Podjeli

Notorna Vesna Teršelič i nekakva njezina udruga ponovno su sazvali konferenciju za novinare kako bi objasnili da se još nedovoljno procesuiraju ratni zločini vezani uz hrvatski obrambeni Domovinski rat.

Za nju i slične u ovom ratu, ili bolje rečeno agresiji, postoje dvije strane, pa treba malo jedne, pa malo druge privesti pravdi, što nije ništa drugo nego izjednačavanje žrtve i agresora, što je  neprihvatljivo, tim prije što svaka relativizacija događanja vezanih uz Domovinski rat ne pridonosi normalizaciji odnosa.

Ako se istinski želi normalizacija odnosa između Hrvatske i Srbije, onda se treba znati  da do takve pomirbe  se jedino može doći ako agresor prizna da je bio agresor.

A za razne teršeličke nažalost jedni i drugi su bili agresori, što je sramno da sramnije ne može biti. Ali, to ne „dira“ ni Pupovca ni ovu „damu“. Ne „dira“ ih tako dugo dok su obilno financirani, pa mi možemo protiv njih pričati do mile volje, tim prije jer je njima novac i samo novac i zarada na prvom mjestu.

Međutim, u vrijeme velikosrpske agresije jedan dio istočne Slavonije i područje oko Knina, koje su četnici nazivali Republika Srpska Krajina godinama je bilo pod okupacijom i tamo su zlotvori  radili što su htjeli. Prvo su među ostalim istjerali većinu koji su hrvatski disali! O tome se više ne priča niti tko spominje izbjegle i prognane, odnosno zločine koji su se u tim krajevima događali, od ubojstva, silovanja do rušenja i paljenja hrvatskih objekta, dok o krađama da i ne govorimo.

Dakle, tko je i kada podignuo optužnice i koliko je dosad osuđenih za ratne zločine u okupiranim dijelovima Hrvatske u vrijeme velikosrpske agresije?

O tome terelič, pusići, goldsteini, pupovci, klasići, jakovine…šute, kao „to je bilo „normalno“!?

Evo, primjera radi, notorni Stanimirović je odmah nakon okupacije Grada Vukovara izabran za srpskog gradonačelnika, ali i ravnatelja vukovarske ratne bolnice koja se tada zvala „Sv.Sava“ i u kojoj su bolesnici hrvatske nacionalnosti u njegovo vrijeme .bili „pacijenti“ i građani trećeg reda.

I što se nakon mirne reintegracije dogodilo tim i takvim stanimirovićima, ili onima koji su godinama mučili i ubijali Hrvate u Vukovaru, Kninu i drugdje, sve do 1995., odnosno 1998.?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji