Podjeli

Baš kad je razvio taktiku napada na slabe točke u čvrstom lancu  kojom drži Hrvatsku, Premijera je sustigla prošlost na koju je zaboravio.
Pametan čovjek bi zanijemio sagnuo glavu i otišao dok može, no bahatost može pomutiti onaj dio u mozgu koji upozorava na oprez.
Ne može reći da nije znao, branio ju je sa žarom, vrijeđao one koji su mu zamjerali, ponižavao zastupnike koji su se usudili dići glas.
Sramotno se pozvao na presumpciju nevinosti, u okolnostima kad je to najmanje izgledno.
HDZ glumi iznenađenje, ona je glumila poštenje jednako neuvjerljivo.
Iznenadio ju je i Mercedes na dvorištu, iznenadila ju je istekla vozačka , mislila je da se izvukla kad ono iznenadili je i “Plavci” u ranu zoru.
Bijes muža pokazuje da su iz istog gnijezda, od iste “fele” iz kojeg je i čuvena uzrečica:
“Mogu što hoću!”
 Jedan borbeni avion Gripen koji košta oko 50 milijuna dolara , a jedan sat leta košta 4700 eura,  21. 8. 2018 god. srušila je samo jedna ptica. Pilot se spasio  u zadnji čas je skočio i preživio.
HDZ-E je osiromašio državu svojim ekshibicijama, reketarenjem firmi , rasprodajom nacionalnog blaga za mito, ne štedeći ni radnike ni umirovljenike , ne štedeći i ne pitajući za cijenu svog opstanka.
Od ponosne generacije koja je ratovala i obnavljala zemlju napravio je siromahe koji jedva preživljavaju.
Ratni profiteri zasjenili su istinske branitelje, a ministri u Vladi sitni kokošari koji ubiru najkrupnija zrna kukuruza, zasjenili profesionalne lopove.
Nađe se i u drugim zemljama isto korumpiranih, no kod nas je to na tjednoj bazi. Sve ih redom brani osobno predsjednik Vlade.
 Dr.Vili Beroš učinio je potpuno istu stvar, svom je prijatelju dao posao , isto izrada softvera, isto firmi koja je iz problema izašla s milijunskom zaradom.
Ovdje su se potrošeni novci izgubili u dugu, 5 milijuna ništa prema milijardama koje se duguju za lijekove.
Dok veledrogerije čekaju na bilo kakvu uplatu softver je plaćen na vrijeme, a kvaliteta nije ni potvrdila poslovicu:
 “Drži vodu dok majstori odu”, trajao je nekoliko dana, pao u zaborav, a milijuni otišli u trošak Corone koje je ministar Marić zbrojio i kaže da iznose 40 milijardi
Gabrijela je koristila famozni 6 + 6, koštala nas je dok se odmarala i čekala da joj Premijer nađe novi posao kao što je i našao Martini Dalić.
Oko Martine se steže obruč, mogla bi i ona biti ptica koja se zaplela u propeler borbenog aviona, no taj bi tres u zemlju mogao biti koban za pilota.
A baš mu je dobro bilo krenulo, odredio dva strateška cilja i nahuškao dresirane  napadače.
U zao čas uleti mu Gabrijela, usred napada, kao ptica u avion, sad se oporavlja od iznenađenja i šoka.
 Novce koje smo dobili za obnovu od potresa usmjerili su za kupnju borbenih aviona.
S tuđim “parama” neće ići lako kao s našima, kod nas je normalno da se u mirovinski fond prikače oni bez staža i uplata, normalno je da  danas imamo više branitelja nego kad je bio rat.
Normalno je da smo pomagali graditi bolnice kod susjeda, a u našim su se rušili stropovi i prije potresa.
 Normalno je da u nekoj firmi  direktori dobiju milijunske otpremnine,  u trenutku kad su firmu doveli do stečaja, normalno je da onoga tko ništa ne radi, a dobiva veliku plaću, najprije zaštiti Sindikat.
Normalno je da su radnici na minimalcu, a direktori na milijunskim bonusima.
Jučer nam je EU jasno dala do znanja da to nije normalno,  a naš veliki “Vođa” sjetio se kostura iz ormara, zaboravio je da kosture proizvodi i ostavlja njegova  “partija” u kojoj je stasao i pekao zanat.
Jedna ptica dovoljna je da se sruši čudo tehnike u koji su ugrađeni milijuni novaca, a roj ptica može srušiti cijelu eskadrilu.
 Što mi ne bi mogli razbucati gnijezdo gdje se  legu same grabljivice?
Priroda je na strani slabih, dala je prirodnu moć samoobrane, dala je hrabrost kao oružje.
Hoćemo li
aktivirati hrabrost i započeti proces revitalizacije naše jedine Domovine ?
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika