Podjeli

Jučer su se radnice Orljave okupile u prosvjedu. Njihova agonija traje i dalje. Još nisu dobile 5 zaostalih plaća i zakonsku otpremnini nakon što je Orljava otišla u stečaj.
 Radnice su radile za minimalac, nedovoljno za živjeti, prerano za umrijeti.
Pet mjeseci bez prihoda koji su nužni za pokrivanja režija,kredita , hrane.
Iscrpi to čovjeka nema novaca ni za kartu da ode na razgovor za neki novi posao.
Te žene nemaju ni za sjeme u slučaju da imaju komad zemlje gdje bi posadile vrt.
Država je bila vlasnik Orljave, ta ista država koja svaki dan šalje u bitku i obranu privilegija za svoje poltrone i uvezene domoljube.
Radnička prava zadnja rupa na svirali, niti to zanima vodeće sindikate niti zastupnike iz tog kraja.
Zakon se tumači kako za koga, po pitanju Frke može i ovako, može i onako, po pitanju radnika ne može nikako
S druge strane vidimo da je super poslovati s državom. Ministar dr Beroš osigurao je svom prijatelju posao za koji mu je isplatio 6, 59 milijuna kuna.U godinu dana
platforma “cijepi se “ubire lovu lopatom, iako je jučer jedan liječnik rekao da se u Splitu prekjučer cijepio 1 građanin prvom dozom.
Za platformu “cijepi se”zdravstvo dnevno izdvaja 18 305 kuna. Račun kaže da je svaki djelatnik u firmi plaćen za 83 radna sata po danu. .”Vrednica”Frka sa svoja 20 radnih sati na dan prava je lijenčina prema radnicima fotografa Kojundžića.
Edukacijska tvrtka P-PROM poziva zainteresirane na edukaciju kako bi ih osposobili da se platforma poput “cijepi se”izradi za 7 h rada. Mora da se kod Kojundžića platforma izrađivala u bezvremenskoj kapsuli, ili je u Hrvatskoj uvedeno  potpuni zastoj u funkcioniranju  zdrave pameti.
Kako premijer može vjerovati čovjeku doktoru koji je Hrvatsku doveo na prvo mjesto po smrtnosti od Covida u svijetu, u financijski kolaps zdravstva po svim ostalim bolestima, na nalaz PCR testa čeka se 7 dana, a on je kao liječnik zakazao kada je zaobišao radi protokola, ranjenog policajca .
Jedino gdje se dokazao je pogodovanje u nabavi posla za svog prijatelja koji od kad je on ministar od države uprihodio 18 milijuna kuna.
 Država kao platiša za lijekove veledrogerijama duguje milijarde, a za platformu koja je unijela više zbrke nego koristi sve na vrijeme i s voljom.
Grozno, groznije da ne može biti groznije, 18 305 kuna na dan je više nego što radnica potražuje za 5 mjeseci rada kojega je odradila na početku prošle godine, a gospođa je za šivanje košulje po standardima koje zahtijeva kupac trebala učiti više sati nego što je po tvrdnji edukatora potrebno za kopiranje i izradu softvera s postavkama kakve ima platforma “cijepi se “.
 Svi problemi nastali u komunikaciji između institucija i građana na relaciji su tokova novca između  državnih dužnosnika i njihovih miljenika.
Dok se umirovljenik za jedan neplaćen račun ovršuje i izgladnjuje do smrti, predsjednik Sabora intervenira kako se njegovom prijatelju ne smije naplatiti dug.
Preko 27 640 tisuća građana  lani je ostalo iskopčano od Elektre jer nisu mogli plaćati račune za struju, nitko nije intervenirao za njih, nitko nije apelirao da Elektra smanji sponzorstva za elitne sportove gdje se obrću milijarde koje završe na računima na Sejšelima i drugim poreznim oazama.
Reklame HEPA na svim nogometnim utakmicama , direktori puni nekretnina i pokretnina s prepunim  bankovnim računima u vip ložama , s imovinskim zbrinutom djecom do petog koljena.
Gospođa Žalac pokazala je da je trgovina softverima nova zlatna koka, ministar dr. Beroš koristi samo dobra iskustva u milosti premijera koji osobne prijatelje dovodi iz  pakla prošlosti, postavlja ih za veleposlanike po stranim zemljama kako bi od svijeta sakrili istinu da su hrvatski građani svaki dan podvrgnuti medijskom teroru onih koji ih pljačkaju.
 Jučer su stigli helikopteri iz Amerike, Bane se rascvao poput jaglaca u proljeće, ali i jučer je bio dan kada je u Hrvatskoj iskopčano  oko 77 domaćinstva zbog neplaćanje struje. Novim cijenama struje bit će ih svaki dan sve više, i uskoro će Hrvatska umirovljenička i radnička klasa ostati u mraku , ovršitelji će trljati ruke, pošta će tražiti nove poštare da na vrijeme dostave ovrhe.
Znam da nije dobro jutro, ali može biti, ako se trgnemo i pokažemo zube tom koruptivno imovinskom paktu koji  gura Hrvate u tamu i siromaštvo svaki dan sve dublje.
Umirovljenici mirovine će rasti za oko 50 kuna, rata plina za 2000, rata struje za oko 2000 , uzeti će nam jednu i pol prosječnu mirovinu godišnje a ovih dana tvrde da su nam mirovine povećali 18% .
#Lažu danju,lažu noću, Sele moje,
 rade što god hoću#
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo