Podjeli

Poštovani gospodine Plenkoviću,
​Obraća mi se velik broj građana koji su zgroženi Vašim jučerašnjim obilježavanjem europskog Dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.
Vi ste se jučer poklonili pred grobnicom narodnim herojima, u kojoj su, među inima, pokopani Jakov Blažević, Milutin Baltić i Milka Planinc.
Vi ste se poklonili Jakovu Blaževiću, tužitelju montiranog procesa protiv blaženog kardinala Stepinaca.
Vi ste se poklonili Brunu Bušiću, koji je ubijen od vlasti u kojoj su Jakov Blažević i Milutin Baltić bili čelnici. Znači, Vi ste odali počast ubijenom Bušiću i njegovim ubojicama.
Vi ste se poklonili žrtvama Bleiburga i križnih puteva, ali ste se poklonili i Milki Planinc za koju postoje vjerodostojni dokazi da je osobno sudjelovala u likvidacijama na Bleiburgu i križnim putovima.
Je li Vam imalo neugodno? Imate li Vi minimum savjesti i pristojnosti?
Što bi se dogodilo da je poljski premijer odao počast ubijenom svećeniku Jerzyu Popieluszku, ali i ministru unutarnjih poslova za vrijeme njegova ubojstva, Miroslawu Milewskom? Bio bi isti trenutak smijenjen i trajno potjeran iz javnog života!
Što bi se dogodilo da je francuski predsjednik odao počast palim pripadnicima Resistanca, ali i maršalu Petainu? Bio bi primoran na ostavku i trajnu protjeran iz politike!
Vi ste, gospodine Plenkoviću, uvrijedili sve žrtve totalitarnih režima, izjednačavajući na ovakav bestijalan i brutalan način žrtve i njihove egzekutore.
Vi i Vaši pomagači Hrvatsku držite u tami i laži, i ne dopuštate hrvatskim građanima živjeti u uljuđenim europskim uvjetima. Poljaci, Francuzi ili Rumunji imaju pravo na suočavanje sa svojom prošlošću utemeljenu na objektivnim znanstvenim temeljima. Po Vama i Vašim pomagačima, hrvatski građani su osuđeni živjeti u lažima i obespravljenosti.
Metoda Vaše vlasti je sustavna obmana, govoriti o europskim vrijednostima, a vladati suprotno tim vrijednostima, kako bi osigurali korupcionaški sustav koji danas u Hrvatskoj imamo.
Vi  kontrolirate medije i pravosuđe, te stoga mislite da ćete vječno vladati i da nećete morati odgovarati zbog nanošenja štete hrvatskoj državi i njezinim građanima, ali se grdno varate.
Upravo jučerašnji dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima svjedoči da svakoj nepravdi dođe kraj, i zato će i u Hrvatskoj vrlo skoro doći kraj nepravdi, laži i korupciji, te će svi odgovorni za bezakonje morati odgovarati za svoja djela!
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
zastupnica i predsjednica OIP-a


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika