Podjeli

Pišemo jedni drugima otkad je pisma kao takvog, a nakon što nam je klesanje postalo malo preteško. Doduše, danas ne baš više razglednice i ljubavna pisma, već češće poruke, mejlove i još svašta-nešto, a kad i ako smo „neovisni analitičari“, podijelimo i koju packu neukim političarima, estradi, trgovcima na veliko i na malo, novinarima, urednicima… – pa i u nastavcima – nekad i u više njih, nerijetko beskrajno dugih, ali uvijek iz povjerljivih i višekratno provjerenih, nepresušnih izvora!

Piše tako Marko Lastanu drugarsku kritiku na Mirin račun. Ma, nikako nije zadovoljan njegovim nezrelim ponašanjem – likom manje, djelom više – jer se ovaj druži sa sumnjivim tipovima, voli pričat i zapjevat` svašta, a i popit` pa i pjesme i vino pravi, al` ono što se ne oprašta – želi rušit` državu, antifa-bratstvo i ustavni patriotizam-powered by Milorad zvan Čisto Zlato, a u toj gnjusnoj raboti ne preže od angažmana unutarnjih i vanjskih neprijatelja pa ni zloglasnoga ćelavca Maria, a, bokibokme, u provođenju svoje mračne nakane udružio se i s, božemprosti, tovarišom Pavlom!

Stra-šno, no ne i preko mjere jer je Marko, iscrpljujući se do granica izdržljivosti, uspio doznati ultrapovjerljive, šifrirane, kompromitirajuće podatke o Miri i družbi te tako spriječiti urotu s elementima sabotaže ili zavjeru s obilježjima organiziranoga kriminaliteta ili, pak, sve to zajedno, tek za jotu blažu inačicu čuvene urote extremnih terorista i šogora Petra i Frana Krste, koji su svojedobno i jedno carstvo „pigali“. Sve u svemu, rezime ove iznimne operacije je takav da Lastan, Milorad i družina nastavljaju jahati u smiraj dana, unatoč upozoravajućim prognozama koje je i Vakula rek`o!

Jadan, tupav i neinformiran, kakav sam, nikad ne raspolažem konspirativnim materijalom niti kakvim preslikama dokumenata, ne družim se s Ilijom Čvorovićem i njegovim jatacima pa mi jedino ostaje, u tuzi i nevjerici, jalnuško-kukavički zavapiti – eh, što bih dao da imam ovakve cvebice koje bih mogao tržiti na uvijek gladnoj medijskoj sceni, napose u sezoni kiselih krastavaca?!

…ili je možda bolje svrstati se u startu u hejterski ili, pak, kakav fan-club pa se, po saznanju rezultata, iskrati na prstima, prijeći u šator pobjednika, izmijeniti narativ, prst u uho i nikome ništa!?

Kako bilo, zimnice će biti, „neovisnim analitičarima“ kapnut će i koja sponzorska kuna – no, zemlja je obranjena, narod spašen u posljednji tren, probisvjeti i „falschspilleri“ prokazani pa im do hapšenja preostaje pjevati, prodavati ventilatore i žbuku ili tek puštati plin – a izbore ionako, kako reče dobar poznavatelj raznih zakulisnih i inih izbornih radnji, dobivaju gremiji, daleko odmaknuti od hrvatskih glasača, hrvatske politike pa i hrvatske države.

Mislav Benčević


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema