Podjeli

EURO NIJE NAŠ NOVAC!

Mnogi nas pitaju što je to nama trebalo, zašto voditi unaprijed izgubljene bitke? Pa, evo da odgovorimo vjerojatno onim istim genijalcima koji su isto to govorili i 1991. Kažu da je povijest učiteljica života, ali izgleda da neki ništa iz povijesti nisu naučili. Početkom Domovinskog rata omjer snaga je bio 141/1 protiv nas, i što se desilo?

Ali, kako to obično biva, boj ne dobija svijetlo oružje nego srce u junaka. Dobili smo taj rat iako nam nitko nije davao nikakve šanse, dapače, tipovali su protiv nas i uveli nam embargo, svi odreda. Državu za koju su mnogi tada krv svoju prolili, dezerteri nam sada predaju bez ispaljenog metka. I što bi sad mi trebali činiti? Ležati na kauču i gledati turske sapunice? Nećemo, Ratnici, oni stari veterani i ovi novi mlađi, žene i muškarci, su opet ustali u obranu ove mrve suvereniteta što još imamo, obranu svoje nacionalne valute koje se nećemo i ne želimo odreći. I ako mislite da je kuna jedino što još mogu ukinuti, varate se, ukinut će oni i Himnu i Ime naše Domovine. Reći će da su to relikti prošlosti i da se moramo prilagoditi budućnosti. Stoga, moramo djelovati dok još možemo, jer uvođenjem digitalnog eura i ukidanjem gotovinskog novca postat ćemo robovi u gorem položaju nego su to bili crnci u Americi.

Kako bi osvijestili narod da zna što nas čeka Udruga Hrvatski Ratnik i sindikat Prosvjetitelj otiskali su letke koje naši volonteri dijeli po cijeloj Lijepoj našoj, a kojima pokušavamo doprijeti do svakog hrvatskog čovjeka. Ispod je slika letka koju svatko od vas može sebi isprintati i dijeliti svojim prijateljima, susjedima, rođacima…

JOŠ UVIJEK NIJE KASNO ZA SPAS KUNE, ALI TO MORAMO UČINITI ZAJEDNO!
SIMBOL KUNE JE S RAZLOGOM UTKAN U HRVATSKOM GRBU I ZASTAVI!
ONA JE SIMBOL ALI I JAMSTVO SUVERENOSTI REPUBLIKE HRVATSKE!
NA HRVATSKIM NOVČANICAMA SU SLIKE NAŠIH VELIKANA KAO SJEĆANJE
NA NAŠU SLAVNU PROŠLOST KOJU UVOĐENJEM EURA ŽELE IZBRISATI!
JESU LI NAŠI NAJBOLJI SINOVI ZA TO ŽIVOT DALI?

U nastavku je opširnije pojašnjenje zašto moramo sačuvati kunu.

 • Nijedna država se nije razvila na tuđoj valuti, a prema anketama se pokazalo da je najmanje 70% građana Hrvatske protiv uvođenja eura, a volju naroda treba poštovati!
 • Vlastita valuta je obilježje naroda i suvereniteta svake države što EU nije, a euro je jedina valuta bez države. U doba ekonomske krize te rasta inflacije vlastita valuta se ne napušta jer time neminovno dovodi do destabilizacije i u konačnici do gubitka samostalnosti države.
 • Temeljnom odredbom članka 1. Ustava RH, kao temeljnog pravnog akta najviše pravne snage, definirano je i određeno da u Republici Hrvatskoj vlast proizilazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih ljudi. Sukladno članku 2. Ustava RH, suverenitet Republike Hrvatske je neotuđiv, nedjeljiv i neprenosiv.
 • HNB već dulje vrijeme nije niti hrvatska, niti narodna, niti banka već mjenjačnica Europske središnje banke, te svojom 28-godišnjom politikom poslovanja sustavno uništava hrvatsko gospodarstvo.
 • Euro ne štiti od inflacije a što je vidljivo na primjeru Njemačke gdje je trenutna inflacija veća od 20%, što se nije dogodilo u posljednjih 70 godina. Europska središnja banka, kao oblik borbe protiv inflacije, podiže kamatne stope, a time i visinu kamate na kredite građana.
 • Uskoro se u eurozoni planira uvođenje europskog digitalnog identiteta, te digitalnog eura koji će značiti potpunu kontrolu naroda jer podrazumijeva integriranje različitih aspekata osobnih identifikacijskih obilježja poput rodnih listova, medicinske dokumentacije, biometrijskih podataka, bankovnih računa, poreznih prijava, obrazovnog statusa i potvrde o cjepljenju što izravno ugrožava i dokida osnovna ljudska prava i slobode na način da će vas prisiliti na cijepljenje ili na primanje migranata u svoj dom da biste uopće mogli jesti.
 • Tečaj eura pada svaki dan što dovodi do toga da ljudi mijenjaju kune u švicarske franke, dolare i druge valute čime se dovodi u pitanje opstojnost eura kao takvog.
 • Njemačka ne samo da nije uništila povučene marke nego ih u zadnje vrijeme i dodatno tiska što govori o njemačkom povjerenju u euro, a naši idu ’’k’o guske u maglu’’.
 • Važno je napomenuti i da je u trenutku određivanja fiksnog tečaja za konverziju kune u euro primjenjen prodajni umjesto srednjeg tečaja HNB-a.

Ovo je stav struke iza kojeg stoje imena poput prof.dr.sc. Ivana Lovrinovića, mr.sci. Karina Hromina Sturma i mnogih drugih ekonomskih stručnjaka. O tome je svoj jasan stav iznio i prof.dr.sc. Slavko Kulić.

Udruga Hrvatski Ratnik


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika