Podjeli

Ušli smo u zadnji tjedan predizbornog mjeseca. Na terenu još se skupljaju potpisi za gradonačelnike. Uglavnom su to punktovi s aktivistima,tu i tamo koji uhvaćen prolaznik.
Nema nekih euforičnih izjava o velikom broju prikupljenih potpisa. Jedino je Plenković već drugi dan objavio kako je skupio dovoljno.
No kako on veli istinu samo kad mu se “potrefi”, nije mu za vjerovati.
Sada ide druga faza,potraga za ustašama i partizanima u srodstvu kandidata do 7 koljena unazad.
Sve su trgovine već učinjene.
Najlakše ide s Romima,tko prvi njegova olovka. Menadžeri tuđih glasova zadovoljno trljaju ruke.
Da je učinio dobar posao misli i General koji je Plenkoviću prodao umirovljenička prava za neku siću za sebe. Za uzvrat u Zagrebu nije dobio ništa.
Sada je na redu kuhinja,kako se bliži 1 maj očekuje se diljem zemlje stari dobar običaj da se glasači podmićuju volovima na ražnju. Na tom običaju HDZ je dobio i prve izbore.
Velika fešta očekuje se i u Trilju.General je uspio onemogućiti slobodan izlazak na izbore članovima svoje stranke u Zagrebu. To do sada nije uspjelo nikome.
Poslužilo mu je znanje koje je stekao u dalekometnom gađanju u JNA..
Na proslavi se očekuju svi članovi Generalštaba koji su mu pomogli u toj odluci.
U zadnje vrijeme on se sam povukao u skrovište na FB ga brani njegova žena,on sam ne podnosi kritike.
Na mjesto predsjednika HSU doveli su ga oni koji su znali naplatiti svoje učešće u ratu i sada trguju s pravima onih koji su se poslije rata primili posla i sada su u zasluženoj radničkoj mirovini.
I Jelena je oribala lonce koji su ostali od pokojnog Bandića,sprema se da će pomoću graha dospjeti u drugi krug izbora.
Dragi umirovljenici mogu oni prodavati i *muda *labudova, no naša sjećanja ne mogu izbrisati.
“Dan žena “slavili su većinom muškarci,bilo ih je pijanih na svakom ćošku,
” Dan rada” slave neradnici koji nisu nikada ni radili. O umirovljeničkim pravima odlučuju oni koji su sva svoja prava konzumirali.
General je dobio izbore zahvaljujući ratu i sada nas podvodi onima koji su nam uništili svaku nadu da ćemo imati dostojnu starost,da ćemo uživati s unucima i bacakati se u toplicama.
Oni nam svaki mjesec kradu bar polovicu mirovine da bi dali onima koji su bili na 15 gemištu kada smo se mi vraćali s posla. Pili su za ženinu plaću i još bi ponekad žena dobila batine ,ako se s gemištima pretjeralo.
Bliži se i dan obećane isplate sirotinjskih dodatka,kada se pobune svi nezadovoljni koji neće ništa dobiti, a to su svi koji rade četiri sata,svi sa socijalnom naknadom i oni na burzi s ili bez naknade,čekajući dan za prve uvjete za mirovinu,
a potjerani su s posla.
To je jedan čitav manji grad nezadovoljnih, a za ove ostale još je isplata “na vrbi sviralo”.
Neka to budu zadnji pregovori u ime nas koji su vodili ljudi koji vide svoje guzice u nekim NO za nagradu što su nas izdali.
General koji nas je izdao,neka podnese ostavku ,ako mu je ostala mrvica časti i neka ostane u svom skrovištu do kojega ne dopiru kritike.
Ukaljao je sve svoje ratne zasluge jeftinom prodajom umirovljeničkih prava.
Nismo poturice da bi slušali vojne zapovjednike,već umirovljeni radnici koji su svoje mirovine stekli radom,a sada će tim istim rukama s olovkom u ruci presuditi trgovcima njihovim pravima na dostojanstvenu starost.
Mi nismo ništa “pribavili”, sve smo zaradili.
Pravi istinski heroji Domovinskog rata su naši sinovi i muževi,brača koji su na bojište otišli bez oružja i skrovišta ,izložili jedino što su imali bio je goli život,
poslije rata vratili se na posao i sada jedva preživljavaju od stečene mirovine.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo