić, ako roditelji nemaju prebivalište u Zagrebu, ne mogu dobiti za pelene za novorođeno dijete bez papira da žive u tom mjestu tom gradu, gdje su zatražili.
Frka može dobiti stan u centru Zagreba s najmom od 460 kuna, pri tome ne mora plaćati prirez, a većina građana ima toliki račun za vodu, smeće pričuvu i na stotine tisuća ovrha baš za taj račun, iako cijeli svoj radni vijek plaćaju najveći prirez u Hrvatskoj.
Na tisuće je Hrvata otišlo iz Hrvatske jer su u nemogućnosti kupiti stan ili kuću za svoju obitelj, na tisuće robuju bankama upravo zbog kredita za svoje stambeno zbrinjavanje, a Plenković iz Francuske dovede čovjeka koji cijeli život radi u diplomaciji s ogromnom plaćom i tvrdi da ima pravo na stan u kojem će se više nego komotno osjećati u kojem žena omaškom nije uvedena, za kćer koja živi Francuskoj mora čekati mjesto gdje se može vratiti.  Velika i najveća omaška je šo si ti i takav premijer Hrvatske.
 Bez srama pred ljudima koji su zbog potresa ostali bez svojih domova, bez srama pred umirovljenicima koji će usklađivanjem mirovina dobiti 54 kune u prosjeku, bez srama pred ljudima koji su vam iz čiste ludosti dali glas.
Kako ćeš Plenkoviću više u Petrinju razrušen grad koji je uveo prirez na svoje ruševine, kako češ danas braniti svoju omašku Horvata koji se hvali s obnovom koje nema, a u međuvremenu  je izgubio i papire koje su ljudi platili kreditima i zadnjom kunom iz kućnog budžeta.
Kako te nije sram braniti takve ljude, a ponosno uz sebe držati “omaške” kakav ti je dr. Vice zbog čije se omaške moraju ispraviti sve knjige u kojima se dokazuje njegov plagijat.
Nigdje na svijetu ne ispravljaju se već napisane knjige, nigdje na svijetu ne podilazi se tako parazitima koji na teret građana žele proživjeti život.
Nigdje a svijetu 30 godina poslije  rata ne regrutiraju se novi branitelji i invalidi rata, ne dovode se autobusima glasači iz susjedstva da bi glasali u zemlji koju poznaju samo po slici koju su vidjeli iz autobusa.
Puno toga je po čemu je Hrvatska jedinstvena, ali po samoljublju premijera je svjetski šampion pred kojem uzmiču najveći na svijetu. Jedna Danska u kojoj ministrica sama dade ostavku kad ju ulove u prekršaju.
 Švedska ministrica podnijela ostavku zbog 0,2 promila alkohola, švedski premijer podnio ostavku zbog toga što je nezakonito klao nerčeve, austrijski premijer podnio ostavku jer je naručio da novine lijepo pišu o njemu,,
a Hrvatski premijer ne podnosi ostavku nakon što mu ministri koje žestoko brani završe u zatvoru zbog kokošarenja, krađe, državni tajnici primaju mito ili si priskrbe omaškom stan za 460 kua mjesečno.
Građani s minimalcem uređuju svoje potresom uništena kuće. Gospodin  Frka za 60 mjeseci plati najamninu stana, koliko mora platiti čovjek u Petrinji za popravak dimnjaka.
Sramota premijeru, sramota da djeca koja su se rodila u Petrovoj prilikom upisa u vrtić moraju imati odgovorne roditelje koji su bez omaške evidentirani i prijavljeni tamo gdje je vrtić, a ti si uveo običaj da nečije dijete koje živi u Francuskoj gdje je i rođeno, ima osiguranu komotnu sobu na par koraka od trga na račun roditelja koji upisuju samo s valjanom adresom, svoju djecu u vrtić.
Sramota je da “Porezna” šalje poziv njegovateljicama koje čuvaju umiruće starce po EU, da plate porez, ali i prirez, ako žive tamo gdje se ubire prirez, a tvoj državni tajnik ne mora platiti, jer je bez omaške prijavljen u Sali, a živi na 100 metara od spomenika Bana, 200 metara od policije gdje se prijavljuju prebivališta.
Još jednom razmisli i što je u Hrvatskoj  omaška i promijeni sliku u ogledalu koju s namjestio za obranu Horvata jedne od tvojih najvećih omaška.
Onih 77 ruku samo su albi koji ti neće pomoći kada se budu zbrajale i tvoje omaške, svakako će doći i to vrijeme.
No vrijeme je da građani isprave i svoju najveću “Omašku” da opozovu ove koji pokušavaju zatrti pravdu i istinu, koji im svojim omaškama kradu nepovratno život koji prolazi.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo