Podjeli

Nitko nije, poglavito u inozemstvu, toliko uzdigao slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koliko je to zadnjih godina učinila hrvatska nogometna reprezentacija na čelu sa izbornikom Zlatkom Dalićem te iznimnim igračima poput Modrića i drugih.

Najbolji primjer za to je plasman ove reprezentacije u finale Lige nacija, kad su ulice i trgovi na dan odigravanja ovog susreta u Rotterdamu (Nizozemska) bili preplavljeni hrvatskim navijačima i kad se brojni svjetski mediji nisu mogli načuditi tolikim hrvatskim znakovljima, tolikim  oduševljenim Hrvatima, prema reprezentaciji i svojoj Domovini.

Međutim, unatoč velikim uspjesima na svjetskim i europskim stadionima, kad su „padale“ i najjače reprezentacije svijeta, stječe se dojam da u Hrvatskoj i dalje postoji određeno nepovjerenje prema Vatrenima, ili neka vrsta zazora.

Evo, nakon osvojenog drugog mjesta u Ligi nacija naše reprezentativce u zagrebačkoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman dočekala je tek mala skupina ljudi, gotovo nitko, a na Trgu bana Jelačića također im nije priređen svečani doček jer „nisu osvojili prvo već drugo mjesto“!

Sramno da sramnije ne može biti.

Nu, prava je istina da svečani doček našim zlatnim momcima nije organiziran iz  razloga jer nekima očito ne odgovara ponovno vidjeti prepune ulice i  trgove razdraganih hrvatskih ljudi, brojne hrvatske zastave i slušati vatrene  domoljubne govore i pjesme!

Ali, „svi“ se javno kunu da im je hrvatska nogometna reprezentacija i dalje u srcu!

Pa, ako jeste, kako bi i trebalo biti, evo Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, već drugi puta predlaže najuspješnijeg hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za počasnog građanina Grada Zagreba, tim prije jer je dosad ovu „titulu“ od sportaša jedino ponijela – Janica Kostelić!

Dalić bi trebao i morao postati počasni Građanin Grada Zagreba  jer je uz ostalo zaslužan za   „promicanje vrijednosti  demokratskog društva, povijesnih događaja i tradicije hrvatskog naroda te položaja i ugleda  Grada Zagreba i Republike Hrvatske u promicanju njezinih suvereniteta i samostalnosti na opće prihvaćenim načelima suvremenog svijeta“.

Ako bi kojim slučajem za ovaj prijedlog gradonačelnik Grada Zagreba i članovi Gradskog vijeća trebali i potpise građana vjerujem da bi ih u kratkom vremenu dobili na „tone“, tim prije jer je Zlatko Dalić jedan i – neponovljivi!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema