Podjeli

Prigodom zadnjeg posjeta Kijevu (Ukrajina), predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je uz ostalo izjavio:

„Kazat ću ovo vrlo jasno, svi oni  koji su počinili zločine za to moraju i platiti!“

E, sad iz ove izjave (koju bi dobro bilo da ponovi i u Hrvatskoj!) nije jasno, je li se to odnosi samo na Ukrajinu ili i na Republiku Hrvatsku, gdje još nije ni počelo suđenje za veliki broj srpskih, crnogorskih i inih ratnih zločinaca, koji su vezani uz hrvatski obrambeni Domovinski rat?

Ako moraju „svi odgovarati“, odnosno „platiti“, onda se nekako samo od sebe nameće pitanje – A hoće li i kada odgovarati i oni koji su, primjerice, u vrijeme propale Jugoslavije, činili zla nakon završetka II. svjetskog rata, ili se to ipak odnosi samo na Ukrajinu, odnosno zločince (Ruse) koji su tijekom dosadašnje agresije na ovu zemlju učinili strašna, nepopravljiva zla?

A  hrvatsko pravosuđe, DORH, Uskok i ostale slične službe još nisu nikoga, primjera radi, doveli u sudnice ili u zatvore, koji su ubijali nevine Hrvate tijekom Domovinskoga rata u Škabrnji, niti su pak priveli ijednog ratnog pilota, koji su s četničkim zrakoplovima, poglavito 1991., ali i kasnije, ubijali i rušili sve što hrvatski diše, od Vukovara do Dubrovnika.

Također nije nevažno da smo u ratu pobijedili Jugoslaviju i Jugoslavene, odnosno (dobrim dijelom) bivše komuniste, ali da kod nas još nitko nije odgovarao za zločine koje su osobito nakon II. svjetskog rata počinili oni s crvenom zvijezdom na glavi (ili na srcu), pa ispada da u vrijeme „Juge“ uopće nije bilo komunističkih zločina, čak ni u vrijeme „Hrvatskog proljeća“!

Istina, mnogi se iz tog vremena sjećaju progona komunista i Komunističke partije, ali ako je toga bilo, a bilo je – gdje su krivci?

Da bude sve još komičnije, jedan dio onih koji su progonili Hrvate danas su „ugledni“ suci, odvjetnici, profesori, akademici…ili su njihova djeca iznimno uspješni – političari (politikanti).

E, sad je došao na red i prvi čovjek Rusije, ratni zločinac Vladimir Putin. On će, kažu, odgovarati na Međunarodnom sudu u Haggu, zbog zločina u Ukrajini. To su podržali i Amerikanci, koji su inače donijeli i zakon da će „sravnati ovaj sud sa zemljom“, ako će pokušati suditi nekom njihovom časniku ili vojniku, poglavito za zlodjela koja su činili njihovi vojnici od Afganistana do Iraka.

Osim toga, Amerikanci su zabranili svim institucijama američke vlade da surađuju  s Međunarodnim  kaznenim sudom u bilo kojoj istrazi ili postupku protiv američkih državljana.

Dakle, drugim riječima, Amerikanci, Rusi, Kinezi, Izraelci i drugi su zaštićeni od bilo kakvog međunarodnog progona, ali vrlo će rado surađivati na progonu onih koje smatraju i svojim neprijateljima.

Kad netko samo pokuša provesti nekakvu istragu protiv američkih vojnika, iz ove države odmah se čuje da su „takve istrage uperene protiv američkih snaga sramotne“ te da će “SAD znati zaštititi  svoje građane!“

A kako to da Hrvatska „ne zna“ zaštititi svoje građane ni kad ih progone i osuđuju Srbi, koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku, pa se čak događa i to da pojedini osuđeni Hrvati za navodne ratne zločine u vrijeme obrambenog Domovinskoga rata moraju i trebaju plaćati odštete našima agresorima?

Nu, ako trebaju „svi platiti za ratne zločine“ onda se moraju goniti i svi oni za strašne zločine koje su počinili partizani i komunisti nad Hrvatima, od Maceljske šume, Hude jame do Golog otoka!

Također se ne smije zaboraviti da još nitko do sada nije „platio“ ni za oko 150 dosad otkrivenih masovnih grobnica iz Domovinskoga rata, dok o onima iza II. svjetskog rata i ne govorimo!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji