Podjeli

Kao ministrica u vladi, Žalac se pokazala bezrezervnom podrškom Plenkiju te je u svakoj neugodnoj situaciji postupala u korist šefa, tako je i podržala ratifikaciju Istanbulske konvencije. Tako se obrušila direktno i na Thompsona: “Meni osobno je najgore od svega u toj cijeloj priči što se predviđa da pjeva naš pjevač Thompson koristeći žrtvu Vukovara u to ime. To je nešto na što sam zaista iznenađena.” Iz Thompsonovog menadžmenta su joj preko Facebooka odgovorili da se ponaša kao “srpska baba vračara”, a napali su je i neki desničarski mediji. Uzvratila je i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović nakon jedne od njenih ispada upućenih u pravcu Plenkijeve vlade.

 

Što se tiče njenog vođenja ministarstva i uspjeha s europskim fondovima, Žalac se pokazala dovoljno kompetentnom da sustav nastavi svojim zadanim pravce. U međuvremenu je mnogo jasnije da se vjerojatno koristila svojom ministarskom pozicijom i za razne muljaže u vlastitu korist.

Kada je 2019. godine dala ostavku na mjesto ministrice nakon što je otkriveno da je bez vozačke vozila dvije i pol godine te naletjela na djevojčicu koja je teško ozlijeđena, Plenković je odbio smijeniti je.

“Smirite loptu. Ona ostaje ministrica u mojoj vladi. Što se tiče vozačke, to je propust, nemar. Međutim to nije kazneno djelo. To je prekršaj. Platila je kaznu. Izvadit će novu dozvolu. To je nešto što se moglo dogoditi i nekome drugome. Ona jako dobro radi svoj posao. Nemojte biti nervozni. To što ona nije produžila vozačku ne treba značiti da je drugi ne moraju produžiti. Ona je propust priznala, platila je prekršajnu kaznu. To nije razlog za ostavku. Ja je ne prihvaćam”, govorio je tada Plenković.

Premijer Plenković danas je ponovno kazao kako za njegovu blisku suradnicu i članicu Predsjedništva HDZ-a Gabrijelu Žalac vrijedi presumpcija nevinosti. “To znači da ste nevini dok vam se ne dokaže krivnja”, docirao je premijer u obraćanju javnosti nakon sjednice Vlade.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”, stoji u priopćenju.

By Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika