Podjeli

Predsjedniku Vlade RH, postavljam slijedeće
ZASTUPNIČKO PITANJE

Hrvatski građani su svakodnevno konfrontirani sa slučajevima društvene nepravde, selektivne primjene zakona, nepotizma te sustavnog obespravljivanja poštenih hrvatskih građana. Svakodnevno se pojavljuju nevjerojatne afere iz kojih doznajemo da tijela zadužena za zaštitu zakona imaju dugogodišnje spoznaje o zlouporabama od strane najviših državnih dužnosnika, ali po pitanju sankcioniranja tog bezakonja ništa ne poduzimaju.

Jedno od područja u kojemu su zlouporabe sveprisutne, a sustav se nalazi u alarmantnom stanju, jest područje zdravstva. Dok pojedinci u zdravstvu javno demonstriraju svoje neobjašnjivo bogatstvo, liste čekanja za preglede sve su duže, a nered u upravljanju zdravstvenim sustavom je sve veći. Obratili su mi se zabrinuti zdravstveni djelatnici te me izvijestili o slijedećem:
Vaš posebni savjetnik akademik Zvonko Kusić 2016. godine osnovao je tvrtku THYROIDEA, koja je odmah po osnivanju stekla 30%-tno vlasništvo Poliklinike Aviva, koja je tada bila u vlasništvu Agrokora. U poslovnim izvješćima tvrtke THYROIDEA navodi se promet od dvije kune, te je u potpunosti nejasno iz kojih je izvora umirovljeni zdravstveni djelatnik Kusić financirao kupnju 30% vlasništva Poliklinike Aviva, koje je prošle godine prodao nasljednicima Agrokora, Fortenova Grupi.

Osnovno načelo vladavine prava jest jednakost pred zakonom. U ovom slučaju politički utjecajna osoba je radila transakcije s kontroverznim poduzetnikom Ivicom Todorićem 2016. godine, i to s pozicije predsjednika HAZU-a, a 2020. godine, iz pozicije Vašeg savjetnika, uprihodila je značajna sredstva od tvrtke koja egzistencijalno ovisi o hrvatskoj vladi.

Molim Vas odgovorite mi

1. jeste li prilikom imenovanja gospodina Kusića za Vašeg savjetnika, izvršili uobičajenu provjeru prilikom takvih imenovanja, kao što su legalnost stečene imovine te razmjer
PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA
prihoda i imovine? Kao što je poznato, gospodin Kusić je osoba od Vašeg velikog povjerenja kojeg koristite za vrlo delikatna pitanje, te je, iako je liječnik, vodio Vladinu komisiju koja se bavi poviješću.

2. koji je iznos Fortanova Grupa platila Vašem savjetniku za njegov poslovni udio u Poliklinici Aviva? Nesporno je da kao posebni savjetnik predsjednika Vlade dotični ima enormni društveni utjecaj, a Fortenova Grupa je upućena na suradnju s vladom.

S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
ZASTUPNICA


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika