Podjeli

U članku kojeg su prenijeli razni portali iz Večernjeg lista (od 9. 10. 2022.) „General Rahim Ademi napustio HGZ: Duboko su me uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general“, a u kojem general-bojnik Rahim Ademi uz ostalo obrazlaže zašto napušta Hrvatski generalski zbor (HGZ), jer da mu nisu dozvolili u ovoj udruzi čiji je i sam bio član da mu se svečano uruči priznanje hrvatskih branitelja za „najbolju knjigu iz Domovinskog rata za 2022., koju već više od 15 godina putem natječaja dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ademi je uz ostalo istaknuo kako je vjerovao da je riječ o časnoj i uzornoj udruzi, a kad tamo, rekao je, da se prevario i da mu je tek sada, kad su članovi HGZ-a raspravljali i o njegovoj knjizi shvatio zašto tu organizaciju „napušta jedan po jedan“.

Međutim, u tom članku notorni i krajnje problematični general Marinko Krešić, koji vodi tu udrugu, (sic!), a kojeg neki navodno nazivaju i „paradni general“, kojeg pamtim i po tome što je svojedobno, kao pomoćnik ministra obrane RH, dao „suglasnost“ da neki branitelji dobiju potvrde da su branitelji čak i dva-tri mjeseca (!?) prije nego je i službeno počeo Domovinski rat (za što je zajedno sa tadašnjim županom Koprivničko-križevačke županije Nikolom Gregurom odgovarao i na koprivničkom sudu), itd. i tako redom, izjavio je za moju malenkost da „članovi Upravnog odbora, a koji su glasali o ustupanju  prostorija nisu protiv Ademija nego protiv osobe koja je osuđena (čujte sad ovo!) na tri godine zbog silovanja maloljetnice“!

Pa, dragi Krešiću ti očito lažeš i podmećeš čim zineš. O kakvoj ti to presudi pričaš? Ti koji oko sebe imaš čak i pravomoćno osuđene najviše hrvatske časnike za teški kriminal i za optužbe da su izmišljali ratne putove i koji se (neki od njih) lažno predstavljaju generalima i štošta drugo, mene optužuješ za jedno takvo gnjusno djelo, kakvo postoji samo i isključivo u tvojoj bolesnoj mašti.

Evo, ako je to istina što si izjavio, imaš ti i ostali tvoji „sateliti“, moju punu potporu da objaviš cijelu presudu, a ako je nemaš, jer je i nemaš, za to ćeš odgovarati na sudu, jer mi je dosta  ovakvih „papirnatih“  generala, za koje ne znaš jesu li ili nisu ikada nosili pušku ili samo torbu s gablecom, ili pak – tko im je potpisao „ratne putove“ i je li oni uopće postoje.

Inače, svojedobno je Krešić objavio i nekakvu knjigu sa životopisima hrvatskih generala, a kolega Marko Marković je za to „paradno“ (ne)djelo napisao da je to „knjiga koju treba spaliti“, a ja – da je „treba baciti kroz prozor“, jer je u njoj također objavljeno relativno dosta laži, „izrezanih“ fotografija, namjernih podmetanja i drugo, što je očito primjereno ovom notornom i nažalost besramnom časniku.

Časni i uvaženi hrvatski general Ademi je Krešiću odgovorio da u svom tom podmetanju „nije razlog Pavković“ nego on i njegova knjiga, koja smeta pojedincima ala nekakvom Tomičiću (neki branitelji su ga optužili da je lažirao svoj ratni put) i sličnima, koji su protiv njega lažno svjedočili.

Meni su pojedini životopisi generala i te kako poznati, baš kao mi je znano zbog čega neki od njih (svaka čast iznimkama) „istrčavaju pred rudo“, jer ti neki pojedinci nakon rata žive kao „begovi“ i u uvjerenju da su svi sve zaboravili. Nu, koliko su pojedinci cijenjeni, poglavito oni uz i oko Krešića u HGZ-u, najbolje se može vidjeti na raznim skupovima, kad su jedino „glavni“ za stolom -gdje se toči i uživa u – janjetini!

Dakle, Krešiću, ako nemaš ništa drugo, ne laži i ne podmeći, i ne pretvaraj se to što nisi!

Mladen Pavković,

novinar i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji