Podjeli

Prošla je već godina i pol svjetske pošasti zvane, COvid-19, pandemija koja je iz Kine pokorila svijet, a kao, to baš i nije briga većinu naših državljana i to baš onih koji se u domoljublje zaklinju, te sebi državotvornost pripisuju..

Svjetski su stručnjaci u iznenađujuće rekordnom roku pronašli štit u vidu cjepiva koji su uz razumnu cijenu preko farmaceutskih kuća dali na raspolaganje državama da primjenom istog zaštitile svoje pučanstvo od ove opačine 21. stoljeća. Brzo i bez previše oklijevanja krenulo je korištenje tog štita u zemlji nastanka ove opačine i brzo je vidljiva uspješnost primjene u smanjenoj smrtnosti, rastu gospodarske aktivnosti i vračanje ljudskih prava na onu razinu koju su isti imali prije 2020. godine.                                                                  Odlaskom Trampa iz američke bijele kuće, te nakon Johnsonova bliskog susreta s COvid-19 u Ujedinjenom kraljevstvu, građanstvo njihovih država odlučilo je većinski pod normalno prihvatiti ponuđeni im štit u vidu cijepljenja. Primanje cjepiva koje je proizvela nacionalna, kao i internacionalna farmaceutska industrija postao je novi dokaz skrbi za svoje najmilije, bližnje i daljnje sunarodnjake, – dok mi ostali, samo kao promatrači možemo reći; – novi vid domoljublja i dokaza odanosti domovini.

Ne ulazeći ovdje u odnose snaga i podjele pozicija na političkoj pozornici u našoj domovini Hrvatskoj, u sastav Sabora, Vlade i ekipe koju je oko sebe okupio predsjednik države, kao osoba koja voli svoj narod i sve žitelje koji žive u ovoj lijepoj zemlji osjetio sam se pozvan, da i ja neku, o ovdje postavljenoj temi napišem. Svjestan da će razborita manjina, po sada utvrđenom stanju, ovdje napisano podržati dok će realno upitna većina iskaliti svoje neslaganje i gnjev raznim već viđenim aktivnostima – no ja ih se ne bojim!

Kako i naprijed spomenute svjetske sile, tako je EU, a s tim i Hrvatska, u cilju zaštite svoga pučanstva nabavila dostatne količine štita u vidu cjepiva za borbu protiv opačine zvane COvid-19 i stavila ga puku na raspolaganje s namjerom zaštite njegova zdravlja i života.

Po običaju u nas je sve od samog starta krenulo krivo: – prvo su razni medijski gurui i nadriliječnici, potpomognuti domoljubnim farizejima javno pozivali građanstvo da ne prihvati ponuđeni štit i odbije cijepljenje, a to obrazlažući tvrdnjama kako ih vladajući kasta žele obilježiti u svrhu kontrole njihove slobodne volje, do širenja lažnih vijesti o navodnim strašnim nus-pojavama koje ostavljaju nesagledive posljedice na primatelje štita, to jest cjepiva.

Svom razumnom i na realnim osnovama, domoljubno osviještenom hrvatskom puku, jasno je da prihvaćanjem ovog ponuđenog štita u vidu cijepljenja dokazuje privrženost svom narodu i svim građanima koji žive u ovoj zemlji, te da im je stalo do svoga zdravlja, zdravlja svojih sunarodnjaka i njihovog ekonomskog i svekolikog prosperiteta.

Ovdje koristim pravo da ja u ime svih onih koji su prihvatili ponuđeni štit i cijepili se, pozovem vas koji se tako u domoljublje volite kleti, a i vas koji ste samo kolebljivi ili možda samo kalkulirate, –   OTIĐITE DO PRVOG PUNKTA PREUZETI SVOJ ŠTIT I CIJEPITE SE! „I OVAJ PUT SAMO ODRADITE POSAO“, KAO ŠTO STE GA, KAKO TVRDITE MNOGI, ODRADILI DEVEDESETIH!

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo