Podjeli

Svima je jasno da se više ne barata sa stvarnim brojevima zaraženih Coronom.
Prave brojke su puno veće, a one koje se prezentiraju su rezultat testiranja, taj je broj ograničen kapacitetima, kako zdravstvenih djelatnika, tako i potrebnog potrošnog materijala.Zbog toga su liječnici dobili uputu da se uvede pojam vjerojatno bolestan,što znači dijagnoza koja nije potvrđena testom ,ali ima prepoznatljive simptome.
Novi crni rekordi u broju preminulih,obaraju se svaki dan. Jučer 42 preminula, a poslije sjednice Vlade pred novinare izlazi Premijer umjesto ministra zdravstva.
Ministar se sakrio iza širokih pleća Premijera u majici sa znakom poznatog  nogometnog kluba.
Vjerojatno se pribojavao pitanja novinara koliko preminulih mora biti dnevno da on prizna da u zdravstvu ništa ne štima.
Svakako tome treba pribrojiti one koji nisu u mogućnosti liječiti druge bolesti.
Niti nestanak struje od 1,5 h u bolnici u Dubravi,nije ga uzdrmalo.
Ankete koje pokazuju popularnost političara pokazuju da je on sada u najžešće jeku pandemije na 2,1% popularnosti.
Lokal za šišanje ili restoran za gablec morao bi staviti ključ u bravu da su mu recenzije ocijenjene takvim postotkom pozitivnog dojma.
No to njega ne brine, skupa s Vladom juriša na obaranje novih rekorda, možda je Premijer i zato obukao majicu nogometnog kluba iz Italije koja je proljetos obarala rekorde.
 Jučer Orban navijestio stavljanje veta na europski proračun iz kojeg su zemlje članice EU trebale dobiti novac za pomoć u suzbijanju štete nastale od Corone.
Kada smo već kod novaca, imamo priliku čitati kako su se dijelili novci za oporavak Slavonije.
Veliki novac raspodijelio se u mali broj familija. Najbolje je prošla obitelj koja ima tradiciju ne plaćanja poreza, dugogodišnjeg saborskog zastupnika HDZ -ca Lučića, koji je svoju karijeru potkrijepio autentičnom slikom u gaćama, iz nekog hotela, za kojeg su troškove platili isto porezni obveznici.
Pored tog primjera još bode u oči i 12 milijuna potpore za staklenik sa solarnim kolektorima koji je dobio bivši direktor ” Hrvatskih šuma”
.Jako bi bilo zanimljivo izračunati koliko mora koštati kilogram salate uzgojen u tako vrhunskom opremljenom stakleniku, da bi investicija bila isplativa, a još bi bilo interesantnije da znamo tko to u Hrvatskoj može platiti.
U međuvremenu iz Slavonije je iselilo 45 000 stanovnika, a penzioneri salatu skupljaju na placu, onu koju su odbacili prodavači kao malo natrulu.
Da smo zemlja velikih raznolikosti jesmo, pored zemljopisne raznolikosti, prisutna je imovinska raznolikost, koju Vlada Andreja Plenkovića podržava, a temelji se na izvornom planu od 200 bogatih obitelji.
Zbog toga smo i dobili zahtjev od EU da se uplate 42 milijuna koja je Hrvatska dužna zbog izgubljenih sudskih sporova u sferi trošenje novca .
Ako se ostvari Orbanova prijetnja, porezni obveznici koji crpe posljednje rezerve, koje su zakopali za najcrnje dane morat će platiti i te troškove.
U novi tjedan tako ulazimo uz pjesmu :
“Oj Zagori pusta li si
Slavonija prazna ti si
Pozdrav Liko
U tebi više nije isto nitko.”
Pjesma je hit na internetu, izvode ju poznati pjevači iz HDZ kvote, a time se potvrđuje dugogodišnja tradicija u Hrvata,
 da kada Bog ne čuje molitve, da glasno zapjevaju kako bi ga upozorili da su nemoćni i sami, da je hitno potrebno da skrene pogled i napravi reda  u neredu, koji je počeo danom, kada su se u crkvama u prvom redu do oltara pojavile rezervacije.
Došlo je vrijeme da se ugriju ljudi koji su daleko od oltara, dolazi zima a Corona slobodno prkosi  mjerama ,ne priznaje pobjedu nad njom,   baš kao ni Trump  gubitak izbora.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo