Podjeli

Još jedan neslavno visoki rezultat. Drugi smo po rastu inflacije u eurozoni, ispred nas samo Grčka.
Nakon prvog mjesta u svijetu po preminulima od Corone i ovo ekonomsko siromaštvo  jako je ozbiljna je prijetnja građanima Hrvatske.
Naš premijer jučer se obratio naciji jer smatra da je njemu trajno ugrožena sigurnost.
Degutantno je i ružno, neukusno i nadasve bahato u trenutku najveće krize staviti naglasak na osobnu zaštitu nakon izjava spremnosti da se hrvatski vojnici šalju u Ukrajinu.
Siromaštvo koji prijeti  još će pojačati smrtnost starijih ljudi, a potpuna nebriga grabežljivih dužnosnika očituje se u povećanju nacionalne naknade za starije. Naknada se povećala s 800 na 828,0 kuna i ostaje manja od socijalne pomoći.
 Vlada se kočoperila uvođenjem nacionalne naknade pred izbore i opet je zakazala u primjeni nakon izbora.
Isto je bilo i s Covid dodatkom, isto je s usklađivanjem mirovina koje su opet pale na 36% prosjeka plaće, no to nije tema za našeg premijera.
U proteklim dana razotkrili su se političari do zadnje niskosti svojih golemih apetita, kada je u pitanju državni proračun. Sramotni pokušaji akademika Borasa da si održi postojeće privilegije, kokošarenje ministra Banožića i Frke, dobilo je novu dimenziju.
Gladnog čovjeka je sram doći u pučku kuhinju, ali bogatog nije sram ni oteti napuštenoj djeci voće,  voće ubrano na Brijunima dijelilo se sirotištima sve do ove vlade. Ovi ništa ne propuštaju, ukidaju i ono malo ljudskosti, solidarnosti.
 Bizarni računi u obnovi stana, skupe lampe i pegla, sutkinja koja živi sama u državnom stanu od 94 kvadrata dok joj muž u Splitu bilježi vlasništvo na više od pet stanova,  plaća najamninu od 460 kuna , a naš premijer staje pred naciju s temom osobne sigurnosti.
Niti južina, niti alergija ne mogu ublažiti tu ogromnu aroganciju , čovjek nema pojma da vjetar u koji piša puše u njegovom smjeru .
Grabežljivost njegovih dužnosnika, preusmjeravanje voća za sirotišta u ruke dužnosnika nova je dimenzija niskosti.
Ove prljavštine koje sada iznose kako su si pojedini zastupnici unajmljivali vlastite stanove, kako im bračni partneri žive s njima na crno, a oni uzimaju naknadu za odvojeni život, još su samo nova pljuska izmučenim građanima.
Hrabri saborski zastupnici ne plaćaju najam na vrijeme, za njih nema ovrhe, hrabro su izglasali da građanima banke slobodno prodaju njihove dugove kako bi ih utjerivači iz Agencija slobodno maltretirali za dug za vodu, za dug za pričuvu, koju oni ne moraju plaćati jer nemaju boravište i nisu vlasnici
Da, Vlada mora pasti zbog otetih mandarina sirotištima, zbog pegle i Frkinih kartona, zbog nezasitne splitske sutkinje u uredu pravosuđa, zbog  ograde na Markovom trgu. Svaki razlog je dovoljno dobar pojedinačno, a svi   zajedno pobrojani dovoljno je i da se stranka zabrani.
Vlada mora pasti što je Frki nacionalna televizija dala prostora za još više svojih nebuloznih izjava. Besprizoran lik veli da Milanović ne zna na kojoj bi nozi plesao, a Frka ne zna koji bi džep natrpao, koju bi rupu popunio.
Država građanima u zgradi gdje je u Frkin stan nije htjela dati novce za obnovu, za fasadu, za svoje vlasništvo jer je potrošila za spremište za Frkine knjige. Ljudi su digli kredit i za Frkin stan iako mu već plaćaju sve troškove.
 Dokle seže ta pohlepa, dokle će te otimati ljudima zadnju koru kruha, zadnji milodar za unesrećene
Vaš luksuz financira se novim zaduživanjima novih generacija. Samo na Frkinom i stanu sutkinje država je mogla uštedjeti milijun kuna i od te love  platiti sve račune za plin za sirotišta i pučke kuhinje a napuhani ministar Ćorić govori kako država neće plaćati loše rukovođenje nabavom energenata, iako su i tamo bili njihovi ljudi.
Ministar Ćorić  zalutao u politiku i vrti se kao slon u staklani, zaboravlja da je državna imovina imovina građana i ti stanovi i novci u proračunu, a da je on samo kratki epizodni lik u krajnje negledljivoj seriji koja veliča sitne kokošare,a počiva na potpori krupnih “mafioza”, bankarskih lobista i trgovačkih monopolista.
 Zaba je poslala obavijest da naknada za platinum kreditnu karticu raste na 500 kuna, oni koji je imaju od nje ne mogu odustati, jer nemaju čime vratiti dug.
Stisli ste građane  do zadnje rupe na remenu, a vi se lažno  i podmuklo kreveljite i raznim doskočicama opravdavate svoju golemu pohlepu .
Sramite se zadnjeg prosjaka, on pokušava preživjeti na asfaltu s ispruženom rukom i pognutom glavom.
 Vi izdignute glave i s rukom na novčaniku pjevate domoljubne, od vas je pohlepa učinila moralne bogalje.
 Rektor Boras pokazao je svu tragediju nastanka ovog krajnje degutantnog sloja građana.
S 5 milijuna kuna ušteđevine traži da mu građani Hrvatske, kojih je više od 100 000 blokirano jer nisu mogli plaćati svoj telefonski račun, plaćaju njegov račun i da ljetuje o njihovom trošku.
Ministri i dužnosnici koji plaćaju najam stana manje od vrtića u Velikoj Gorici i uzimaju naknadu za odvojeni život, i putne troškove za odlazak tamo gdje im žive obitelj, grabežljive su štetočine i moraju pasti.
 Sabor se očistiti od grabežljivaca i velikih moralista koji su i za najam dugovali, a glasali su protiv zabrane prodaje dugova građana lihvarima i utjerivačima..
To nisu narodni zastupnici nego najgori licemjeri, hitno i vrlo hitno ih moramo maknuti, jer će i danas premijer izaći pred javnost i biti duhovit po pitanju očigledne pljačke, a smrtno ozbiljan o svojoj sigurnosti.
Hoćemo li i mi proglasiti crveni alarm, opasnost od grabežljivaca u skupim odijelima i savršeno izglancanim cipelama, koji govore da se strogo drže zakona kad nas pljačkaju.
U Hrvatsko  još nije bilo većeg uragana koji bi učinio više štete građanima od ove moralno posrnule skupine grabežljivaca.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo