Podjeli

Nova serija poruka i nova akcija “korumpiranih dječaka”. Mislili, mislili, pa smislili, da je najbolje da se počnu kažnjavati oni koji pišu o krađi, da oni koji kradu mogu bezbrižno krasti.
Nije sramota krasti, već je sramota pisati o tome pa će neposlušni novinari, koji usprkos naputcima , da se o tome šuti, ipak usude pisati, biti procesuirani kao i kriminalci.
Mali od vražje kuhinje, ministar Malenica laže kao  I Zlata u korist Pinokio škole. Veli on, da već dugo razmišljaju o uvođenju zakona koji bi zakrpao rupe kroz koje cure nezgodna imena, a ni slučajno to nema veze s imenom Andrej, koji je u sve upućen i sve zna.
Ime koje je zaštićeno kao “lički medvjed ” sve se češće spominje u lošem društvu, kao mecena, pokrovitelj loših običaja, koji su rastjerali mlade Hrvate po stranim zemljama i prijete da u Hrvatskoj postanu tradicija.
Kum, kumu, pa njegovom kumu, posao, ugovor, pitanja za posao, poticaji ili što god, kome treba.
Lovci na lovačke trofeje, namještaju kapitalce za odstrjel iz vlastite šume. Kapitalac je ojačao kopita, riče se, koprca, ali postao je meta. Pitanje je trenutka kad će Pinokio pasti kao zrela kruška, a granu će zaljuljati ruka koju je hranio , štitio i smatrao ju prijateljskom.
Danas, sutra, ili za koji dan povijest će se ponoviti iskočit će novi kapitalac iz busije iz koje vreba i uzviknuti :
“Stranka ne može biti talac jednog čovjeka !”
Preslagivanje političke moći u Hrvatskoj se mora dogoditi, stari kadar ogadio je vrijednosti koje su poštivali najljući vanjski neprijatelji.
Ljudima su uzeli dostojanstvo umiranja, a to nešto za što nema oprosta. Kolaps u zdravstvu, u kojem se na sve manje ljudi, troši sve više novaca, na sve dulje redove na čekanje.
Ministar dr. Beroš stekao je imidž zločestog patuljka, u zaštiti Pinokija, koprca se vlastitom govnu.
2015 g. zdravstvu je trebalo 3 milijardi eura, 2023 g. treba 5 i ostaje milijarda duga.
Doktori su počeli pitati gdje je taj novac, gdje su rupe kroz koji curi, koji su softveri pokriće ?
Danas jedan grad u Turskoj može svijetu svjedočiti kako  korupcija može biti pogubna za narod, a kako tamo gdje je nema, život  može biti drugačiji
Grad Ercin nalazi se u Turskoj vrlo blizu epicentra potresa, ima 42 000 stanovnika, niti jedan čovjek nije poginuo u potresu, niti je ijedna kuća srušena. U cijelom gradu tek mala oštećenja na džamijama
Grad vodi čovjek koji nije dopuštao bespravnu gradnju, njegov stav po pitanju gradnje bio je tako čvrst da ljudi nisu ni pokušavali, danas tom čovjeku duguju sve što imaju. Oaza su u velikom okrugu gdje je sve srušeno.
Grad koji stoji čitav, živi je spomenik, zaslugom tog čovjeka.
Naša vlada namjerava potrošiti pola milijuna eura na edukaciju da se korupcija ne isplati, a s druge strane donosi zakon koji će kažnjavati one koji pišu o tome.
Večeg licemjerstva svijet nije vidio, takvi ekstremi nisu dobri u niti jednom okruženju.
Tumarat će Plenković pustim hodnicima u Briselu, prvo će se ga oni odreći, nitko ne voli izdajice svojih građana, samo profiteri na tuđim nesrećama.
Obnova koja nije započela, zdravstvo na izdisaju, gospodarstvo mrtvo, poljoprivreda uništena, jedino jača korupcija, dijagnoza je postavljena slijedi hitna intervencija.
Odstraniti parazite i pustiti da se zdravo tkivo izbori za život, jedino je rješenje.
Hoćemo li dalje samo biti promatrači ili ćemo ustati u obranu prava na Domovinu ovisi o nama.
“Ne daj se generacijo moja”, još u nama ima snage za pobjedu nad profiterima svih vrsta !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika