Podjeli

Kako su građani odjednom postali talog društvenih mreža?

Da svatko u demokratskom društvu ima pravo iznijeti svoje mišljenje je jedan od osnovnih postulata demokracije, a saslušati drugačija bez obzira da li se sa istim slažemo ili ne je već iskazivanje razine tolerancije. U prijeporu odnosno javnoj polemici u kojem sudjeluju čelni ljudi Vlade, Hrvatskog sabora, Predsjednika RH, čelnika političkih stranaka, eksperata za pravo, i još niza zainteresiranih oko izbora čelne osobe Vrhovnog suda, padale su u nekim trenucima i malo teže riječi.

Da predsjednik Republike Hrvatske često puta zna dodati i pokoju rečenicu pre/više je opće poznata činjenica i sastavni dio njegova karaktera, ali i razloga radi kojeg nerijetko u istoj rečenici dobije pohvalu i podršku, ali i kritiku. Podršku ide za meritum, a pokoja kritika uglavnom za vokabular koji ponekad iskače  iz uobičajenog diplomatskog okvira koji ne pristaje poglavaru jedne države.

Zašto su za premijera svi neistomišljenici odjednom postali talog društvenih mreža?

Sve je dakle u javnoj polemici dozvoljeno unutar nekih prihvatljivih okvira jedne čvrste, ponekada i oštre, argumentirane rasprave, no kada predsjednika Vlade RH sve one koji daju podršku ili se slažu sa argumentima predsjednika Milanovića nazove ni manje ni više nego  talogom društvenih mreža onda je uvreda upućena svim neistomišljenicima koje je javno uputio sam predsjednik Vlade Plenković prešla svaku prihvatljivu granicu.

Ako smo svi mi koji se slažemo sa argumentima, (u što se kao što već rekoh ne ubraja eventualni neprimjereni vokabular u javnom diskursu) koje je iznio predsjednik Milanović talog društvenih mreža onda je vrijeme i da mi upitamo predsjednika Vlade što je onda on koji radi nekih svojih ili tko zna čijih interesa cijelu stanku, a preko nje i državu, već nekoliko godina drži kao taoca. Što je onaj koji zatvara oči na aferama kao što je „Borg“? Što je onaj koji održava parlamentarnu većinu zastupnicima optuženima za kriminal ili nasilje u obitelji? Što je onaj koji je Hrvatsku doveo na prvo mjesto u EU po korupciji i isto tako na sam vrh EU po siromaštvu? Što je onaj pod čijom su „palicom“ donesene potpuno promašene epidemiološke mjere koje su donijele milijarde štete gospodarstvu Hrvatske? Što je onaj koji i pored otvorenih očiju ne vidi kolika je korupcija u pravosuđu? Što je onaj koji nas je doveo u situaciju da više vjerujemo osobi pravomoćno osuđenoj za kriminal nego onima koji su ga osudili? Što je onaj pod čijom je vlašću Hrvatsku napustilo više građana nego ikada do sada u cijeloj povijesti Hrvata na ovim prostorima?

Što je onaj koji je odgovoran za sve prethodno navedeno i što su svi oni koji mu za sve što radi daju podršku u Vladi i Hrvatskom saboru? Ima li tu možda nekog „taloga“  ili možda do li političkog „taloga“ ničega drugoga i nema?

U Zagrebu, 29.03.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof. v.r.

099 73 83 669


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema