Podjeli

Nedavno otkazani koncert notornog Rade Šerbedžije u Vinkovcima, bio je povod i Televiziji N1 i Borisu Dežuloviću, novinaru srpskog tjednika Novosti, da i na portalu N1 (2.11.2021.) objavi članak, pamflet,  pun mržnje i gorčine, blasfemiju, protiv Hrvata, hrvatske države, hrvatskih branitelja i stradalnika, a poglavito prema Junacima Grada Vukovara, kakav se ne pamti u novijoj hrvatskoj povijesti.

Stoga je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, (zasad ih je desetak!) podnijela  ODO u Zagrebu, kaznenu prijavu protiv glavnog i odgovornog urednika N1 i Borisa Dežulovića za tekst „Jebo vas Vukovar“ u kojem autor uz ostalo ističe.(…) „Jebo vas Vukovar. Jebo vas posebni domovinski pijetet. Jebale vas kolone sjećanja, posmrtni marševi i počasni plotoni. Jebali vas plastični lampioni, plastični vijenci i plastične krizanteme. Jebale vas komemoracije, rekvijemi i mise zadušnice. Jebale vas minute šutnje, dani žalosti i noći svijeća. Jebali vas nogometni memorijali, domoljubni recitali, vukovarski arzuhali i navijački murali. Jebo vas Vukovar. Jebala vas smrt.“

Članak je pun klevete, uvrede i mržnje, pa stoga tražimo da se najstrože kazneno sankcioniraju odgovorni, tim prije jer se autor još jednom iskazao kao mrzitelj svega što hrvatski diše.

Šerbedžijin koncert u Vinkovcima nije otkazan, već pomaknut za drugi termin, a da tog navodnog ratnog dezertera nitko ne „tjera“ i ne mrzi, kako naglašava i Dežulović, govori i činjenica da će 6. 11. 2021. nastupati u Sportskoj dvorani u Koprivnici, za Dan Grada, gotovo na isti datum kad su prije 30 godina hrvatske vojne postrojbe iz Koprivničko-križevačke županije odlazile put prvih crta bojišta i kad je već ovaj kraj brojio mrtve i ranjene za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

U povodu ovog nesvakidašnjeg medijskog incidenta, očekujemo da se  priopćenjem oglasi i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i osudi ovakav način pisanja, odnosno mržnje prema onima koji su stvarali hrvatsku državu.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91,.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji