Podjeli

MOST je ozbiljna građevina koja premošćuje razdaljine udaljene više od deset metara i svojom funkcijom između ostalog spaja i ljude, a jedna od naših političkih stranaka istog naziva, sve se više pretvara u PROPUST kako graditelji zovu falični objekt koji premošćuje: kanal, rov, šanac, prokop ili do deset metarske dubioze.

Pošto smo razjasnili pojam iz naslova, pokušajmo onda nešto napisati o postupcima aktera, mosta ili propusta – prosudite sami..

Skoro će pune dvije godine od kako je svijet, Europu i nas zadesila pandemija raznih sojeva „covida -19“ i u veliko ugrozila zdravlje, živote i ekonomski prosperitet. Hrvatska sve ovo vrijeme relativno dobro pliva ispod MOSTA koji se svojim komedijanjem uz „suport pobješnjelog MAXA sa Pantovčaka“ sve više pretvara u PROPUST i svim se silama trudi suziti joj plovni put.

U borbi protiv virusa, za zdravlje, živote i ekonomski prosperitet, Hrvatske su vlasti djelovale u početku malo zbunjeno, ali ipak na vrijeme, pri tome primjenjujući, čl.16 Ustava RH, koristeći odredbe Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakona o civilnoj zaštiti. Zbog ozbiljnosti situacije u opravdanost postupanja Izvršne vlasti, uključio se i Ustavni sud koji je svojom nedvosmislenom odlukom potvrdio ispravnost primjene članka 16. Ustava RH, te ovdje citiranih zakona i na osnovu njih donošenih mjera u svezi ograničavanja nekih prava i sloboda.

Sve to nije bilo dovoljno komedijašima  MOSTA, „pobješnjelom MAXU i njegovim izbornicima“ da su se svakim danom sve više pretvarali u PROPUST i svojim djelovanjem u javnom prostoru sužavali plovni put u komunikaciji, čime su u zabludu dovodili određenu skupinu građanstva, glede realnog i zdravo-razumskog rasuđivanja nastalog stanja. Tako su lumeni  PRPOUSTA sa „pobješnjelim MAXOM i njegovim izbornicima“ najavljivali čipiranja,  lamentirali štetnost cjepiva, zazivali izvanredno stanje, (a da od njih nitko nema pojma što to je, izvanredno stanje, jer takovo stanje nikad nisu doživjeli i proživjeli).

Danas u ovo adventsko vrijeme uz mobilizaciju svoje sljedbe, na trgove i ulice ukopale su se ekipe PROPUSTA, te građane pozivaju da svojim potpisom daju legitimitet komediji kojom bi u Ustav i Zakone Republike Hrvatske unijeli malo satire, ne mareći za posljedice, koje ovim djelovanjem mogu izazvati.

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika