Podjeli

I u ova teška vremena svjedoci smo kako pojedini političari i politikanti pokušavaju otuđiti zasluge drugih. Mnogima je to nažalost normalno. Pravi junaci su danas oni koje gotovo ne vidimo i ne čujemo, koji su cijele dane i noći u bolničkim sobama i zdravstvenim ustanovama. Riječ je o liječnicima, medicinskim sestrama, tehničarima, vozačima hitne i ine pomoći, pa i čistačicama u tim i takvim ustanovama.

Sjećate se, nema tome dugo, (tijekom listopada 2019.) medicinske sestre i tehničari su u relativno velikom broju protestirali na Markovu trgu, pred hrvatskom Vladom, revoltirani marginaliziranjem i podcjenjivanjem njihove profesije. Tada su pitali: što je važnije, odnosno prioritet ove države? Spašavati propale kompanije ili zdravlje nacije? A na transparentu kojeg su nosile čitali smo i ovo: „Ako spasite jedan život onda ste heroj, ako spasite 100 života onda ste samo medicinske sestre“. Jedva su im povećali plaću za 50 kuna! Rekli su da za njih više nemaju!

A što bi danas bez liječnika, medicinskih sestara, tehničara, vozača…?

Političari su (svaka čast iznimkama) zdravstvo doveli do dna.

Slabo su se ili nikako opremale pojedine važne zdravstvene ustanove i bolnice. Neke je u Zagrebu ovih dana totalno onesposobio potres. A da se u zdravstvo ulagalo kao recimo u brodogradilišta i slične propale investicije?

Nije li sramota da usred epidemije nema ni zaštitnih maski za lice, da i to čekamo da nam netko daruje?

Zdravstveni radnici su neprestano upozoravali na probleme na koje nailaze. Čak ni u hitnim službama, u bolničkim sobama ili pak na odjelima gdje se liječe najteži bolesnici nije bilo ni toaletnog papira!

Svega je nedostajalo, pa i zdravstvenog osoblja.

S druge pak strane, u općinama, županijama, državnim tvrtkama…neprestano su se zapošljavali uhljebi.

Gdje su sada svi ti uhljebi, što ne pomažu ili što ne liječe?

Sramotno je što su medicinske sestre i drugi zdravstveni djelatnici morali na ulici tražiti plaće za dostojan život, a danas, danas bi ih platili suhim zlatom.

Da, svi su oni junaci bili i ostali!

Valjda će ih sada, nakon što prođe ovu zlo, ova epidemija, bolje uvažavati, valjda ne će morati opet na ulici tražiti dostojne uvjete za rad, odnosno dodatak od 50 kuna!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika