Podjeli

Sve je u interpretaciji,
gledamo jučer u Dnevniku  kako spikerica slavodobitno priča o Corona virusu, opadanju kose, općoj slabosti i koječemu, što će nas snaći kad prebolimo. Nije dosta da prebolimo, bolest ima nastavak, unaprijed se trebamo bojati što će biti poslije.
Izgleda da će svaka bolest od sada imati veze s Coronom, da će prvo pitanje u anamnezi i poslije svega biti jeste li imali Coronu, sve bi se bolesti mogle prepisati Coroni, kao posljedica, a za to nema lijeka.
Dok nam presicama, Stožer priča da je sve pod kontrolom, brojevi kojima se barata sve veći, saznajemo da na test, kojima mnogima treba da bi se vratili na posao, drugima da bi dobili pristup liječenju za druge bolesti, vrijedi 48 h, ali ga mogu dobiti tek nakon 72 h.
Nitko od odgovornih ne vidi problem u tome da ljudi čekaju na cesti, papir koji će morati platiti, a neće vrijediti kad ga dobiju.
U proljetnoj varijanti malo smo testirali, nismo slušali preporuke svih ostalih, koji su govorili da  je mali broj pozitivnih, upravo posljedica
malog broja testiranih, hvalili se dobrim rezultatima, umjesto da se pripremimo  na neki realniji pristup.
Bit će da smo napravili dobar scenarij, slabo pripremljeni, otvorili smo turistima širom vrata i sada su oni krivi za sve.
Krivi su i mladi što su se poveli za čarima noćnih provoda, ponudili smo otvorene noćne klubove a očekivali čedno ponašanje.
Napisali su stručnjaci epidemiološke mjere, koje su iste za odlazak na misu i odlazak u noćni klub.
Dezinfekciju na uzlazu, razmak unutra, zaista se može reći jako optimistička predviđanja, da će toga oni držati. Istovremeno, baš ti koji su donijeli takve mjere, nisu odoljeli čarima ljeta, slike s ljetovanja govore sve o preporukama, a još ni predizbornu kampanju nismo zaboravili.
Slijedom događaja, turisti odlaze, virus se seli u unutrašnjost, moraju se naći novi krivci, samo da se ne bi priznala jedina istina, da pojma nemamo što i kako.
Dalmatinci žale za uništenom prilikom da zarade za život, no ovaj put, ne mogu kriviti druge, sve im je zakuhao upravo njihov, onaj isti, koji je dobio i najveći broj preferencijalnih glasova.
 Dali su mu krila, poletio je previsoko.
U svemu tome jučer vijest, da oni kojima je obećana povišica plaće, prošlu jesen, kreču u štrajk do ispunjena zahtjeva, iako ima još onih, koji nisu dobili obećanu plaću za 6.mjesec.
I to se zove, onako po starinski,pojedi kašu onu, koju si sam zakuhao.
I bilo bi sve dobro, da svi imaju za kašu, na žalost mnogi su u ovom pobjedničkom zanosu izgubili kašu, očekuju nas prazni lonci jesenas i ostaje jedino veselje, da lupamo po njima.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema